Φλαμπουράρης: Αν επιμένουν οι εταίροι, να ερωτηθεί ο λαός

Φλαμπουράρης: Αν επιμένουν οι εταίροι, να ερωτηθεί ο λαός Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Αν οι εταίροι επιμένουν στην υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης όσων περιλαμβάνονται στο «mail Χαρδούβελη», τότε πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι «δεν θα φθάσουμε στο δημοψήφισμα».
Πρόσθεσε, ότι «αν φθάσουμε σε δημοψήφισμα, ο λαός θα ψηφίσει την πρότασή μας (της κυβέρνησης) και οι εταίροι πρέπει να δεχθούν την δεύτερη ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Εκτίμησε επίσης πως η συμφωνία θα επιτευχθεί με τους εταίρους στις αρχές του επόμενου μηνός, υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε μια συμφωνία αντίστοιχη με τις ανάγκες του ελληνικού λαού».


Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα δημοσκόπηση του ΜΕΓΚΑ που δείχνει ότι το 61,9% των ερωτηθέντων δεν θέλει δημοψήφισμα αν επιτευχθεί συμφωνία, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι αυτό δείχνει την μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στην διαπραγματευτική ομάδα, στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τόνισε επίσης για τις δυσκολίες στη διαπραγμάτευση ότι η ελληνική κυβέρνηση μάλλον υπερεκτίμησε την δημοκρατική και διαφανή συμπεριφορά των εταίρων. «Θεωρούσαμε ότι είμαστε σε μια ΕΕ αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την περίπτωση που στις 9 Μαΐου δεν υπάρξει συμφωνία και τεθεί το δίλημμα «πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ή πληρωμή μισθών και συντάξεων», ο υπουργός Επικρατείας απάντησε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει δίλημμα. Πληρωμή μισθών και συντάξεων».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ο κυριος αυτος ειναι ακομα υπουργος;;Οχι κυριε Φλαμπουραρη, εκλεγμενοι απο τους λαους τους ειναι και αυτοι και δημοκρατια δεν σημαινει οτι μονο εσυ εχεις δικιο και ολοι οι αλλοι αδικο. Αλλα πως να ξερουν απο δημοκρατια τα παλια στελεχη του ΚΚΕ;Δεν εχετε καταλαβει τιποτα. Τιποτα ομως. Υπουργος!!
Αυτό που ακόμη περιμένει οτι θα μας δίνουν λεφτά επειδή (μόνο εμείς!) νίκησαν σε εκλογές με ξεπερνάει. Λες και οι υπόλοιποι στην Ευρώπη δεν έχουν εκλεγεί! Το δε «αν φθάσουμε σε δημοψήφισμα, ο λαός θα ψηφίσει την πρότασή μας και οι εταίροι πρέπει να δεχθούν την δεύτερη ετυμηγορία του ελληνικού λαού» είναι ο ορισμός της παράνοιας! Αν δεν το έκαναν την πρώτη φορά, γιατί να το κάνουν την δεύτερη;