Το 52% των Ελλήνων λένε ναι στην ευθανασία

Το 52% των Ελλήνων λένε ναι στην ευθανασία Facebook Twitter
7

Από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη έχουν οι Έλληνες στην αποδοχή της νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, παρότι οι περισσότεροι τάσσονται υπέρ της ευθανασίας.  

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ιατρικών Συνηγόρων Ελβετίας (SMLA), στοιχεία της οποίας δημοσιεύει  το www.healthpress.gr, στην Ελλάδα το ποσοστό που είναι υπέρ της νομιμοποίησης φτάνει το 52% που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. Πιο θετικοί απ’ όλους εμφανίζονται οι Γερμανοί με 87%, οι Ισπανοί με 78% και οι Γάλλοι με 75%.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Συγγνώμη για τον θείο σας αλλά υπάρχουν τα φάρμακα για να αμβλύνουν τον πόνο, χρειάζεται βέβαια και η κατάλληλη ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα.Η σωτηρία της ζωής του παιδιού είναι πραγματική ιστορία που συνέβη πριν 20 χρόνια.Δεν είναι όμως η μόνη.Στην ίδια πτέρυγα, ολόκληρος όροφος ενός μεγάλου νοσοκομείου του εξωτερικού ήταν δεκάδες άλλα ελληνόπουλα από Ελλάδα και Κύπρο με τις πιο βαριές μορφές καρκίνου και λευχαιμίας.Τελευταία ελπίδα, μια και οι άλλοι γιατροί είχαν διαγράψει όλες τις άλλες.Οι γονείς και συγγενείς τους ποτέ δεν σκέφτηκαν την ευθανασία και όχι επειδή δεν ήταν νόμιμη. Δεν θα ήταν ποτέ εκλογή γι αυτές τις οικογένειες.Πολύ καλά έκαναν παρά που ήταν αβάσταχτη η δοκιμασία γιατί αρκετά από αυτά τα παιδιά, νέοι και νέες επέζησαν με την βοήθεια των δικών τους, των γιατρών και του Θεού, σαν από θαύμα, παρά τις διαβεβαιώσεις των προηγούμενων γιατρών ότι δεν "μπορούσε να γίνει τίποτα".Η ευθανασία και η αυτοκτονία σαν ατομική απόφαση μπορεί κάποτε να γίνει αποδεκτή, αλλά σαν ιατρική απόφαση ή συμβουλή θα είναι πάντα παράβαση του ιατρικού όρκου και επέμβαση στον κύκλο της ανθρώπινης ζωής. Δεν θέλουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε θέλουν πολλοί από τους ευσυνείδητους γιατρούς να το παίζουν θεοί και να αποφασίζουν ποιος άρρωστος ζει και ποιος πεθαίνει.
Οι δικηγόροι των Ιατρών από την Ελβετία έκαναν την έρευνα;Πολύ αντικειμενική...Να κάνει και η Αρχιεπισκοπή της Ελλάδας μια τέτοια έρευνα και να πάρουμε τον μέσο όρο.Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν τα φάρμακα ώστε κανένας ασθενής, ιδιαίτερα οι ετοιμοθάνατοι, να μην χρειάζεται να υποφέρει από τον πόνο αβοήθητος. Πριν από πολλά χρόνια ήταν ένα παιδί 14 χρονών που κανένας γιατρός στην Ευρώπη από τους πολλούς που το εξέτασαν ή και το χειρούργησαν δεν τολμούσε να δώσει την ελπίδα στους γονείς για πάνω από μήνα ζωής και όμως ακόμη ζει.
Θα ήθελα πολύ να μπορούσε να το ακούσει ο θείος μου που πέθανε πέρσι από καρκίνο του στομάχου. Μέσα σε αφόρητους πόνους και μετά από δυο βασανιστικές εβδομάδες. Επίσης, ποιό είναι αυτό το θαυματουργό παιδί;
ναι φταινε οι θρησκοληπτοι στην Ελλαδα ενω στην Γερμανια ειναι προοδευτικοι. Ξεκαρδιζομαι στα γελια (και στα δακρυα) με την ημιμαθεια ορισμενων. Η ευθανασια και ποτε ειναι αποδεκτη ειναι πολυ σχετικο. Υπαρχει η εθελοντικη η μη εθελοντικη και παει λεγοντας. Και για να αποκτησετε πληρη εικονα, για τις παρελθουσες δρασεις ευθανασιας στην Ευρωπη διαβαστε και αυτο:::http://en.wikipedia.org/wiki/Action_T4Τα μεγαλα ποσοστα για την ευθανασια να σας φοβιζουν και οχι το αντιστοιχο.
Λογικό το χαμηλό ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς το ποσοστό των θρησκόληπτων στην Ελλάδα. Οι Έλληνες μέχρι και την τελευταία στιγμή, ελπίζουν στο θαύμα.