Vegan χασάπικο; Κι όμως...

Vegan χασάπικο; Κι όμως... Facebook Twitter
4

Δύο αδέρφια από τη Μινεάπολη, η Aubrey και ο Kale (ναι, kale όπως το πολύ μέτριας γεύσης κατσαρό λάχανο που θριαμβεύει στους κύκλους των χίπστερ) πρόκειται να ανοίξουν το πρώτο vegan χασάπικο της Αμερικής, ίσως του κόσμου, στην πόλη τους.

Η Aubrey είναι χορτοφάγος εδώ και 18 χρόνια και τα τελευταία μαζί με τον αδερφό της λειτουργούσαν το Herbivorous Butcher, ένα «χασάπικο» που έφτιαχνε χορτοφαγικές απομιμήσεις διαφόρων ειδών κρέατος. Όταν ο Kale έγινε vegan, αποφάσισαν να φτάσουν στην κορυφή της απομίμησης, εγκαινιάζοντας το πρώτο vegan χασάπικο.

«Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ», λέει η Aubrey. «Υπάρχει ένα μαγαζί στην Ολλανδία, αλλά είναι κυρίως κατεψυγμένα προϊόντα. Θα είμαστε σαν ένα παραδοσιακό χασάπικο όπου όλα θα είναι μαγειρεμένα. Τα προϊόντα θα είναι πίσω από μια γυάλινη προθήκη. Θα υπάρχει «κρέας» και «κοτόπουλο» και «βοδινός κιμάς».

Vegan χασάπικο; Κι όμως... Facebook Twitter

Τα δύο αδέρφια ζητούν τη βοήθεια όλων για να ανοίξουν το πρώτο vegan χασάπικο μέσω kickstarter. H πρώτη τους απόπειρα να μαζέψουν 50.000 χιλιάδες δολάρια, πέτυχε, και τώρα συνεχίζουν, ζητώντας δέκα χιλιάδες ακόμα, για να αγοράσουν επιπλέον εξοπλισμό, και όπως φαίνεται, θα τα καταφέρουν.

Παράδειγμα: ιταλικό λουκάνικο

Γλουτένη σιταριού, ζωμός λαχανικών, φασόλια pinto, μαγιά, λιαστή ντομάτα, σάλτσα σόγιας, ελαιόλαδο, σκόρδο, μάραθος, άγαρ άγαρ, κόκκινη πιπεριά, ρίγανη, βασιλικός, πάπρικα, γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι.

Η παγκόσμια ζήτηση για κρέας τα τελευταία σαράντα χρόνια έχει τριπλασιαστεί, με δραματικά αποτελέσματα στο περιβάλλον. Κάθε προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης είναι αξιοσέβαστη και απαραίτητη, αλλά η πιστή απομίμηση κρέατος από ανθρώπους που το έχουν απαρνηθεί και γκλαμουροποιούν λαχανικά πουλώντας τα απείρως πιο ακριβά, μπορεί να περιγραφεί από μια γκάμα χαρακτηρισμών που ξεκινάει με την ταινία «Inception» και καταλήγει στο «κακό γούστο».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
ότι και να είναι θα πιασει!το καινουργιο πιανει,το χιπστερικο πιανει,το κουλ πιανει,κ ειδικα ότι εχει να κανει με το φαι τον τελευταιο χρονο ΠΙΑΝΕΙ!!η διαφορα είναι ποιος ξερει να τρωει τελικα κ ποιος όχι!!