Tracy Spicer: Η παρουσιάστρια που επαναστάτησε κατά της «δικτατορίας του μακιγιάζ»

Tracy Spicer: Η παρουσιάστρια που επαναστάτησε κατά της «δικτατορίας του μακιγιάζ» Facebook Twitter
26

Η αυστραλή παρουσιάστρια Tracy Spicer κατάφερε να αποκτήσει δημοσιότητα και πέρα από τη χώρα της, κάνοντας τη δική της μικρή προσωπική επανάσταση στη «δικτατορία» του μακιγιάζ.

Η Spicer αποφάσισε να μειώνει κάθε ημέρα το μακιγιάζ που φορά στην εκπομπή της ώστε να μην μοιάζει με μια «μασκοφορεμένη κούκλα που ξοδεύει μια ώρα την ημέρα και 200 δολάρια το μήνα για να φορέσει τη μάσκα της».

Όπως λέει, επί 11 μήνες πήγε κόντρα στις επιταγές της ομορφιάς που επιβάλει η κοινωνία στις γυναίκες και αισθάνεται αληθινά απελευθερωμένη, ως γυναίκα της οποίας "το σώμα και το πρόσωπο ήταν συνεχώς υπό ανακαίνιση."

Όπως πάντως σημειώνει η «Le Figaro» το ερώτημα τώρα είναι πώς θα κρατήσει τη δουλειά της, χωρίς τη «μάσκα της κούκλας».

Η ίδια λέει ότι, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο όταν σηκώθηκε όπως κάθε ημέρα στις 06.30 το πρωί  και κοίταξε μια «γριά στον καθρέφτη». Στη συνέχεια άρχισε το τρέξιμο της ώστε να διατηρήσει το επαγγελματικά αποδεκτό status, δηλαδή βάψιμο, γυμναστήριο, κομμωτήριο και όλα τα απαραίτητα ώστε να κρύψει το σώμα της μητέρας δύο παιδιών. Όταν η  7 χρονών κόρη της, τη ρώτησε γιατί αυτό να το κάνουν οι γυναίκες και όχι οι άνδρες, η Τρέισι το μόνο που μπόρεσε να πεί είναι ότι « είναι μη ρεαλιστικές οι απαιτήσεις της κοινωνίας προς τις γυναίκες και την εμφάνισή τους."

Από τότε άρχισε να αμφισβητεί όλο αυτό το σκηνικό της επιτηδευμένης τελειότητας, εκφράζοντας την απορία «δεν μπορεί να είναι όλοι πιο ευτυχισμένοι χωρίς αυτά;» Όπως λέει η ίδια, «οι 3.276 ώρες το χρόνο που ξοδεύουν οι γυναίκες για τον καλλωπισμό τους είναι αρκετές για να κάνουν ένα μάστερ ή να μάθουν ένα όργανο…»

Το «coming out» της απέναντι σε όλη αυτή τη βιομηχανία της ομορφιάς, η παρουσιάστρια το έκανε και από το βήμα του συνεδρίου TEDx όπου άρχισε με μαντηλάκια να ξεβάφεται και να φωνάζει «Αυτά είναι βλακείες!».

Tracy Spicer: Η παρουσιάστρια που επαναστάτησε κατά της «δικτατορίας του μακιγιάζ» Facebook Twitter

Τώρα χαρακτηρίζει αυτή την κίνηση απελευθερωτική και αληθινή. Το video της διάλεξης της το έχουν δει ήδη 900 χιλιάδες άνθρωποι ενώ η ίδια συνεχίζει να αφαιρεί μπουκαλάκια καλλυντικών από το ντουλάπι της. Ήδη έμαθε να παίζει κιθάρα.

Πολιτισμός
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η σπουδαία επανεκκίνηση της Καμεράτα ως Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Μουσική / Η συγκινητική επανεκκίνηση της Καμεράτας

Τέσσερα χρόνια, δύο νομοθετικές παρεμβάσεις, τρεις υπουργικές αποφάσεις και μία εκκαθάριση χρειάστηκαν ώστε να μπορέσει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής να κάνει restart και να επανέλθει ως Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Τα οκτώ πρώην βασιλικά οχήματα που θα εκτίθενται στο νέο μουσείο στο Τατόι

Πολιτισμός / Τέσσερις Rolls Royce και ακόμη έξι βασιλικά αυτοκίνητα συντηρήθηκαν για το νέο μουσείο στο Τατόι

Μουσείο Βασιλικών Αυτοκινήτων και Αγροκτηνοτροφικής Παραγωγής θα στεγάζεται στο Νέο Βουστάσιο του πρώην βασιλικού κτήματος, στο Τατόι - Δείτε βίντεο από την αποκατάσταση των ιστορικών αυτοκινήτων
LIFO NEWSROOM
Anne Morgenstern: Power Love

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός / Επιθυμία, ταυτότητα και πολιτική διαπλέκονται στις εικόνες της Anne Morgenstern

Η K-Gold Temporary Gallery της Λέσβου παρουσιάζει την έκθεση «Power Love» της Γερμανίδας φωτογράφου Anne Morgenstern, της οποίας το βραβευμένο έργο εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
THE LIFO TEAM
Αλμοδόβαρ, Μονομάχος και ελληνικό DIY σινεμά από αύριο στις αίθουσες

Πολιτισμός / Αλμοδόβαρ, Μονομάχος και ελληνικό DIY σινεμά από αύριο στις αίθουσες

Δυο ταινίες που περίμενε εδώ και καιρό ένα μεγάλο μέρος του σινεφίλ πληθυσμού κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα, το «Διπλανό Δωμάτιο» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και ο «Μονομάχος II» του Ρίντλεϊ Σκοτ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο διευθυντής του Camerimage είπε πως η συμπερίληψη θα ρίξει την ποιότητα του σινεμά και ο Στιβ ΜακΚουίν δεν πηγαίνει στο φεστιβάλ

Πολιτισμός / Ο διευθυντής του Camerimage είπε πως η συμπερίληψη θα ρίξει την ποιότητα του σινεμά και ο Στιβ ΜακΚουίν δεν πηγαίνει στο φεστιβάλ

Δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτά που θεωρώ βαθιά προσβλητικά λόγια, δήλωσε ο σκηνοθέτης που θα βραβευόταν ως «Εξαίρετος Σκηνοθέτης»
LIFO NEWSROOM
Γλυπτό αξίας 3 εκατ.$ βρέθηκε ως «στοπ» πόρτας σε πάρκινγκ της Σκωτίας

Πολιτισμός / Γλυπτό αξίας 3 εκατ.$ βρέθηκε ως «στοπ» πόρτας σε πάρκινγκ της Σκωτίας

Ένας ιδιώτης συλλέκτης από το εξωτερικό προσέφερε πάνω από 2,5 εκατομμύρια λίρες για την αγορά του γλυπτού μέσω του οίκου Sotheby’s και δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός ακριβούς αντιγράφου για έκθεση στην τοπική κοινότητα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Το τραγικό της υπόθεσης είναι οτι θεωρείται φυσικό και "γυναικείο" το να βάφεται μια γυναίκα (κυρίως τονίζοντας τα χείλια της) ενώ όταν το κάνει ένας άντρας θεωρείται γελοίο. Εξοργίζομαι όταν ισχύουν διαφορετικά κριτήρια για τις γυναίκες απ' ό,τι για τους άντρες. Και το μακιγιάζ των αντρών παρουσιαστών δεν έχει καμιά σχέση με αυτό των γυναικών. Ούτως ή άλλως, είναι γελοία η απαίτηση τα πρόσωπα στο γυαλί να δείχνουν χάρτινα, αλλά το να πρέπει οι γυναίκες να παίζουν το ρόλο (έστω και υπαινικτικά) της ανάφτρας, είναι πραγματική κατάντια.
3276 είναι οι ώρες που ξοδεύει μια γυναίκα _στη διάρκεια της ζωής της_ για την εμφάνισή της, σύμφωνα με "μια έρευνα" που διάβασε η κυρία. [1] Σύμφωνα με την ίδια αδιευκρίνιστη έρευνα, οι άντρες ξοδεύουν 1092 ώρες για τον ίδιο σκοπό.3276 ώρες το χρόνο αντιστοιχούν σε 9 ώρες τη μέρα, κάθε μέρα. Αν βγάλει κανένας τα σαββατοκύριακα, όταν η πατριαρχική καταπίεση των παρουσιαστών δεν είναι τόσο έντονη, τότε 3276 ώρες το χρόνο είναι αντιστοιχούν περίπου σε 13 ώρες την ημέρα. Αν η καταπίεση επιτρέπει διακοπές και αργίες στην παρουσιάστρια, τότε μιλάμε για καμιά 15αριά ώρες στολίσματος τη μέρα. Εύλογα δεν την αντέχει κανένας τέτοια υπερβολή.
Επειδη εχουμε χασει λίγο τη μπάλα, το θέμα ΔΕΝ ειναι μακιγιαρισμένες versus αμακιγιάριστες. Το θέμα ειναι πόση βαρυτητα δινεται στην εμφανιση μιας γυναίκας γενικά!Πόσες φορές ας πούμε σας εχει τυχει να δειτε με παρέα να μιλά μια γυναικα επιστημονας/πολιτικός/συγγραφέας/δημοσιογράφος κλπ και το ΠΡΩΤΟ πραγμα που θα σχολιάσει καποιος να ειναι η εμφάνιση της? Συμβαινει το ιδιο και με τους αντρες? Αυτη ειναι η καρδια του ζητηματος! Το οτι ολες ειμαστε πιο ωραιες βαμενες ειναι γεγονός και το να θέλουμε να δειχνουμε πιο όμορφες θεμιτό. Το πόση ΠΙΕΣΗ όμως δεχόμαστε γι'αυτό, αυτο ειναι το πρόβλημα!
Πάντως κι ο άλλος που πήρε μέρος στο project με τον κομήτη τις προάλλες, τον κράξανε για τα ρούχα του που είχαν πάνω γκόμενες, αντί να ακούσουν αυτά που έλεγε κι άρχισε να κλαίει κλπ.
Καλά ναι, αλλα αυτο ειναι άλλο θεμα τελείως. Η κριτική που του ασκηθηκε δεν ηταν απο αισθητικής άποψης, αλλά ιδεολογικής. Κατηγορηθηκε για σεξισμο. Το οποίο προσωπικά το θεωρώ απόλυτα γελοίο περιπιπτόντως και ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα για τον πόλεμο που δέχτηκε. Αν ειναι δυνατόν να θεωρούμε εναν ανθρωπο σεξιστη μονο και μονο επειδη ειχε κατι σεξι γκομενιτσες το μπλουζακι του. Μερικά ακραία παρακλάδια του φεμινισμού το'χουν χάσει τελείως και κανουν την τρίχα τριχιά. Το στενάχωρο ειναι οτι δυστυχως σε αυτές τις ακραιες ομάδες δινεται μεγάλη δημοσιότητα με αποτέλεσμα να παίρνει μπάλα τους πάντες, και όλες οι φεμινιστριες να θεωρουνται απο την κοινη γνώμη τζαζεμένες και κομπλεξικές man-haters...
200 δολάρια το μήνα σε μακιγιάζ και 1 ολόκληρη ώρα στον καθρέπτη; Τι καλλυντικά παίρνεις καλέ κυρία; Μια καλή μάσκαρα κοστίζει 30 ευρώ και κρατά 2-3 μήνες, η πούδρα και το ρουζ κάνα εξάμηνο, οι σκιές 1 χρόνο και βάλε. Το βάψιμο μιας γυναίκας που βάφεται εδώ και χρόνια αρα ξέρει ακριβώς τι να κάνει, κρατά το πολύ 10 λεπτά. Σιγά το πράγμα. Δεν είπαμε να παστώνεσαι, αλλά γιατί να μην δείχνεις λίγο πιο όμορφη; Εμένα μου κάνει exaggerated mid life crisis.
γιατί ειδικά οι γυναίκες πρεπει να "δείχνουν" όμορφες;δεν είναι προσβλητικό να δηλώνεται κάτι τέτοιο; πρεπει δηλαδή οι γυναίκες να κάνουν βελτιωτικές εργασίες για να αντέξει ο κόσμος το πρόσωπό τους; υπο αυτή την έννοια θα έπρεπε να βάφονται ένα σωρό άντρες. και τελικά, με ποιά λογική το βάψιμο θεωρείται "γυναικεία υπόθεση"; έτσι λέγανε για τα παντελόνια αντίστοιχα κάποτε- ότι τα παντελόνια είναι "αντρικά". γελάμε τώρα κι έτσι θα γελάνε κάποτε όταν θα μαθαίνουν για τις μπούρδες που πιστευουμε περι θηλυκών και αρσενικών ρόλων/ιδιοτήτων/προτύπων κλπ κλπ.
Νάτα μααααας... μετά τον παρουσιαστή και την παρουσιάστρια στην αυστραλιανή τηλεόραση, άλλο ένα ανάλογο θέμα (πάλι με αυστραλή).Πάτε φυρί φυρί να μας κάνετε να φάμε τα μουστάκια μας, οπαδοί της εξέλιξης και της κοινωνιολογικής προσέγγισης τελικά.Δεν πρόκειται να ξανα-αρχίσω να γράφω τα ίδια και σε αυτό το thread, οπότε, ως οπαδός των πορισμάτων της εξέλιξης, οφείλοντας να μείνω συνεπής στις πεποιθήσεις μου θα πω μόνο ένα πράγμα...Καλά έκανε η γυναίκα. Από εξελικτικής απόψεως έκανε το καλύτερο δυνατό. Όσο ήταν πιο νέα βαφόταν, με ό,τι αυτό της προσέφερε επαγγελματικά και στην αναζήτηση συντρόφου και τώρα που γονιδιακά έχει φάει τα ψωμιά της (είναι 47 ετών, έχει ήδη παιδιά και σύζυγο) κάνει το καλύτερο δυνατό για την ευημερία των παιδιών της (900.000 hits είναι αυτά).
Ακριβώς αυτό είναι το ερώτημα: Γιατί κάθονται και τα κάνουν όλα αυτά οι γυναίκες; ΅Είναι πολύ καλύτερες χωρίς το πάστωμα και όλη την συναφή υποκρισία...Μακάρι να σταματούσε αυτή η παράλογη επιτήδευση, να βλέπαμε τις φάτσες ως έχουν, χωρίς αυτές τις μάσκες των "τονισμένων" άρα ψεύτικων χαρακτηριστικών.
Ποια κοινωνία ακριβώς έχει εξοπραγματικές απαιτήσεις απ' τις γυναίκες και τις καταπιέζει να βάφονται?? Ααα ναι!!! μάλλον η κοινωνία των υπολοίπων γυναικών που σχολιάζουν το πώς βγήκε ντυμένη και βαμμένη η κάθε μία. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν άντρα να λέει 《Πώς βγήκε έτσι άβαφη σήμερα αυτή ή γιατί φόρεσε πάλι το ίδιο ρούχο》.
Πολύ σωστά τα λέει η Danae A. Ίσα-ίσα που οι περισσότεροι άντρες θέλουν να ξέρουν πως είναι μια γυναίκα που γνωρίζουν άβαφη ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως το επόμενο πρωί όταν η πραγματικότητα θα τους χτυπήσει την πόρτα. Εσύ δηλαδή αμύριστο λουλούδι σοβαρά έχεις ακούσει άντρα να σχολιάζει αρνητικά κάποια επειδή δε βάφτηκε; Διότι αμφιβάλλω, συνήθως αυτές οι κατινιές συγγνώμη που θα σου το χαλάσω, είναι συνήθεια γυναικών. Επίσης, αν οι γυναίκες πιέζονται από την κοινωνία και έχουν όλοι εξωπραγματικές απαιτήσεις από αυτές τι να πουν και οι άντρες που σήμερα για να "ρίξεις" μια γυναίκα (που κατά τ'άλλα όλες κοιτάζουν τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου) πρέπει να είσαι πλούσιος, το πολύ 30 χρονών, ΦΥΣΙΚΑ να έχεις πλούσια μαλλιά (λες και τα γονίδια θα τις ρωτήσουν αν θα καραφλιάσεις ή όχι), να ντύνονται με πανάκριβα ρούχα, να έχουν ΦΥΣΙΚΑ αυτοκίνητο (κι όχι ότι κι ότι), προσοντούχος σε...όλα και να είσαι και άψογος στη συμπεριφορά ακόμα κι όταν οι ίδιες δε πληρούν ΚΑΜΜΙΑ από τις προϋποθέσεις που ζητούν στους άλλους. Α και ξέχασα, και έχουν και την καραμέλα του σεξισμού αν πεις τα αυτονόητα, ενώ όταν τα λένε αυτά οι γυναίκες για τους άντρες δεν είναι φυσικά σεξισμός αλλά...η αλήθεια!
Και παρεμπιπτόντως trollolo και οι υπόλοιποι λογικοί, μην πτοείστε όταν σε περιπτώσεις που παίρνετε θέση σε τέτοια ζητήματα, τα dislike στα σχόλια σας είναι διπλάσια και υπερδιπλάσια από τα like. Να τρέφεστε από αυτό και να είστε σίγουροι ότι είναι από γυναίκες και λοιπούς επαναστάτες της βλακείας και να χαίρεστε που δεν σας γουσταρουν γιατί τους κάνετε σαμποτάζ στην αυτοθυματοποίηση.
Η παρουσιάστρια είπε:"είναι μη ρεαλιστικές οι απαιτήσεις της κοινωνίας προς τις γυναίκες και την εμφάνισή τους."κι όχι οι: "ΑΝΔΡΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΑ!"Σύστημα είναι ρε παιδιά κι όχι συγκεκριμένα η μαιρούλα εναντίον της κατίνας και μετά οι δύο τους εναντίον του μήτσου.Το σύστημα ασκεί διάφορες και διαφορετικές καταπιέσεις στα φύλα. Το σύστημα θέλει όλους τους ανθρώπους εναρμονισμένους με κάποια πρότυπα (διαφορετικά για κάθε φύλο). Οι άνθρωποι μαθαίνουν να αυτοκαταπιέζονται, αλλά και να καταπιέζουν τους ομόφυλούς και τις ομόφυλές τους και όλοι μαζί κρατάνε τσίλιες για να μην και φύγει κανείς-καμία από το μαντρί του-ης. Γιατί όταν βλέπουν ανθρώπους εκτός της στάνης υποσυνείδητα (ή συνειδητά) προβληματίζονται για τους-ις ίδιους-ες και ΔΕΝ γουστάρουν να το κάνουν αυτό, αντανακλαστικά αρχίζει το ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ ή καλύτερα το ΚΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
Το ότι προσβάλλεσαι αμύριστο λουλούδι, σημαίνει ότι κάνω καλά τη δουλειά μου. Και θ συγκεκριμένη ευθιξία προκύπτει πιθανόν από κάποια συμπλέγματα, οπότε σου προτείνω να το κοιτάξεις. Και στη τελική άλλη είναι αμύριστη, όχι εγώ.