Γιαουρτοπόλεμος στη Μεγάλη Βρετανία

Γιαουρτοπόλεμος στη Μεγάλη Βρετανία Facebook Twitter
7

Η αμερικάνικη εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Chobani διαφημίζει το «γιαούρτι» της ως ελληνικό στη βρετανική αγορά, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ανταγωνίστριας ΦΑΓΕ.

Τη λύση θα κληθεί να δώσει ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το οποίο θα αποφασίσει αν η αμερικάνικη εταιρεία θα μπορεί να διαφημίζει το προϊόν της ως ελληνικό.

Οι δικηγόροι που ασχολούνται με το «γιαουρτοπόλεμο» εκτιμούν, σύμφωνα με το pappaspost, ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει υπέρ της ελληνικής εταιρείας.

Ήδη η αμερικάνικη εταιρεία, της οποίας η εμπορική αξία ανέρχεται σε 1 δισ. δολάρια, έχει συμφωνήσει να αλλάξει προσωρινά την ονομασία της συσκευασίας της από «Greek yogurt» σε «Greek strained yogurt». Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η οπισθοχώρηση της εταιρείας δίνει σημαντικό προβάδισμα στη ΦΑΓΕ.

Η ελληνική εταιρεία υποστηρίζει ότι ο όρος «Greek Yogurt» αναφέρεται στη χώρα παραγωγής και όχι στον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το προϊόν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Chobani.

Το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι αντίθετα με άλλα τοπικά προϊόντα, όπως η σαμπάνια, η παρμεζάνα και η φέτα, ο όρος «ελληνικό γιαούρτι» δεν είναι κατοχυρωμένος, κάτι που θα όφειλε να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την Ε.Ε.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο, έως τότε οι δύο εταιρείες θα αλληλογιαουρτώνονται.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
@to_kerataki_mouΣωστός ο συλλογισμός, το ίδιο σκέφτηκα και εγώ. Το μόνο ελληνικό (ακόμα) στοιχείο του γιαουρτιού της ΦΑΓΕ είναι ότι παρασκευάζεται εδώ. Για την προέλευση του γάλακτος διατηρώ κάποιες αμφιβολίες (όχι ειδικά για τη ΦΑΓΕ αλλά την εγχώρια γαλακτοβιομηχανία γενικότερα).
αυτη ειναι η παγκοσμιοποιηση.τα nike που φοραμε; made in...τα adid....;made in.... Καταλογαρα ολοκληρος.Το λαδι μας, που το παιρνουν οι ιταλοι και το πουλανε για ιταλικο;Πρεπει να κατανοησουμε την παγκοσμιοπ..για να μπορεσουμε να ανταπεξελθουμε.Σαν κρατος και σαν λαος.Δεν μπορουμε να την αποφυγουμε.
Κουτοπονηριές και αηδίες. Greek yogurt δεν ονομάζεται το γιαούρτι μιας συγκεκριμένης μάρκας, αλλά ένα είδος : το στραγγιστό. Απλά η ΦΑΓΕ προσπαθεί να καπαρώσει μια ήδη χρησιμοποιούμενη έκφραση, για προφανείς λόγους. Απορία: Αν βγει καμιά άλλη ελληνική γαλακτοβιομηχανία στο εξωτερικό, θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο ή . . .