Ο Μαρκ Ντέιτον έχει την «άλλη» συνταγή της οικονομικής επιτυχίας

Ο Μαρκ Ντέιτον έχει την «άλλη» συνταγή της οικονομικής επιτυχίας Facebook Twitter
8

Η απόλυτα επιτυχημένη οικονομική συνταγή για έξοδο από την κρίση είναι στα χέρια του δισεκατομμυριούχου κυβερνήτη της Μινεσότα Μαρκ Ντέιτον ο οποίος παρέλαβε την πολιτεία καταχρεωμένη και με την ανεργία στα ύψη και κατάφερε να την μετατρέψει σε έναν μικρό «παράδεισο».

Όπως αναφέρει η Ηuffington Ρost, ευτυχώς ο Ντέιτον δεν άκουσε τις συντηρητικές φωνές που του έλεγαν ότι δεν μπορεί να φέρει την ευημερία αυξάνοντας τον ελάχιστο μισθό και φορολογώντας τους πλούσιους.

Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2011, κληρονόμησε ένα έλλειμμα του προϋπολογισμού 6,2 δισεκ. δολάρια και ένα ποσοστό ανεργίας 7% από τον προκάτοχό του, Tim Pawlenty.

Κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του ο Ντέιτον επέβαλε φόρο εισοδήματος 7,85 έως 9,85% σε όσους κέρδιζαν πάνω από 150.000 δολάρια, καθώς και για ζευγάρια που κερδίζουν πάνω από 250.000 δολάρια.

Επίσης πέρασε νόμο για την ισότητα των μισθών σε άνδρες και γυναίκες και με το πρόγραμμα που εφάρμοσε κατάφερε να προσθέσει μεταξύ 2011 και 2015, 172.000 νέες θέσεις εργασίας στην οικονομία της Μινεσότα ενώ ο προκάτοχος του τα προηγούμενα χρόνια είχε προσθέσει μόλις 6 χιλιάδες και κάτι.  Παρότι δε ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εισοδήματος στην πολιτεία είναι ο 4ος υψηλότερος στη χώρα, το ποσοστό ανεργίας έχει πέσει στο 3,6 τοις εκατό από 7% που ήταν όταν παρέλαβε.

Επίσης το εισόδημα των κατοίκων  της Μινεσότα αυξήθηκε κατά 10 χιλιάδες δολάρια πάνω από το μέσο αμερικανικό όρο.


Μέχρι τα τέλη του 2013, η αύξηση της ιδιωτικής απασχόλησης ξεπέρασε τα επίπεδα προ της ύφεσης, και η οικονομία του κράτους έγινε η 5η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Forbes κατέταξε τη Μινεσότα στην 9η καλύτερη κατάσταση για τις επιχειρήσεις -που παραμένουν εκεί παρά  την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε για φυγή τους μόλις αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός.

Από τον Ιανουάριο δε του 2015, η Μινεσότα έχει ένα πλεόνασμα στον προϋπολογισμό 1 δισεκατομμύριο δολάρια, από τα οποία το 1/3  ο Ντέιτον δεσμεύτηκε να τα επανεπενδύσει στα δημόσια σχολεία.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγγλία: Άνδρας σκότωσε το βρέφος της συντρόφου του - Έκαναν βόλτα με τη σορό του στο καροτσάκι

Διεθνή / Αγγλία: Άνδρας σκότωσε το βρέφος της συντρόφου του - Έκαναν βόλτα με τη σορό του στο καροτσάκι

Έναν εφιάλτη έζησε η μόλις 2 ετών Ισαμπέλα στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της από τραύματα σε όλο της το σώμα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Έχετε ιδέα το ποσοστό του φόρου εισοδήματος στην Ελλάδα;33% (ήταν στο 45%) για όσους έχουν εισόδημα πάνω απο 42000 ευρω συν έξτρα το παγκόσμιο φαινόμενο να προκαταβάλεις το 55% των κερδών σου για τον επόμενο χρόνο(!!!!!!!) ΑΣΧΕΤΑ αν έχεις εισπράξει τα λεφτά. Μη βάλουμε μέσα και τον ΟΑΕΕ, περαίωση, επιμελητήριο, έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ. Και με αυτούς τους φόρους θα έρθει η ανάπτυξη.Ας το κάνουν όχι 10% που λέει το άρθρο, ακόμα και 15% στα λεφτά ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ και τότε θα μιλήσουμε για ανάπτυξη εδώ.
Συγχαρητήρια στον δισεκατομμυριούχο κυβερνήτη για την επιτυχία αυτή. Φαίνεται τελικά ότι δεν είναι απαραίτητο κανείς να είναι φτωχός (συν/πλην τίμιος) για να βοηθήσει και να καταλαβαίνει σαν πολιτικός τους συνανθρώπους του, ικανότητες και ειλικρινείς προθέσεις χρειάζονται.Και στις συζητήσεις που γίνονται για τα προνόμια των βουλευτών και υπουργών μάλλον θα ναι χρήσιμο να θυμόμαστε κάτι τέτοιο.
Αν δεν έχει χρήματα ο εργαζόμενος, δεν θα αγοράσει αγαθά και υπηρεσίες. Αν δεν αγοράσει αγαθά και υπηρεσίες, δεν θα χρειαστούν επιπλέον θέσεις εργασίας από τις εταιρείες, ούτε θα κάνουν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων εξαιτίας της αύξησης του τζίρου τους.Επίσης, δεν είναι παράλογο ένας που έχει ετήσιο ατομικό εισόδημα 150.000$ ή ζευγάρια με ετήσιο εισόδημα 250.000$ να πληρώνουν το 10% σε φόρους. Βγάζουν αρκετά για να έχουν μια πολύ καλή ζωή.Αν δεν κινηθεί το χρήμα, δεν κινείται η οικονομία. Τόσο απλά.
Δυστυχώς όμως, όπως βλέπεις τα τελευταία χρόνια είχαμε (και έχουμε) στην ΕΕ κυβερνήσεις αποτελούμενες από ανεπίδεκτους μαθήσεως ή κοινής λογικής.