Έφοδος της αστυνομίας στην τουρκική εφημερίδα που τύπωσε το Charlie Hebdo

Έφοδος της αστυνομίας στην τουρκική εφημερίδα που τύπωσε το Charlie Hebdo Facebook Twitter
5

Έφοδο στο τυπογραφείο της εφημερίδας Cumhuriyet έκανε το βράδυ η τουρκική αστυνομία, προκειμένου να ελέγξει πριν δημοσιευθεί το σημερινό τεύχος, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις σελίδες από τη νέα έκδοση του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Η αστυνομία εμπόδισε τα φορτηγά να φύγουν από το τυπογραφείο, είπε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Utku Cakirozer στο NBC. Μόνο όταν έγινε σαφές ότι στο τεύχος δεν συμπεριλαμβανόταν το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, που απεικονίζει τον Μωάμεθ, επετράπη στα φορτηγά να ξεκινήσουν τη διανομή. Η αστυνομία επιβεβαίωσε στο NBC ότι δυνάμεις της πήγαν στα γραφεία της εφημερίδας για να εξασφαλίσουν τη μη δημοσίευση συγκεκριμένων σκίτσων.

Η Cumhuriyet, η οποία επρόκειτο αρχικά να δημοσιεύσει ολόκληρο το τεύχος του Charlie Hebdo, αποφάσισε τελικά να περιοριστεί σε τέσσερις σελίδες και να μην δημοσιεύσει τις εικόνες του Μωάμεθ σε ένδειξη σεβασμού στις «θρησκευτικές ευαισθησίες και την ελευθερία της πίστης», όπως ανακοίνωσε ο αρχισυντάκτης στο Twitter. Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας έλαβαν εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα όταν ανακοινώθηκε η αναδημοσίευση του γαλλικού περιοδικού.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Ίσως με κλεμμένη τεχνολογία

Διεθνή / Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Πιθανόν με κλεμμένη τεχνολογία

Η Ουκρανία καλεί τον Κινέζο πρέσβη μετά από κατηγορίες ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στη ρωσική βιομηχανία drones με πιθανώς κλεμμένη τεχνολογία - Ο Ζελένσκι απαιτεί εξηγήσεις από το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια του αυτισμού τον Σεπτέμβριο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δεν θα αποκαλύψουν τελικά τον Σεπτέμβριο τα αίτια της «επιδημίας αυτισμού»

Η απάντηση στη δήλωση του υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που θέλει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αιτία της «επιδημίας του αυτισμού» τον συγκεκριμένο μήνα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η κοσμικότητα στην Τουρκία υποχωρεί καθημερινά στην εποχή Ερντογάν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε, με τις ιδιοτυπίες της φυσικά, όπως η στήριξη της κοσμικής δημοκρατίας από το στρατό, κοινό φαινόμενο σε μουσουλμανικές χώρες, με την Τουρκία να αποτελεί όμως το πιο πετυχημένο και ανθεκτικό μοντέλο.
"Ελευθερία της πίστης" σημαίνει είμαι ελεύθερος να πιστεύω όπου θέλω, όχι "είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να δρουν σύμφωνα με αυτό που πιστεύω". Το να λογοκρίνεις τη γελοιογραφία δεν είναι σεβασμός στην ελευθερία της πίστης, είναι "σεβασμός" (φόβος;) στην πίστη.Ωραία λέξη η ελευθερία, αλλά ας μην την οικειοποιούνται αυτοί που την αντιμάχονται τόσο ξεδιάντροπα.
Ενταξει, οι γειτονες ειναι 100 χρονια πισω.Η' μηπως οχι?Αν προσπαθουσε και ο "παστιτσιος" να τυπωσει αυτα που ελεγε μηπως θα γινοταν κατι παρομοιο?