"Πόλεμος" φιλόζωων και παπάδων για ένα αρνί στην Πάτρα

"Πόλεμος" φιλόζωων και παπάδων για ένα αρνί στην Πάτρα Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

Επεισοδιακή η Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

To patrastimes.gr αναφέρει πως η εκκλησία τηρεί κάποια έθιμα την ημέρα της Ανάστασης, όπως το πέταγμα κόκκινων αυγών στους πιστούς, και η προσφορά ενός ζωντανού αρνιού σε οικογένεια της ενορίας, μετά από κλήρωση. Το αρνί ήταν δεμένο πάνω στον εξώστη που είχε στηθεί στον περίβολο της εκκλησίας για την λειτουργία.

Αν και το έθιμο τηρείται εδώ και δεκαετίες, χθες έγινε παρέμβαση από τους φιλόζωους.

Σύμφωνα με το νόμο η έκθεση ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση. Στο σημείο έφθασε και η αστυνομία αφού οι φιλόζωοι της Πάτρας θα υποβάλλουν μηνύσεις για ένα έθιμο το οποίο όπως τόνιζαν είναι απαράδεκτο. Μάλιστα πρότειναν στους ιερείς να πληρώσουν εκείνοι το ποσό που ζητούσε ο βοσκός, και η οικογένεια στην οποία είχε κληρωθεί το ζώο να αγοράσει κρέας από το κρεοπωλείο.

Ωστόσο ο πρεσβύτερος Νικόδημος και οι άλλοι ιερείς του ναού, αρνήθηκαν και το επεισόδιο έληξε μετά από αρκετή ώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η προσφορά αρνιού γίνεται δημόσια και όπως κατήγγειλαν οι φιλόζωοι δεν είναι δυνατόν να δίνεται ένα τέτοιο παράδειγμα εν μέσω "σόου" σε μικρά παιδιά που παρίστανται στην λειτουργία της Αναστάσεως.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Λαθος επιλογη για κληρωση. Υπαρχουν τοσα αλλα πραγματα. Ενα καροτσι με ψωνια,χρηματα,δωροεπιταγες θα ηταν καλοδεχουμενα. Αν ειχαν ομως το ζωο στη σουβλα κοινη θεα,δεν θα εκανε τοσο εντυπωση να τα λεμε κι αυτα. Αλλα οι ιερεις αδιαλλακτοι! Εχουν ενα θεμα με τα προβατα.
Έφαγα ένα πολύ νόστιμο αρνάκι χωρίς τύψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παρέλαβα ζωντανό, το έδεσα από τον λαιμό γιά μισή μέρα πάνω σε μιά εξέδρα, και το υπέβαλα σε μαρτύριο κρότου, θορύβου, και πανικού για κάμποσες ώρες, πριν το σφάξω αδέξια με ψωμομάχαιρο (γιατί που να βρώ επαγγελματία πασχαλιάτικα). Υπάρχουν όμορφα έθιμα, και άλλα που ταιριάζουν σε κοινωνιοπαθείς δολοφόνους. Αυτό το τελευταίο δεν είναι καν υπερβολή. Οι άνθρωποι που βασανίζουν ζώα είναι πολύ κοντά σε αυτή τη κατηγορία, ηθικά αλλά κυρίως ψυχολογικά. Τώρα ότι ο παππούλης δεν μπορεί να το δει έτσι, κάτι λέει για αυτόν, ή για το έθιμο, ή για την θρησκεία του. Όσοι υπερασπίζονται την συγκεκριμένη συμπεριφορά πρέπει να καταλάβουν ότι μαυρίζουν το έθιμο, ή και την θρησκεία τους.
ναι, δεν τρωμε ολοι μωρα αρνακια και εντοσθια τυλιγμενα σε εντερα, ξερεις για να θεωρουμαστε "νορμαλ" απο εσας τους παραδοσιακους ελληναραδες