CNBC: Γιατί η Ελλάδα «φλερτάρει» με τη Ρωσία;

CNBC: Γιατί η Ελλάδα «φλερτάρει» με τη Ρωσία; Facebook Twitter
Τι σχέδια έχει ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς; // Φωτ.:Menelaos Myrillas / SOOC
5

Το CNBC, με άρθρο του επιχειρεί να αναλύσει τους λόγους πίσω απ' την διαφαινόμενη συμμαχία της Ελλάδας με την 'απομονωμένη' Ρωσία του Πούτιν, εξετάζοντας και τα ανταλλάγματα που επιδιώκει η χώρα μας και από την Ρωσία αλλά και από την Ε.Ε. 

«Η Ελλάδα κράτησε αποστάσεις από τις προσκλήσεις για την κλιμάκωση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της διαμάχης με την Ουκρανία, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να αναζητά στήριξη από τον ιστορικό της σύμμαχο, τη Ρωσία» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα σύμφωνα με τον ΕΤ, και συνεχίζει: «Η διαμαρτυρία του Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζει τη διαφορά θέσεων ανάμεσα στη νέα ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της, κάτι το οποίο υποδηλώνει ότι οι διαφορές τους μπορεί να μην έχουν σχέση μόνο με την εγχώρια οικονομική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας».

Την ίδια ώρα, το άρθρο τονίζει ότι αυτή η στήριξη της Ελλάδας προς τη Ρωσία μπορεί να εδραιώσει τη «τροχιά σύγκρουσης» με τους Ευρωπαίους ηγέτες και δείχνει ότι η χώρα πιθανώς να «φλερτάρει» με τη Ρωσία.

«Οι δύο χώρες έχουν ιστορία εγκάρδιων σχέσεων και πολιτιστικών δεσμών, όπως για παράδειγμα το κοινό τους θρήσκευμα, η Ορθοδοξία» λέει το άρθρο, το οποίο φιλοξενεί και τις δηλώσεις του Τίμοθι Ας, επικεφαλής των αναδυόμενων αγορών της Standard Bank: «Κάποιοι μπορούν να πουν ότι οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι μόνο ένα διαπραγματευτικό τέχνασμα, το οποίο σχετίζεται με την προτεραιότητα της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμά της».

Σε γραπτή του δήλωση, ο αναλυτής τόνισε ταυτόχρονα ότι οι Έλληνες μπορεί να ζητήσουν ανταλλάγματα για να ακολουθήσουν την ευρωπαϊκή γραμμή όσον αφορά την Ουκρανία. Μάλιστα, ο κ. Ας αναφέρει ότι οι ελληνικές εκλογές προσέθεσαν άλλη μια επιπλοκή στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας ενώ αποκαλύπτει ότι συζήτησή του με «αξιωματούχους της Δύσης» δείχνει ότι γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Καλά, μην παθαίνουμε και αναφυλαξία επειδή πλευριζουμε τη Ρωσια λόγω τακτικής ενω μπορεί να μη συμφωνούμε με οσα γίνονται εντός της. Εδω ολόκληρος ο κόσμος γλύφει τα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα (που ειναι και προσφατο παραδειγμα, με όσους ηγέτες έτρεξαν να παρευρεθούν στην κηδεία του βασιλιά) μια χώρα που οι γυναίκες λόγου χάρη απλά δεν υπάρχουν. Ηθικά δεν συμφωνώ και εγώ, αλλα λέω να σκισω κανα καλτσον για τίποτε άλλο πρώτα.
Προσωπικά έχω πολύ θετική άποψη για την Ρωσία σαν χώρα αλλά και για τον λαό της. Η σημερινή όμως Ρωσία είναι ντροπή για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η στοχοποίηση των ομοφυλοφιλων, η μεγάλη έξαρση της ακροδεξιάς και οι νέες ιμπερεαλιστικές τάσεις του Πούτιν πρέπει να μας βρούν όλους απέναντι στην Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο πως ο δικτάτορας της Β. Κορέας θα συναντηθεί με τον Πουτίν στην Ρωσία. Το πρώτο ταξίδι του Κιμ σε ξένη χώρα.
Να μας βρουν αντίθετους, οκ, αλλά υποστηρίζοντας ποιους; τα ακροδεξιά μπουμπούκια της Ουκρανίας; Εμείς της Δύσης ημασταν κατα των Σοβιετικών και εξοπλισαμε τους Ταλιμπάν! Επίσης είμαστε κατα του Ασσαντ και εξοπλισαμε τους μετέπειτα του ισλαμικού κράτους!Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πραγματα, όπως δεν είμαι και πολυ πεπεισμένος οτι όσοι εκ των Ευρωπαίων ηγετών φωνάζουν για τον Πούτιν έχουν στο νου τους τους δύστυχους ουκρανούς πολίτες που βρίσκονται μεταξύ ακροδεξιών και Ρώσων.Μέχρι τοτε ας κρατήσουμε ίσες αποστάσεις , ας προσπαθήσουμε διπλωματικά μήπως και βρεθεί μια λύση. Και ας μην ξεχνάμε οτι, ως τωρα, η Ιστορία δικαίωσε στα ίσα όσους έπραξαν ετσι!
Συμφωνώ μαζί σου αλλά σκέψου ότι α) Η διπλωματία παίζεται χωρίς συναισθηματικούς όρουςκαι β) Τα ίδια/παρόμοια προβλήματα ατιμετωπίζει και η ελληνική κοινωνία: στοχοποίηση οροθετικών, έξαρση ακροδεξιάς και ναζισμού, ρατσιμός, σεξισμός, κλπ. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτισμένη Ευρώπη πρέπει να τεθεί συνολικά εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων;Προφανώς και κάθε λογικός άνθρωπος θα ήθελε να δει τον Πούτιν και το ολιγαρχικό σύστημα του να πέφτει, αλλά αυτό δεν μπορεί να'ναι προτεραιότητα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ειδικά τώρα.
Ίσως οι Αμερικάνοι θα έπρεπε να κοιτάξουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα πρώτα και αφού τα επιλύσουν να ασχοληθούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Που είναι οι Αμερικάνοι ή οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι όταν η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο μας; Μόνο όταν θέλουν να πουλήσουν αυτά που παράγουν τα εργοστάσια τους μας θυμούνται.