Ο Αθανασίου προβάλει ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» το ζεστό νερό στις Φυλακές Ανηλίκων

Ο Αθανασίου προβάλει ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» το ζεστό νερό στις Φυλακές Ανηλίκων Facebook Twitter
2

Βαλς και Σόνια Θεοδωρίδου είχε η γιορτή που ετοίμασε το υπ. Δικαιοσύνης στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα εν όψει των Χριστουγέννων.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο, προβάλλεται,- εκτός από το χορό, την ορχήστρα και τη σοπράνο, -ως «μεγαλύτερο δώρο» η παροχή ζεστού νερού στους τροφίμους του σωφρονιστικού καταστήματος.  

Αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα σας δωρίσει 270 τηλεκάρτες και 50 μπάλες ποδοσφαίρου. Το μεγαλύτερο δώρο όμως που μας έκανε ο Υπουργός ήταν η επίλυση του προβλήματος που είχαμε με το ζεστό νερό. Το Υπουργείο ενέκρινε ένα μεγάλο κονδύλι για την αγορά πετρελαίου με αποτέλεσμα όλοι οι τρόφιμοι να κάνουν πλέον μπάνιο με ζεστό νερό».

Στο σημείο αυτό οι κρατούμενοι ευχαρίστησαν τον Υπουργό που μέσα σε σύντομο διάστημα επέλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα τους.»

Ο Αθανασίου προβάλει ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» το ζεστό νερό στις Φυλακές Ανηλίκων Facebook Twitter

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης:

Τo Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα επισκέφτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου

Τo Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου προκειμένου να ευχηθεί στους κρατούμενους ενόψει των εορτών και να παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Ο κ. Αθανασίου που έφτασε στο Κατάστημα Κράτησης συνοδευόμενος από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Αγγελο Τσιγκρή, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τη Διευθύντρια του Καταστήματος κ. Μαρίνα Μπούκη, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε αρκετά κελιά κρατουμένων προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Ακολούθως, κατευθύνθηκε στο χώρο που θα πραγματοποιείτο η συναυλία. Στην κατάμεστη αίθουσα τον υποδέχτηκαν οι κρατούμενοι, ενώ η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και τα μέλη της ορχήστρας «Orchestra mobile» τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα της συναυλίας.

Η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης, κ. Μαρίνα Μπούκη λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση, καλωσορίζοντας τον Υπουργό δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό καθώς επισκέπτεται συχνά το Κατάστημα μας και έχει επιλύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα σας δωρίσει 270 τηλεκάρτες και 50 μπάλες ποδοσφαίρου. Το μεγαλύτερο δώρο όμως που μας έκανε ο Υπουργός ήταν η επίλυση του προβλήματος που είχαμε με το ζεστό νερό. Το Υπουργείο ενέκρινε ένα μεγάλο κονδύλι για την αγορά πετρελαίου με αποτέλεσμα όλοι οι τρόφιμοι να κάνουν πλέον μπάνιο με ζεστό νερό».

Στο σημείο αυτό οι κρατούμενοι ευχαρίστησαν τον Υπουργό που μέσα σε σύντομο διάστημα επέλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αθανασίου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν κάναμε κάποια ιδιαίτερη παροχή με την έγκριση του επιπλέον κονδυλίου για την αγορά πετρελαίου. Ήταν υποχρέωση μας να το κάνουμε. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόσαμε αρκετοί κρατούμενοι αποφυλακίζονται νωρίτερα με αποτέλεσμα να υπάρχει αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης, ενώ φροντίζουμε οι συνθήκες διαβίωσης σε συνεργασία και με το προσωπικό να είναι καλύτερες. Να σημειωθεί ότι από αυτή τη φυλακή με τα μέτρα που πήραμε αποφυλακίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα. Θέλω να συγχαρώ και πάλι όσους πέρασαν στις Ανώτερες Σχολές και να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας χρόνια πολλά».

Αμέσως μετά στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης η κ. Σόνια Θεοδώριδου ερμήνευσε κλασσική μουσική και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μάλιστα σε ένα από τα βαλς η σοπράνο κατευθύνθηκε προς το κοινό και κάλεσε σε χορό έναν από τους κρατούμενους, ο οποίος ανταποκρίθηκε. Η κίνησή της παρέσυρε και τις υπόλοιπες γυναίκες της ορχήστρας οι οποίες χόρεψαν με κρατούμενους.

Τέλος παρόμοιες εκδηλώσεις ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια