Reuters: Οργισμένοι οι δανειστές με την Ελλάδα

Reuters: Οργισμένοι οι δανειστές με την Ελλάδα Facebook Twitter
10

Οργισμένοι εμφανίζονται, σύμφωνα με το Ρόιτερς,  οι δανειστές της Ελλάδας από την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει περισσότερα στοιχεία για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.

"Για πολλούς η τηλεδιάσκεψη αυτό το απόγευμα ήταν κάτι σαν την τελευταία σταγόνα", ανέφερε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Το πρακτορείο επικαλείται τρεις πηγές που είπανε ότι αντί για ενημέρωση, Έλληνας αξιωματούχος είπε στους εκπροσώπους των δανειστών ότι αυτά θα τα συζητήσει ο Πρωθυπουργός με τους ηγέτες της Ευρώπης στη σύνοδο των Βρυξελλών.

Αξιωματούχος που ήταν στη διάσκεψη δήλωσε ότι  η ελληνική άρνηση να δώσει ενημέρωση στους πιστωτές ήταν σαν να "ιππεύεις ένα νεκρό άλογο".

Αξιωματούχοι δηλώνουν επίσης ότι δεν αντιλαμβάνονται σε τι ελπίζει η Ελλάδα, με το να μεταφέρει τις συζητήσεις σε επίπεδο Κορυφής.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στουρνάρας: Λείπουν 200.000 χέρια στην αγορά εργασίας

Οικονομία / Στουρνάρας: Λείπουν 200.000 χέρια στην αγορά εργασίας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επισήμανε τη σημασία της μετανάστευσης για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπου η γήρανση του πληθυσμού μειώνει τις διαθέσιμες εργατικές δυνάμεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η κυβέρνηση επιμένει να πιστεύει πως το πρόβλημα μας είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.Επιμένει να πιστεύει πως το μεταπολιτευτικό οικονομικό μοντέλο του "το κράτος δανείζεται, προσλαμβάνει και πληρώνει όσους περισσότερους μπορεί και τα λεφτά τους διαχέονται και στους υπολοίπους" μπορεί να συνεχιστεί αν ληφθεί η πολιτική απόφαση να εξακολουθήσει η Ευρώπη να μας δανείζει αυτά που δανειζόμασταν από τις αγορές όταν τα επιτόκια τους ήταν χαμηλά.Ε δεν γίνεται!Και είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μας "χρεοκόπησαν" οι κακοί ξένοι το 2010 επειδή μας ζηλεύουν για τον ήλιο μας και τους... υδατάνθρακες μας αλλά χρεωκοπήσαΜΕ επειδή το 2009 οι δαπάνες του προϋπολογισμού ήταν 35 δις μεγαλύτερες απο τα έσοδα του.ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβουμε πως το παράγω 5 και καταναλώνω 10 τελείωσε. Οριστικά και αμετάκλητα.Και άρα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί η οικονομία μας και το κράτος μας όπως λειτουργούν και τα υπόλοιπα ανεπτυγμένα καπιταλιστικά κράτη του πλανήτη.
Οι ανθρωποι αυτοι στον Συριζα δεν εχουν ιδεα τι σημαινει πραγματικη οικονομια, για τον απλο λογο οτι δεν εχουν περασει ουτε απ εξω απο μια σοβαρη απασχοληση στην ζωη τους.Τοσα χρονια στα καφενεια μιλαγανε για επανασταση και το τελος του καπιταλισμου. Δεν ξερουν ουτε μπορουν. Και αυτο ηταν γνωστο εξ αρχης. Και πηραν 36% παρολαυτα.Οποτε τωρα αυτην την ανικανοτητα θα την λουστουμε ολοι. Δυστυχως.
Κανένας ξένος δεν φόρτωσε στην Ελλάδα το οικονομικό της "μοντέλο" ούτε ενα δημόσιο τομέα Λερναία Υδρα που καταναλώνει πάνω απο 50% του ΑΕΠ της.Το κάναμε απο μόνοι μας, απο τους ακροαριστερούς ως τους ακροδεξιούς και όλους τους ενδιάμεσους.Καιρος να δουμε τι κάνουμε λάθος εδώ και δεκαετίες αντι να ψάχνουμε για συνομωσίες ξένων κέντρων.
Αγαπητέ Δημήτρη Κακογήρου, αυτό το θέμα σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα και δεν θα χωρέσει με τίποτε εδώ. Η άποψη μου, με πολύ λίγα λόγια, είναι ότι έχουμε μερίδιο ευθύνης είτε λόγω στήριξης είτε λόγω αδιαφορίας όλοι μας, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στους κυβερνώντες μας που ακολούθησαν εντεταλμένη υπηρεσία από εγχώριους και αλλοδαπούς εντολείς.Να σου θυμίσω ότι η Ελλάδα συστηματικά έκλεισε και κλείνει τις βιομηχανίες της, γιατί οι εταίροι μας θέλουν την χώρα μας να έχει μόνο τριτογενή παραγωγή (υπηρεσίες);Να σου θυμίσω το "Τσοβόλα δώστα όλα" του Παπανδρέου το 1985, από όπου άρχισε η διόγκωση των εξωτερικών δανείων για να πληρώνονται οι στρατιές δημοσίων υπαλλήλων που έβαλαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το παράθυρο;Υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις σκανδαλώδους σπατάλης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος που μπορείς να γράψεις βιβλίο. Και το χειρότερο είναι ότι οι υπεύθυνοι αυτών των πράξεων το έκαναν με πλήρη συνείδηση ότι όλα αυτά θα τα πληρώναμε σαν λαός στο μέλλον. Απλά δεν του ένοιαζε, ούτε τότε, ούτε σήμερα.
Οι κυβερνώντες μας ακολουθούσαν και ακολουθούν τα κελεύσματα του πλήθους που ζητούσε παροχές, διορισμούς, αυξήσεις και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις!Όλων των κομμάτων, κυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων.Το Τσοβόλα δώστα όλα τα λεφτά που υπάρχουν είναι ο σιγουρότερος τρόπος για να εκλεγείς στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια.Και για αυτό οι σημερινοί κυβερνώντες σκίζονται τόσο πολύ για επαναφορά και διατήρηση των κεκτημένων των αφισοκολλητών του δικομματισμού, γιατί αυτοί οι άνθρωποι με τις ψήφους τους τους πήγαν απο το 4% στο 36%.Αυτοί που πουλάν τη ψήφο τους σε όποιον τους τάξει τα περισσότερα.Την αποβιομηχάνιση δεν την έκανε κανένας ξένος δάχτυλος.Την έφερε ο κρατισμός, ο παρασιτισμός, ο παρανοϊκός συνδικαλισμός, ο πόλεμος σε όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές, ο διωγμός των ξένων επενδύσεων, η υπερφορολόγηση των αληθινών εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας για να μισθοδοτούνται οι κηφήνες.Την έφεραν τα παράλογα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ, η άρνηση χορήγησης ή κωλυσιεργία για χρόνια αδειών χτισίματος νέων , επέκτασης και μετατροπής παλαιών, εκσυχρονισμού εργοστασίων και παραγωγικών μονάδων.Την έφερε η άρνηση πραγματικής σύνδεσης των Πανεπιστημίων μας με τις επιχειρήσεις για κοινή έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που έχουν ζήτηση στις αγορές.Αυτό που γίνεται σε όλα τα Πανεπιστήμια του ανεπτυγμένου κόσμου εδω το αποκηρύσσαμε μετά βδελυγμίας!Τα Πανεπιστήμια μας η διαλεκτική της Αριστεράς που κυριάρχησε τα τελευταία 40 χρόνια τα θέλει μόνο ως πεδίο βολέματος των ημετέρων και στίβο επαναστατικής γυμναστικής.Την αποβιομηχάνιση την έφερε το όχι στο να μην χτιστεί τίποτα ποτέ και πουθενά από κορμοράνους και δικαστικούς.Οχι εργοστάσιο αλλά ούτε καν κτίριο γραφείων.Την αποβιομηχάνιση την έφερε το μίσος και η αποστροφή μας για οποιονδήποτε επιχειρηματία και επιχείρηση που ως κάτι διαβολικό θέλει να πιει το αίμα του λαού και να αυξήσει τα πλέρια πλούτια του.Την ίδια στιγμή στον υπόλοιπο πλανήτη οι χώρες ανταγωνίζονται η μία με την άλλη για το ποια θα προσελκύσει εργοστάσια, παράγωγη, επενδύσεις και επιχειρήσεις.Εμείς μείναμε στα τσιτάτα των αμφιθεάτρων των 70's και περιμένουμε τη κατάρρευση του καπιταλισμού που οσονούπω (εδώ και κάτι δεκαετίες) πλησιάζει...
Δε καταλαβαίνω γιατί παραπονιέται ο Βούτσης ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στο πακέτο Ντράγκι κ.λ.π .Αν κλείναμε την (τελευταία) αξιολόγηση όπως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει, τότε θα παίρναμε τη δόση των 7,2 δις, θα πληρώναμε μ' αυτά τα χρήματα τις υποχρεώσεις μας προς ΔΝΤ και τους υπόλοιπους πιστωτές και δε θα αναγκαζόμασταν να στύψουμε τα ταμειακά διαθέσιμα για να τους πληρώσουμε. Τώρα αυτοί έχουν υπογράψει ότι θα φέρουν προς ψήφιση μεταρρυθμίσεις που θα τις αξιολογήσει η Τρόικα (θεσμοί). Συζήτησαν χθες με τα τεχνικά κλιμάκια, τα βρήκαν μπαστούνια (οι τρομεροί διαπραγματευτές), λένε τώρα ότι επιζητούν "πολιτική" λύση, προσδοκία ή οποία οι λογικοί άνθρωποι καταλαβαίνουμε ότι δε πρόκειται να υπάρξει, αφού η διαπραγμάτευση στηρίζεται στη βάση της αξιολογήσεως των δεδομένων της ελληνικής οικονομίας που κάνει η Τρόικα σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Επί ποιας βάσεως θα συζητήσει ο Τσίπρας με τη Μέρκελ, όταν δεν έχουμε κάνει ακόμα απολύτως τίποτα, για να δείξουμε ότι υπάρχει η διάθεση να προχωρήσουν κάποια μέτρα. Η απάντηση του Βούτση, ότι δε θα κάνουν βήμα πίσω, είναι το λιγότερο επικίνδυνη. Πάμε με ταχύτητα σε σύγκρουση.