Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη

Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής, με 190 ψήφους, σε σύνολο 225 ψηφισάντων.

Κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 18 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών».

Η δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου η Ολομέλεια να αποφασίσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΧΑ, αφορά παραβίαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα μετά από ομιλία του βουλευτή, που φέρεται να προτρέπει σε πράξεις μίσους.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Προηγουμένως, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Ενώπιον της Ολομέλειας, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε πως υφίσταται καθαρά πολιτική δίωξη χωρίς ποινικό περιεχόμενο και πως στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του. Όπως, μάλιστα, ισχυρίστηκε οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, ψήφισαν 205 βουλευτές, 15 ψήφισαν υπέρ και πέντε «παρών». Επίσης, η Επιτροπή είχε αποφανθεί να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
ισχυρίστηκε οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πηγή: www.lifo.grδηλαδή πόσο στον αφρό ήταν πριν αν θεωρεί ότι τώρα εντείνεται η δίωξη εναντίον του?