Έγκλημα και τιμωρία - Ο χάρτης των ποινών σε όσους διαπράττουν "εγκλήματα"

 Έγκλημα και τιμωρία - Ο χάρτης των ποινών σε όσους διαπράττουν "εγκλήματα" Facebook Twitter
4

Σχεδόν ταυτόσημες ποινές για μια σειρά από "εγκλήματα" επιβάλλουν, το Ισλαμικό Κράτος και η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με έγγραφα που κυκλοφόρησαν το Δεκέμβριο του 2014.

Η λίστα των εγκλημάτων και οι ποινές τους, δημοσιεύτηκαν ως προειδοποίηση για εκείνους που ζουν στο έδαφος υπό τον έλεγχό τους, σε μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.

Το έγγραφο παραθέτει εγκλήματα, τα οποία θεωρούνται ότι είναι "ενάντια στις ρήσεις του Θεού" και περιλαμβάνει σταθερές ποινές για την κλοπή, τη μοιχεία, τη συκοφαντία και τις ληστείες.

Με εξαίρεση πάντως τη Σαουδική Αραβία, και των περιοχών που ελέγχει το ISIS, αυτές οι ποινές σπανίως εφαρμόζονται.

 Έγκλημα και τιμωρία - Ο χάρτης των ποινών σε όσους διαπράττουν "εγκλήματα" Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
ναι αλλά συνεργάζεται καλά χρόνια τώρα με την δύση , οπότε γιατί να επέμβει ο ΟΗΕ ή το ΝΑΤΟ? ανθρωπιστική λογική. Στο τέλος θα φτάσουμε το Ιραν να είναι η ''δημοκρατικότερη'' και πιο ανθρώπινη χώρα της περιοχής.
Δίκιο έχεις για την καλή συνεργασία. Αλλά από τη στιγμή που πρόκειται για θεοκρατικά καθεστώτα και οι ποινές επιβάλλονται (όπως λένε στις μάζες) από το Κοράνι, από τον ίδιο τον θεό δηλαδή, τι είδους επέμβαση μπορεί να γίνει; Θα φανεί ότι επεμβαίνει η χριστινική Δύση για να αλλάξει τον τρόπο ζωής και τις αντιλήψεις των μουσουλμάνων.