Le Monde: Αυτός είναι ο Ιρλανδός “Τσίπρας”

Le Monde: Αυτός είναι ο Ιρλανδός “Τσίπρας” Facebook Twitter
2

“Αφιέρωμα” στον ιρλανδικό ΣΥΡΙΖΑ και στον Ιρλανδό “Τσίπρα” κάνει η γαλλική Le Monde με αφορμή ένα κίνημα που εμπνέεται από τη νίκη της αριστεράς στην Ελλάδα.

Αρχηγός του κινήματος “Συμμαχία κατά της Λιτότητας” είναι ο Paul Murphy, ένας ακραίος αριστερός που μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα, όπου βρισκόταν την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας κατακτούσε την εξουσία. “Εκείνη την ημέρα που συγκλόνισε την Ευρώπη”, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Le Monde: Αυτός είναι ο Ιρλανδός “Τσίπρας” Facebook Twitter

Ο αρθρογράφος παρακολουθεί μια συνέλευση του κόμματος όπου όλοι είναι σιωπηλοί και ακούνε με κομμένη την ανάσα τον Μέρφι να λέει: “Οι Ιρλανδοί δεν πρέπει να αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία για να ενωθούν ενάντια στη λιτότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρομο κι εμείς θα ακολουθήσουμε”.

Ο 31χρονος Μέρφι σηκώνει ακόμη περισσότερο τους τόνους. “Πώς μπορεί κάποιος να υποδέχεται την υποδούλωση στην Τρόικα, όταν άλλοι έχουν το θάρρος να λένε “στόπ!”, λέει προκαλώντας τις ζητωκραυγές του ακροατηρίου.

Η Ιρλανδία έχει επίσημα αποσυρθεί από την κηδεμονία της "τρόικας" στα τέλη του 2013 και η χώρα επανήλθε στην ανάπτυξη, όμως ακόμη οι πολίτες κουβαλάνε τα “σημάδια” της λιτότητας.

Le Monde: Αυτός είναι ο Ιρλανδός “Τσίπρας” Facebook Twitter

" Αν δουλέψει για τους Έλληνες, γιατί όχι και για εμάς; ", λένε τα μέλη της Συμμαχίας που αποκτούν περισσότερους συμπαθούντες μετά την επιβολή μιας τσουχτερής φορολογίας στο νερό. Η υπόσχεση του Πρωθυπουργού Enda Kenny για μείωση του φόρου δεν είναι αρκετή για να ηρεμήσει την οργή.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια