Μητρόπουλος: Αν υλοποιηθεί η συμφωνία του Eurogroup, ο λαός δεν θα αντέξει

Μητρόπουλος: Αν υλοποιηθεί η συμφωνία του Eurogroup, ο λαός δεν θα αντέξει Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

«Οι δανειστές περιμένουν περιγραφή σκληρών μέτρων» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στη λίστα μεταρρυθμίσεων που πρέπει να στείλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι «ο λαός στηρίζει αλλά δεν αντέχει άλλα μέτρα» και τόνισε ότι «αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα, το ύφος, την περιγραφή, τη σκληρότητα αυτό το προσύμφωνο ο λαός δεν θα αντέξει».

Έκανε λόγο για «προσύμφωνο με πολλές αιρέσεις χωρίς δεσμευτικότητα», διευκρινίζοντας ότι το κείμενο περιέχει πολλές δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά και πολλές αιρέσεις και επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών. Τα σημεία για τα οποία διατύπωσε ενστάσεις ήταν «το ζήτημα του χρέους, το ζήτημα της επίτευξης των πλεονασμάτων με δύο σκληρούς όρους, το ζήτημα της απαγόρευσης ακύρωσης των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου κάθε είδους και κυρίως ο πολύ προσβλητικός όρος ότι τα 11 δισ. τα οποία ήταν στην πατρίδα μας ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι στην πατρίδα μας».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει «κανένα ψήγμα αντιπολίτευσης ούτε διάθεσης κριτικής» στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια «πατριωτική διαπραγμάτευση».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξηγεί τα μέτρα στον λαό. Να δούμε πώς θα φάει το πρωτογενές και πως θα πάνε οι εξαγωγές (οι οποίες ήχαν ανάκαμψη το 2014). Να δούμε.
Κύριε Μητρπουλε μου τα πραγματα είναι απλα: η κανεις κωλοτουμπα η πόλεμο στον οποίο όμως σίγουρα θα χάσεις. Μη σας σοκάρει η λεξη κωλοτουμπα, ο κόσμος έχει πια συνηθίσει. Αυτό έκανες ο αρχηγός σας και ελπίζω αυτό να κάνετε κ όλοι οι άλλοι. Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο κόσμος, αυτό είναι οι επαναστατικές κορώνες χωρίς αντίκρισμα. Ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Έχουν πολλά να γίνουν και καθυστερισαμε ανεπιτρεπτα Και με δική σας ευθύνη.
Κ. Μητρόπουλε, επειδή είστε ακαδημαϊκός δάσκαλος και μάλιστα στη Νομική, θεωρώ ότι μετέρχεσθε ερμηνευτικών ακροβασιών: το προσύμφωνο ναι μεν προηγείται της οριστικής συμφωνίας, πλην όμως εμπεριέχει δεσμευτικούς όρους, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα επρόκειτο για απλό ευχολόγιο.