CNBC: Γιατί η Ελλάδα «φλερτάρει» με τη Ρωσία;

CNBC: Γιατί η Ελλάδα «φλερτάρει» με τη Ρωσία; Facebook Twitter
Τι σχέδια έχει ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς; // Φωτ.:Menelaos Myrillas / SOOC
5

Το CNBC, με άρθρο του επιχειρεί να αναλύσει τους λόγους πίσω απ' την διαφαινόμενη συμμαχία της Ελλάδας με την 'απομονωμένη' Ρωσία του Πούτιν, εξετάζοντας και τα ανταλλάγματα που επιδιώκει η χώρα μας και από την Ρωσία αλλά και από την Ε.Ε. 

«Η Ελλάδα κράτησε αποστάσεις από τις προσκλήσεις για την κλιμάκωση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της διαμάχης με την Ουκρανία, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να αναζητά στήριξη από τον ιστορικό της σύμμαχο, τη Ρωσία» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σύμφωνα με τον ΕΤ, και συνεχίζει: «Η διαμαρτυρία του Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζει τη διαφορά θέσεων ανάμεσα στη νέα ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι οι διαφορές τους μπορεί να μην έχουν σχέση μόνο με την εγχώρια οικονομική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας».

Την ίδια ώρα, το άρθρο τονίζει ότι αυτή η στήριξη της Ελλάδας προς τη Ρωσία μπορεί να εδραιώσει τη «τροχιά σύγκρουσης» με τους Ευρωπαίους ηγέτες και δείχνει ότι η χώρα πιθανώς να «φλερτάρει» με τη Ρωσία.

«Οι δύο χώρες έχουν ιστορία εγκάρδιων σχέσεων και πολιτιστικών δεσμών, όπως για παράδειγμα το κοινό τους θρήσκευμα, η Ορθοδοξία» λέει το άρθρο, το οποίο φιλοξενεί και τις δηλώσεις του Τίμοθι Ας, επικεφαλής των αναδυόμενων αγορών της Standard Bank: «Κάποιοι μπορούν να πουν ότι οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι μόνο ένα διαπραγματευτικό τέχνασμα, το οποίο σχετίζεται με την προτεραιότητα της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμά της».

Σε γραπτή του δήλωση, ο αναλυτής τόνισε ταυτόχρονα ότι οι Έλληνες μπορεί να ζητήσουν ανταλλάγματα για να ακολουθήσουν την ευρωπαϊκή γραμμή όσον αφορά την Ουκρανία. Μάλιστα, ο κ. Ας αναφέρει ότι οι ελληνικές εκλογές προσέθεσαν άλλη μια επιπλοκή στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας ενώ αποκαλύπτει ότι συζήτησή του με «αξιωματούχους της Δύσης» δείχνει ότι γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Καλά, μην παθαίνουμε και αναφυλαξία επειδή πλευριζουμε τη Ρωσια λόγω τακτικής ενω μπορεί να μη συμφωνούμε με οσα γίνονται εντός της. Εδω ολόκληρος ο κόσμος γλύφει τα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα (που ειναι και προσφατο παραδειγμα, με όσους ηγέτες έτρεξαν να παρευρεθούν στην κηδεία του βασιλιά) μια χώρα που οι γυναίκες λόγου χάρη απλά δεν υπάρχουν. Ηθικά δεν συμφωνώ και εγώ, αλλα λέω να σκισω κανα καλτσον για τίποτε άλλο πρώτα.
Προσωπικά έχω πολύ θετική άποψη για την Ρωσία σαν χώρα αλλά και για τον λαό της. Η σημερινή όμως Ρωσία είναι ντροπή για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η στοχοποίηση των ομοφυλοφιλων, η μεγάλη έξαρση της ακροδεξιάς και οι νέες ιμπερεαλιστικές τάσεις του Πούτιν πρέπει να μας βρούν όλους απέναντι στην Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο πως ο δικτάτορας της Β. Κορέας θα συναντηθεί με τον Πουτίν στην Ρωσία. Το πρώτο ταξίδι του Κιμ σε ξένη χώρα.
Να μας βρουν αντίθετους, οκ, αλλά υποστηρίζοντας ποιους; τα ακροδεξιά μπουμπούκια της Ουκρανίας; Εμείς της Δύσης ημασταν κατα των Σοβιετικών και εξοπλισαμε τους Ταλιμπάν! Επίσης είμαστε κατα του Ασσαντ και εξοπλισαμε τους μετέπειτα του ισλαμικού κράτους!Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πραγματα, όπως δεν είμαι και πολυ πεπεισμένος οτι όσοι εκ των Ευρωπαίων ηγετών φωνάζουν για τον Πούτιν έχουν στο νου τους τους δύστυχους ουκρανούς πολίτες που βρίσκονται μεταξύ ακροδεξιών και Ρώσων.Μέχρι τοτε ας κρατήσουμε ίσες αποστάσεις , ας προσπαθήσουμε διπλωματικά μήπως και βρεθεί μια λύση. Και ας μην ξεχνάμε οτι, ως τωρα, η Ιστορία δικαίωσε στα ίσα όσους έπραξαν ετσι!
Συμφωνώ μαζί σου αλλά σκέψου ότι α) Η διπλωματία παίζεται χωρίς συναισθηματικούς όρουςκαι β) Τα ίδια/παρόμοια προβλήματα ατιμετωπίζει και η ελληνική κοινωνία: στοχοποίηση οροθετικών, έξαρση ακροδεξιάς και ναζισμού, ρατσιμός, σεξισμός, κλπ. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτισμένη Ευρώπη πρέπει να τεθεί συνολικά εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων;Προφανώς και κάθε λογικός άνθρωπος θα ήθελε να δει τον Πούτιν και το ολιγαρχικό σύστημα του να πέφτει, αλλά αυτό δεν μπορεί να'ναι προτεραιότητα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ειδικά τώρα.
Ίσως οι Αμερικάνοι θα έπρεπε να κοιτάξουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα πρώτα και αφού τα επιλύσουν να ασχοληθούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Που είναι οι Αμερικάνοι ή οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι όταν η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο μας; Μόνο όταν θέλουν να πουλήσουν αυτά που παράγουν τα εργοστάσια τους μας θυμούνται.