Απάτη το κείμενο περί προστασίας 'προσωπικών πληροφοριών' στο Facebook

Απάτη το κείμενο περί προστασίας 'προσωπικών πληροφοριών' στο Facebook Facebook Twitter
13

Οι έλληνες χρήστες του Facebook αναρτούν "Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014" το παρακάτω βαρύγδουπο κείμενο που -υποτίθεται- ότι θα τους προφυλάξει από την "κλοπή προσωπικών πληροφοριών" από το Facebook:

 

Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014, απαντώντας στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, σχέδια, τέχνη, φωτογραφίες, κείμενα, κλπ, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο του Facebook. Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει, ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, φοιτητές, αντιπροσώπους ή / και άλλο προσωπικό που τελεί υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου.

 

Υποπτεύθηκα ότι το κείμενο είναι απλά μια "σιδερωμένη" βερσιόν ενός αγγλικού κειμένου που πέρασε από τον προκρούστη του Google Translate, από διάφορες 'χτυπητές' φράσεις ("ανοικτή οντότητα κεφαλαίου") που εμφανίζονται εδώ κι εκεί .

  

Και τότε απλά σκέφτηκα να αναζητήσω στο Google τα υποτιθεμενα άρθρα που επικαλείται το κείμενο (L.111,112 και 113) αντικαθιστώντας το "και" με το "and".

 

Ω του θαύματος, εμφανίστηκε στο autocomplete του Google , η φράση ήδη συμπληρωμένη σαν μαγική εικόνα, και καπάκι, η... απάτη.

 

Το "σωτήριο" Hoax Slayer, αναφέρει ότι το κείμενο έρχεται και επανέρχεται ως viral σε διάφορες μικροπαραλλαγές, από το 2012, αλλά πρόκειται για ένα "άχρηστο και παραπληνητικό κείμενο μηδενικής αξίας".

 

Στο εκτενές άρθρο του για το εν λόγω κείμενο και όλες τις παραλλαγές του, το Hoax Slayer τα αποδομεί παράγραφο προς παράγραφο καταλήγοντας ότι το ποστάρισμα, το share και ο σχολιασμός του το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το χονολόγιο και τους σέρβερ του Facebook με "ψηφιακά σκουπίδια".

 

Hoax, απάτη, μούφα.

 

Βεβαια, το ότι σάρωσε τα προφίλ χιλιάδων ελληνόφωνων λογαριασμών, ένα κάπως σουλουπωμένο κείμενο νομιμοφάνειας, σε βάζει σε σκέψεις για τον τρόπο που οι συμπολίτες μας, ναι μεν συναινούν με τους όρους χρήσης του Facebook, (ναι, αυτούς που δεν διαβάζει κανείς) αλλά είναι έτοιμοι να επαναστατήσουν από την καρέκλα, νομίζοντας ότι θα υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους με δυο-τρία κλικ.

 

Τech & Science
13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Είναι πολύ πολύ απλό!!(Βέβαια καμιά φορά το απλό είναι και πολύ δύσκολο και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την συνείδηση μας σαν κοινωνικό σύνολο,άρα μάζα,άρα μπεεεεεεεε...) Όταν ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ τα στοιχεία σου,δεν γίνεται να απαιτείς ταυτόχρονα να μη τα δεί/προβάλλει/χρησιμοποιήσει κανείς...Πάρτε παράδειγμα και τις σελίδες ''το ξύδι'',''το χωνί'',''χρυσή μούντζα'' κ.ά. που ανεβάζουν φωτογραφίες και αναρτήσεις από άλλους ''χρήστες''.... Έλεος με αυτήν την κατάσταση πιά!
Μα αφου το δηλωνεις με status, πως γινεται να μην ισχυει; Εδω αναφερει αρθρα μεσα συνθηκες. Το κειμενο ειναι προφανως απολυτα αξιοπιστο και σταματηστε να προπαγανδιζετε για να μην το κανει ο κοσμος.Εγω εβαλα και μια δικια μου πινελια, οτι για καθε εκμεταλλευση μιας φωτογραφιας μου θα δωριζει το Facebook εκ μερους μου (εστειλα inbox στον ιδιο το Zuckeberg) 1 ευρω στο WWF. Τωρα να κανουμε και κανενα status για ψεκασμους, Illuminati, Εβραιους και λεσχη Bildeberg να ξεβρωμισει ο τοπος. Τα status σου εχουν δυναμη Ελληνα χρηστη, μην τα εκμεταλλευεσαι μονο για τα check-in σε nail salons και bar-club-ψησταριες.
Ούτε πέρασε από το μυαλό του έλληνα χρήστη, που κοινοποίησε την ανάρτηση στον τοίχο του, το γεγονός ότι περισσότερες από 100 διάσημες γυναίκες έχουν μισθώσει τους καλύτερους δικηγόρους σε Αμερική και Ευρώπη για να σταματήσει η δημοσίευση των προσωπικών τους φωτογραφιών (οι οποίες είναι προϊον υποκλοπής) και να λάβουν αποζημίωση για αυτό και η ίδια η Google δηλώνει αδυναμία εξαφάνισης τους από το ιντερνετ. Κοινώς ό,τι δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, παραμένει στο διαδίκτυο. Όχι ότι είχε κανείς καϊλα να αναδημοσιεύσει τις μουτσούνες μας και τις ποτάρες μας, τις μπανάρες μας κ.τ.λ αλλά λέμε τώρα. Αν θέλεις να προστατέψεις τα προσωπικά σου δεδομένα ΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ και κράτησε τα για τον εαυτό σου.
Δεν είναι και φοβερή έκπληξη η διάδοσή του. Οι Έλληνες (με ελάχιστες εξαιρέσεις) οτιδήποτε ηλεκτρονικά δημοσιευμένο το θεωρούν απριόρι έγκυρο.
Σκέφτομαι ότι αυτοί που αρχικά προωθούν κάτι τέτοια θα κάθονται μετά από μια γωνιά και θα γελάνε και μου έρχεται στο μυαλό ο Barney :https://www.youtube.com/watch?v=HWLCSiyG6uw
Έχω έναν τύπο "φίλο" ο οποίος έχει ανεβάσει φωτογραφίες της κόρης του 4 με 5 χρονών σε ότι πόζα μπορεί να φανταστείς (συγνώμη για την έκφραση αλλά τον λέω η χαρά του παιδεραστή)και ξαφνικά βλέπω να αναρτά στο τοίχο του αυτήν την ηλιθιότητα.Τι να πεις, πιστέυει η κυρα Μαριγώ από την Καλαμάτα ότι κάποιος χέστηκε για τις φωτογραφίες που ανέβασε από το πανηγύρι της αγίας Σουμέλας όταν χόρευε τον χορό του Ζαλόγγου.
Scary a) πόσος πολύς κόσμος την πάτησε και b) πόσος πολύς κόσμος πατάει I Agree σε 50+ σελίδες agreement της apple ή αντίστοιχο του fb και νομίζει ότι με ένα κειμενακι που λέει κάτι-ο,τι κ αν είναι αυτό- μπορεί να παρακάμψει το αρχικό agreement...They own us.-(καλά κάνετε κ ενημερώνετε πάντως)