Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter
14

Σε μια χρονιά που παραδόξως, ο Νίκολας Κέϊτζ δεν πρωταγωνιστεί σε καμιά από αυτές, ιδού η λίστα με τις καθαρές αποτυχίες και μερικές που, ενώ δεν ήταν εντελώς κακές, απογοήτευσαν σε σχέση με τις υψηλές προσδοκίες.

(Με τυχαία σειρά)

1. 

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter

ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ
Ο Τζέϊμς Φράνκο και η Κέϊτ Χάντσον είναι δύο Αμερικανοί στο Λονδίνο και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Θα έπρεπε να είχε γίνει μια ωραία κωμωδία αλλά το γύρισαν στο δράμα μετά ληστείας και γκανγκστερικής διαπλοκής. Χάσιμο χρόνου.

2.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter
 

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
Χωρίς τον Κρίστοφερ Νόλαν, ο μόνιμος διευθυντής φωτογραφίας στις ταινίες του, ο Γουόλι Πφίστερ ξεκίνησε με μια ενδιαφέρουσα ιδέα και κατέληξε με μια αδιάφορη, κλισέ υποψία τεχνοψυχοδράματος.

3.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter

ΓΚΡΕΪΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ
Μαζί με την Νταϊάνα, μιά ανούσια και περιττή βιογραφία ξανθής εστεμμένης που αγαπήθηκε πολύ και πέθανε βίαια και πρόωρα. Ο Ολιβιέ Νταάν και ο Όλιβερ Χιρσμπίγκελ αντίστοιχα, ολίσθησαν στις ομοιότητες και παρέλειψαν το σενάριο. Φταίει επίσης που ξέρουμε σχεδόν τα πάντα και για την Γκρέϊς του Μονακό και για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα

4.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter
 

ΧΟΜΠΙΤ: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΑΤΩΝ
Κι ενώ το πλουμιστό και διακοσμημένο, αλλά ορθά τροχονομημένο, τρίτο και τελευταίο μέρος του Χόμπιτ είναι το πληρέστερο και εντυπωσιακότερο της τριλογίας, η παρατεταμένη αίσθηση του deja vu πλανάται, σαν τη βαριά σκιά του Άρχοντα και των πολλαπλών επιτευγμάτων του.

5.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter

ΠΡΟΜΑΧΟΣ
Ένα καλό παράδειγμα για το πώς οι ευγενείς προθέσεις χάνουν το δίκιο τους όταν η διαφημιστική καλαισθησία αντικαθιστά την αποτελεσματική δραματουργία. Ατελέσφορος ο Πρόμαχος, σαν ευσεβής πόθος που συναντά τη συγκαλυμμένη προπαγάνδα.

6.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ
Καλή η Σκάρλετ Τζοχάνσον. Υποβλητικές οι σκηνές όπου κατάπινε τα σεξουαλικά της θύματα. Εξαιρετική η μουσική της Μίκα Λέβι. Αλλά το Κάτω από το Δέρμα έμεινε στην πόζα και ξέμεινε από νόημα και σκοπό.

7.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Ο Πολ Χάγκις πήρε Όσκαρ με το πλέξιμο σπονδυλωτών ιστοριών στο Crash. Προσπάθησε να το επαναλάβει στο Τρίτο Πρόσωπο και ήταν σα να ξαναζεσταίνει ένα φαγητό που έφυγε σαν τα παροδικά fusion της μόδας. Μήπως ο Λίαμ Νίσον εξελίσσεται στον Νίκολας Κέϊτζ των '2010s;

8.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter
 

ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
Ανεξάρτητα από τις απολογητικές του επιστολές προς το στούντιο παραγωγής, ο Τζορτζ Κλούνι άφησε μια επική πολεμική κομεντί με γερή κεντρική ιδέα να του ξεφύγει στη δοσολογία και τον τονισμό. Καλά έκανε και ζήτησε συγγνώμη, σαν κύριος που αναγνωρίζει το λάθος του.

9.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Το μακιγιάζ έκανε θαύματα στον Στιβ Καρέλ για το Foxcatcher, αλλά τα κέρατα δεν βοήθησαν καθόλου τον Ντάνιελ Ράντκλιφ να συμπαρασύρει θετικά τη Μεταμόρφωση του Αλεξάντρ Αζά πέρα από ένα ιδιοσυγκρισιακό, ανισόρροπο υβρίδιο τρόμου και σάτιρας.

10.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές απογοητεύσεις της χρονιάς Facebook Twitter

ΤΕΡΑΤΟΚΟΥΤΑΚΙΑ
Σχεδιασμός και εκτέλεση χωρίς σύλληψη και στίγμα, σε ένα τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο θορυβώδες και πεπαλαιωμένο.

Διάφορα
14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Η κυριαρχία...αδιάφορο εώς και απογοήτευση. Η κεντρική ιδέα της ταινίας έχει ήδη παιχτεί αρκετές φορές. Κρίμα γιατί η ομάδα των ηθοποιών σαν συνδυασμός έχει πραγματικά χημεία. Ίσως αυτό με κράτησε να δω ολόκληρο το έργο. Μακάρι να δούμε το ίδιο συνδυασμό ξανά, αλλά με καλό story.
Η ιστορια του Χομπιτ, οπως και ολοκληρη η Μυθολογια της Μεσης Γης, περιστρεφεται εντονα γυρω απο την ιστορια του Δαχτυλιδιου. Ιδιως το Χομπιτ, οπου περιγραφεται η απαρχη της ευρεσης του Δαχτυλιδιου και η επαναμφανιση του Σάουρον με τη μορφη του Νεκρομαντη. Στην ιδια ιστορια αναφερεται και η προδοσια του Σαρουμαν, η οποια αποκαλυπτεται αργοτερα στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιων αλλα και διαφορα άλλα στοιχεια. Η μαχη των 5 στρατων ήταν προς οφελος του Νεκρομαντη, μιας και ειχε το χρονο να επιστρεψει στη Μορντορ και να ανασυνταχθει, καλωντας πισω τα Φαντασματα του Δαχτυλιδιου.Η πλοκη, με αλλα λογια, ειναι απολυτα συνδεδεμενη και ως εκ τουτου ειναι αναποφευκτο να υπαρχουν αναφορες στο Lord of the Rings. Εαν δεν υπηρχαν, δε θα ειχε ακολουθηθει το πνευμα της Μυθολογιας, για οσους την εχουν διαβασει. Ως εκ τουτου, εγω προσωπικα δε θα τοποθετουσα την ταινια σε αυτη την κατηγορια με τις κινηματογραφικες απογοητευσεις...
Καμία διαφωνία, αν αυτό το συνονθύλευμα συμμαζεύονταν σε μία τρίωρη νευρώδη ταινία. Το ξεχείλωμα σε τριλογία ενός τόσο μικρού βιβλίου είχε να κάνει μόνο με τα λεφτά. Η σκιά του Άρχοντα δεν έφυγε από καμία Χόμπιτ ταινία-όχι επειδή είχε τους ίδιους ήρωες, αλλά επειδή όλη την ώρα μας θύμιζε πόσο σπουδαίος ήταν ο Άρχοντας σε αντίθεση με αυτή την τριλογία.
Επικά βαρετή η ταινία μετά το μέσον της επειδή επαναλαμβανόταν το ίδιο μοτίβο, μάχη - 5 σκηνές φωσκολικής αρχιτεκτονικής μπας και διαρκέσουν παραπάνω και μας βγει το 2ωρο στη ταινία και πάλι από την αρχή.Συμφωνώ με το χούφταλο εκτός από το τελευταίο μέρος. Ήταν τόσο τραγικά πετσοκομμένος που έτσι και δεν είχες διαβάσει τα βιβλία απλά έχανες κομμάτια της πλοκής.Πραγματικά αν ήθελε να το κάνει 6 ταινίες καλύτερα να "ξεχείλωνε" τον άρχοντα.Άντε και το σιλμαρίλλιον περιμένει Τζάκσον :P
μα γ' αυτό απογοητεύτηκα , ήταν πιο κοντά στα λέιζερ σπαθάκια παρά σε μια άρτια science movie που περίμενα ! δε λέω ότι ήταν κακή αλλά σίγουρα κατώτερη της φήμης , που απέκτησε . Γνώμη μου βέβαια :)
Επιτέλους βρήκα και άλλον άνθρωπο στον οποίο δεν άρεσε το υπερεκτιμημένο Under the Skin! Είναι η κλασική ταινία που θα ήθελες πολύ να σου αρέσει διότι ακριβώς διαθέτει κάποια εξαριετικά στοιχεία (μουσική, φωτογραφία), αλλά συνολικά δεν μοιάζει να έχει ψυχή.
Ολα ειναι ανεκτα και κατανοητα αλλα τα τερατοκουτακια γιατι; Ποιος βαζει στις χειροτερες ταινιες της χρονιας ενα stop motion το οποιο εκανε να ολοκληρωθει 10 χρονια απο ενα studio που μας εχει χαρισει διαμαντια τα τελευταια χρονια (coraline, paranorman); Σε μια χρονια κιολας που εχουμε πολλες ταινιες υποψηφιες για αυτη τη λιστα
Αντικειμενικά ήταν απογοήτευση το συγκεκριμένο ακριβώς επειδή από τεχνικής απόψεως ήταν θαυμάσιο. Δυστυχώς το σενάριο έπρεπε να είχε δουλευτεί παραπάνω. Εξάλλου, η λίστα είναι για τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του 2014, όχι για τις χειρότερες ταινίες.