Δύο αδέρφια από τη Μινεάπολη, η Aubrey και ο Kale (ναι, kale όπως το πολύ μέτριας γεύσης κατσαρό λάχανο που θριαμβεύει στους κύκλους των χίπστερ) πρόκειται να ανοίξουν το πρώτο vegan χασάπικο της Αμερικής, ίσως του κόσμου, στην πόλη τους.
Η Aubrey είναι χορτοφάγος εδώ και 18 χρόνια και τα τελευταία μαζί με τον αδερφό της λειτουργούσαν το Herbivorous Butcher, ένα «χασάπικο» που έφτιαχνε χορτοφαγικές απομιμήσεις διαφόρων ειδών κρέατος. Όταν ο Kale έγινε vegan, αποφάσισαν να φτάσουν στην κορυφή της απομίμησης, εγκαινιάζοντας το πρώτο vegan χασάπικο.
«Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ», λέει η Aubrey. «Υπάρχει ένα μαγαζί στην Ολλανδία, αλλά είναι κυρίως κατεψυγμένα προϊόντα. Θα είμαστε σαν ένα παραδοσιακό χασάπικο όπου όλα θα είναι μαγειρεμένα. Τα προϊόντα θα είναι πίσω από μια γυάλινη προθήκη. Θα υπάρχει «κρέας» και «κοτόπουλο» και «βοδινός κιμάς».
Τα δύο αδέρφια ζητούν τη βοήθεια όλων για να ανοίξουν το πρώτο vegan χασάπικο μέσω kickstarter. H πρώτη τους απόπειρα να μαζέψουν 50.000 χιλιάδες δολάρια, πέτυχε, και τώρα συνεχίζουν, ζητώντας δέκα χιλιάδες ακόμα, για να αγοράσουν επιπλέον εξοπλισμό, και όπως φαίνεται, θα τα καταφέρουν.
Παράδειγμα: ιταλικό λουκάνικο
Γλουτένη σιταριού, ζωμός λαχανικών, φασόλια pinto, μαγιά, λιαστή ντομάτα, σάλτσα σόγιας, ελαιόλαδο, σκόρδο, μάραθος, άγαρ άγαρ, κόκκινη πιπεριά, ρίγανη, βασιλικός, πάπρικα, γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι.
Η παγκόσμια ζήτηση για κρέας τα τελευταία σαράντα χρόνια έχει τριπλασιαστεί, με δραματικά αποτελέσματα στο περιβάλλον. Κάθε προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης είναι αξιοσέβαστη και απαραίτητη, αλλά η πιστή απομίμηση κρέατος από ανθρώπους που το έχουν απαρνηθεί και γκλαμουροποιούν λαχανικά πουλώντας τα απείρως πιο ακριβά, μπορεί να περιγραφεί από μια γκάμα χαρακτηρισμών που ξεκινάει με την ταινία «Inception» και καταλήγει στο «κακό γούστο».
σχόλια