Βέλγιο: Δεν θέλουν την υπ. Υγείας γιατί είναι παχύσαρκη

Βέλγιο: Δεν θέλουν την υπ. Υγείας γιατί είναι παχύσαρκη Facebook Twitter
7

Αντιδράσεις προκαλεί στο Βέλγιο η τοποθέτηση της 52χρονης Maggie De Block στη θέση της υπουργού Υγείας καθώς η νέα υπουργός ζυγίζει 127 κιλά.

Το πάχος της νέας υπουργού προκαλεί σχόλια και αντιδράσεις αφού στα καθήκοντα της είναι και η πρόληψη και η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Όσοι διαφωνούν με την τοποθέτηση της λένε ότι δεν θα είναι «ένα καλό παράδειγμα» ενώ ένας τηλεοπτικός σταθμός; Την παρομοίασε με μια υπερμεγέθη φιγούρα από πίνακα του Ρούμπενς αναφέροντας ότι η εμφανής της παχυσαρκία θα μπορούσε να προκαλέσει γέλια...

 
«Ξέρω ότι δεν είμαι μοντέλο, αλλά κοιτάξτε την ουσία όχι το περιτύλιγμα» δήλωσε η ίδια.

Ως Υπουργός Μετανάστευσης στην τελευταία κυβέρνηση του Βελγίου η ντε Μπλο είχε επαινεθεί για την περικοπή του αριθμού των αιτήσεων ασύλου σχεδόν κατά το ήμισυ ενώ είναι από τις πιο δημοφιλείς πολιτικούς και κάποια στιγμή το όνομα της ήταν υποψήφιο για Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από το 2008, συνολικά το 47% του ενήλικου πληθυσμού του Βελγίου είναι υπέρβαρα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Διεθνή / Γαλλία: Εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ στην Παναγία των Παρισίων προτείνει η υπουργός Πολιτισμού

Οι διευκρινίσεις της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού για τους πιστούς που θέλουν να προσευχηθούν - «Με μόλις 5 ευρώ ανά επισκέπτη θα συγκεντρώσουμε 75 εκατ. ευρώ ετησίως», είπε η υπουργός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Αποστολή εξετελέσθη», λέει το Τελ Αβίβ - «Περιορισμένες ζημιές», απαντά η Τεχεράνη

Στρατιωτικές βάσεις στην Τεχεράνη βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων - Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ιράν «να σταματήσει τις επιθέσεις της» εναντίον του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Απαράδεκτη η αντιμετώπιση από το κανάλι. Παρ΄όλα αυτά καταλαβαίνω τις αντιδράσεις. Σε μία θέση με πολλές απαιτήσεις και συνεχείς υποχρεώσεις δεν πρέπει να τοποθετείτε κάποιος ευπαθής και άρρωστος άνθρωπος.
Πραγματικά η γυναίκα εχει δίκαιο . Αφήστε το περιτυλιγμα και δειτε την ουσία, αλλά είναι λίγο οξύμωρο η υπουργός υγείας να έχει χάλια υγεία (γιατι με 127 κιλά φοβάμαι πως δεν θα είναι και πολύ υγιής ). Επίσης με το 47% του πλυθησμού να είναι υπέρβαροι ...ε δεν δίνεις και καλό παράδειγμα από την μια ....και από την άλλη αφου ο μισός πληθυσμός είναι υπέρβαρος ...οι πιθανότητες να ειναι υπέρβαρος και ο επομενος υπουργός είναι κάπως αυξημένες !
Οπότε ο-η υποψήφιος-α πρέπει να μην καπνίζει, να μην πίνει αλκοόλ, να τρώει πάντοτε υγιεινά, να μην τρέχει στο δρόμο με το αμάξι του-ης, να μην προβαίνει σε ενέργειες δυνητικά επιζήμιες για την υγεία (...όπως το σκι ας πούμε) κ.λπ, κ.λπ. Ελάτε ας το παραδεχτούμε, απλά το πάχος «φαίνεται» και συνδυάζεται -πάντοτε- με την κακή υγεία συν την «αμαρτία» της λαιμαργίας. ...Και ας το πάρουμε κι απ’ την άλλη μπάντα ένας υπέρβαρος άνθρωπος είναι, απαραίτητα, έτσι από «επιλογή»; Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κατεβάσουν 2 κιλά προβατίνα στην καθισιά τους και να τους κάνουν κοιλιακούς και άνθρωποι που τρώνε ένα ριμαδοφαί και λόγω μεταβολισμού/ άγχους και δεν ξέρω γω τι άλλο γίνεται όλο πάχος.Just saying!
Συγνώμη γιατί θα τρελαθώ. Το ότι ζυγίσει 127 κιλά ακριβώς πώς έγινε γνωστό; Μιλάμε για προσωπικό ιατρικό δεδομένο. Το ανακοίνωσε η ίδια; Μου φαίνεται απίστευτο ότι στη καρδιά της πολιτισμένης Ευρώπης γίνονται τέτοια πράγματα.
Τι περιμένεις από τηλεοπτικό σταθμό. Αν θυμίζει μοντέλο καλλιτέχνη αυτός είναι μάλλον ο Μποτέρο και όχι ο Ρούμπενς.Το κριτήριο πάντως για την θέση της πρέπει να είναι οι ικανότητες και οι πολιτικές της. Να της ευχηθούμε υγεία, γιατί τα κιλά είναι όντως πολλά.