Στουμπ: Παράταση ή «dirty exit»

Στουμπ: Παράταση ή «dirty exit» Facebook Twitter
10

Υπέρ της παράτασης του υπάρχοντος προγράμματος για την Ελλάδα τάσσεται ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας απειλώντας με «dirty exit» σε διαφορετική περίπτωση. Όμως σε συνέντευξη που πριν από το Eurogroup και δημοσιεύεται σήμερα, ο Αλεξάντερ Στουμπ λέει:

''Καταλαβαίνω τον πόνο, αλλά έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας σε όλη την διαδικασία και περιμένουμε από την Ελλάδα να κρατήσει τις δεσμεύσεις της.

Η Φινλανδία παρείχε δάνειο ύψους 1 δισ. στην Ελλάδα όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός της χώρας ανέρχεται στα 53 δισ. ευρώ.

Η μια λύση για την Ελλάδα είναι να συνεχίσει το υπάρχον πρόγραμμα και να της δοθεί παράταση σε αυτό από την Ευρώπη, ενώ η άλλη στην οποία αντιτίθεμαι είναι μια «dirty exit» κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει από μόνη της να βρει τον δρόμο για να επιστρέψει στις αγορές''.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Συμφωνήσαν να μας δανείσουν 1 δις ευρώ με βάση μια συγκεκριμένη συμφωνία, τώρα εμείς θέλουμε να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία μονομερώς αλλά ταυτόχρονα να μην επιστρέψουμε τα 1 δις ευρώ! Αυτός μας εκβιάζει ή εμείς αυτόν;
Προσοχή: η Φινλανδία είναι η ΜΟΝΗ χώρα που απαίτησε εγγυήσεις για να δανείσει την Ελλάδα. Πριν μια εβδομάδα στη φινλανδική κυβέρνηση κατατέθηκε Πρόταση Μομφής από τους ‘Αληθινούς Φινλανδούς’ (κάτι μεταξύ της δικής μας ΧΑ και ΑΝΕΛ) με θέμα αυτές τις εγγυήσεις. Οι Αληθινοί Φινλανδοί αμφισβητούσαν ότι ζητήθηκαν εγγυήσεις και απαίτησαν να δημοσιοποιηθούν. Η φινλανδική κυβένρηση απάντησε πως δεν μπορεί να τις αποκαλύψει διότι μπορεί να βλάψει τους Έλληνες που υπέγραψαν. Αυτά δεν είναι τρολιές, ελέγξτε τα. Πάει να πει, εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, η Φινλανδία έχει λαμβάνειν από τον εθνικό μας πλούτο. Τι; Κανείς δεν ξέρει.
Την λογική του "πρέπει να με ευχαριστείς που σου ΔΑΝΕΙΣΑ για να μην δανειστείς πιο ακριβά-για να μην καταρεύσει η Ε.Ε.-για να μην διαλυθούν οι τράπεζες ΜΟΥ-για να μην" συνεχίζω και δεν μπορω να την καταπιώ. Εκτός και αν πρέπει να πιστέψουμε ότι μας δάνεισαν από αλληεγύη...
Δεν νομίζω να καταλαβαίνεις τον πόνο, κ. Στουμπ. Ούτε τις βουβές κραυγές αγωνίας όλων των οικογενειών αυτοχείρων στην Ελλάδα, ούτε των πνιγμένων στα χρέη και δάνεια ανέργων οικογενειαρχών, ούτε των αστέγων που δεν έχουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν, ούτε των παιδιών που λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία. Και αν η χώρα σας δάνεισε την Ελλάδα 1 δις, προτείνω να σας το επιστρέψουν άμεσα για να μην έχουμε ανάγκη ούτε τις συμβουλές σας και πάνω από όλα ούτε τις απειλές σας.
Αγαπητέ John_A που θα τα βρούμε να του τα επιστρέψουμε για να μη μας απειλεί? Ή καλύτερα... γιατί δεν τα επιστρέφουμε σε όλους ώστε να μη μας απειλεί κανείς?
Δεν ειναι υποχρεωμενος να καταλαβαινει τιποτα απο οσα συμβαινουν στη τριτοκοσμικη Βαλκανική μας μπανανία....Το λάθος του, και το δικο του και ολων των αλλων ειναι οτι στην αρχη τρομαξανε και δωσαν τα δάνεια. Κακώς! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε?
"...1 δις, προτείνω να σας το επιστρέψουν άμεσα για να μην έχουμε ανάγκη ούτε τις συμβουλές σας και πάνω από όλα ούτε τις απειλές σας."Ποιοί να τους τα επιστέρψουν? Οι 12 θεοί του Ολύμπου? Οι κάλες χρεο-νεράιδες? (διότι εάν εννοείς εμάς μάλλον κάτι πολύ βασικό σου διαφεύγει)