ΝΔ: Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή

ΝΔ: Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Η συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκρισία και εμπαιγμό.

«Στην πρώτη κρίσιμη απόφασή του ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν θα την περάσει καθόλου από τη Βουλή. Αυτό ξεπερνά την πολιτική υποκρισία και γίνεται ανοιχτός εμπαιγμός», αναφέρει σημειώνοντας πως «μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβάται ότι πολλοί βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την απόφαση που μέχρι χθες πανηγύριζε. Ας μην ανησυχεί. Εμείς θα την ψηφίσουμε. Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο, αλλά εδώ που έφερε τα πράγματα, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια».

«Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν περνούσε επείγουσες αποφάσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Παρά το γεγονός ότι και οι ΠΝΠ έρχονταν προς κύρωση στη Βουλή μέσα σε 40 μέρες», συμπληρώνει.

«Δεν θα τους αφήσουμε να γελοιοποιήσουν τη Δημοκρατία μας. Ούτε να απαξιώσουν τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατό άλλα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια να ψηφίζουν την επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα και η Ελληνική Βουλή να στερείται από αυτό το δικαίωμα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τους βουλευτές του».

Σύμφωνα με τον Κ. Καραγκούνη, η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, επειδή: «Πρώτον, κάθε προηγούμενη τροποποίηση είχε επίσης εγκριθεί από τη Βουλή. Και το Δεκέμβριο του 2014 και το Δεκέμβριο του 2012. Αν δεν συμβεί το ίδιο και αυτή τη φορά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ερωτηματικά και επιπλοκές στο εξωτερικό.

»Δεύτερον, διότι η επέκταση της σύμβασης ψηφίζεται από τα άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που το προβλέπουν νομικά. Δεν μπορεί να παίρνει νομιμοποίηση από εκείνους και να μην παίρνει αντίστοιχη νομιμοποίηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν την Ελλάδα πρωτίστως ενδιαφέρει και αφορά.

»Τρίτον, διότι αφορά δεσμεύσεις και της Ελληνικής Πολιτείας και της Τράπεζας Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δεν μπορεί η έγκρισή της να εξαντλείται με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού και των δύο διοικητών (της Τράπεζας Ελλάδας και του ΤΧΣ), χωρίς η Ελληνική Βουλή να την εγκρίνει για λογαριασμό της Ελληνικής Πολιτείας».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Είναι πια σαφές ότι η συμφωνία είναι χειρότερη από τη δική μας, αφού εμείς ετοιμάζαμε την πλήρη έξοδο από το μνημόνιο"Εσείς ετοιμάζατε το μέιλ Χαρδούβελη, την δίμηνη παράταση μαζί με τον Σόιμπλε για να στριμώξετε την κυβέρνηση και μετά (α)τοιμάσατε και την δήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εν μέσω διαπραγμάτευσης. Λίγη τσίπα δεν βλάπτει.Πάρε Καραγκούνη μου λίγο και την κυρία Krugman να σου πει κάτι για τη συμφωνία:http://www.nytimes.com/2015/02/27/opinion/paul-krugman-what-greece-won.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=c-column-top-span-region®ion=c-column-top-span-region&WT.nav=c-column-top-span-region
Και τώρα αρχίζει το γέλιο. Αυτοί που έλεγαν χθές ότι δεν γίνεται τόσο σοβαρά πράγματα, που δεσμεύουν την χώρα, να μην περνάνε από την Βουλή, λένε σήμερα ότι ίσως και να μην είναι απαραίτητο και αυτοί που έλεγαν χθές ότι δεν είναι απαραίτητο να περάσουν πρώτα από την Βουλή (αλλά τα κύρωναν κατόπιν εορτής, ως τετελεσμένα γεγονότα), τώρα έρχονται και λένε ότι είναι θέμα δημοκρατίας να περάσουν από την Βουλή !Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω.
Μία μικρή παρατήρηση: η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται στο Σύνταγμα, επειδή γίνεται πολύς λόγος για την κατάχρηση αυτής της δυνατότητας, και τον τελικό λόγο για την κύρωσή της τον έχει η Βουλή. Δεν επικροτώ την πρακτική των προηγουμένων (ήταν επιεικώς τραγική) να χρησιμοποιούν σωρηδόν ΠΝΠ, αλλά ήταν μία προβλεπόμενη διαδικασία. Το να μην κυρωθεί η Σύμβαση θεωρώ ότι είναι μείζονος σημασίας ολίσθημα.
Φίλε μου, αυτό έλειπε να νομοθετούσαν με νομοθετήματα που δεν προβλέπονταν ! Τότε θα μιλούσαμε για πραξικόπημα πλέον. Όπως το είπες και εσύ.... υπάρχει και κατάχρηση και καταστρατήγηση του νόμου.