Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές.

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Facebook Twitter
10

Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται και φέτος η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που και αυτή την χρονιά έδωσαν ξεχωριστά οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ διατηρεί τις δυνάμεις της και την πρωτιά, ενώ Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) φαίνεται να αυξάνουν τις δυνάμεις τους στους φοιτητικούς συλλόγους.

Η συμμετοχή, σύμφωνα με μία πρώτη εικόνα, κυμάνθηκε περίπου στο 60%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΑΠ, σε φοιτητικούς συλλόγους - στους οποίους όμως δεν προσμετρώνται μεγάλες σχολές της Αθήνας (από το Πάντειο, πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά) - η παράταξη έχει σαφές προβάδισμα, άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι της Πανσπουδαστικής, που ακολουθεί δεύτερη. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και ακολουθούν ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, η παράταξη παραμένει δεύτερη δύναμη πανελλαδικά, αυξάνοντας τις δυνάμεις της σε σχέση με τις περυσινές εκλογές. Η ΕΑΑΚ, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, διατηρεί τα ποσοστά της. Όσον αφορά την ΑΡΕΝ, φαίνεται να υπάρχει αυξητική τάση των ποσοστών της πανελλαδικά, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από την πλευρά της ΠΑΣΠ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αύξηση των ποσοστών της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), που μπορεί να της δώσουν την πρωτιά, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μπά Aahaladita οι αριστεροί στις αφισοκολλήσεις είναι με διαφορά πρώτοι,όποιος έχει πατήσει σε ελληνικό ΑΕΙ το γνωρίζει. Πάντως σε μεγάλη σχολή στην αθήνα που τελειώνω φέτος το ποσοστό συμμετοχής με τους ενεργούς φοιτητές χωρίς λευκά και άκυρα ήταν γύρω στο 28%. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πως η ΠΑΣΠ κρατάει τόσες δυνάμεις ενώ δεν αυξάνεται ανάλογα η ΑΡΕΝ. Είναι φαίνεται τέτοια αγάπη των Πασοκόσκυλων που σε έμμεσους φορείς όπως ο μπαλασόπουλος στους δήμους ή στην Πασπ συνεχίζουν να βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Οι φοιτητικές εκλογές για όλους τους σοβαρούς ανθρώπους είναι τελειωμένη υπόθεση. Η δάπ αν και η διαφορά δεν θα είναι 20 μονάδες μόλις βγεί η Αθήνα θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να βγαίνει πρώτη δύναμη εξαιτίας της πολυδιάσπασης της αριστεράς (ΠΑΣΠ,ΠΚΣ,ΑΡΕΝ,ΕΑΑΚ) ενώ οι αριστεροί επειδή είναι προνομιακό πεδίο τα πανεπιστήμια για αυτούς όλα θα είναι μέλι γαλά. Με νύχια και με δόντια τα κομματάσκυλα δεν θα θέλουν ιντερνετικές διαδικασίες για να μην τους χαλάει την σούπα, τα ΑΕΙ θα μένουν στην μπουρδελοκ@τ@στ@ση που είναι τώρα και ο μ@λ@κ@ς ο φοιτητής θα παίρνει πάντα τα @@ του. Αυτή είναι η κατάσταση και άμα θές να την αλλάξεις κινδυνεύεις δημοκρατικά 30 νοματέοι ,όχι ποτέ 1, να σε σπάσουν στο ξύλο.
Έχω κάνει σχετικό σχόλιο περί ΔΑΠ και Πανσπουδαστικής (να κάνουν διαγωνισμό αφίσας) σε άλλον. Έχω παραθέσει και φωτογραφικό υλικό από το ελληνικό ΑΕΙ που έχω πατήσει. Εκτός αν θεωρείς ότι η ΔΑΠ είναι αριστερή παράταξη. Είναι ιδιαίτερα πολιτική η ανάλυση σου, ενώ οι δυνάμεις στα πανεπιστήμια δεν καθορίζονται τόσο από τέτοια κριτήρια. Τα πάρτυ και η δημοφιλία παίζουν μεγαλύτερο ρόλο. Για αυτούς που έχουν φιλοδοξίες, δε, οι άκρες. Την πασπ, στην οποία αναφέρεσαι, για παράδειγμα στο Πάντειο - σε άλλα δεν ξέρω - τη θυμάμαι εξασθενημένη πολύ πριν το πασοκ πάρει την κατιούσα και όχι για πολιτικούς λόγους. Απλά η δαπ ήταν πιο ... trendy, κάποιοι που ήταν στη πασπ πήγαιναν στη δαπ για αυτό το λόγο. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη πάντα. Ο μαλάκας ο φοιτητής δεν είναι πάντα άμοιρος ευθυνών. Αν εξαιρέσεις τους φοιτητές που ψηφίζουν μία παράταξη (είτε δεξιά είτε αριστερή) για πολιτικούς, ιδεολογικούς λόγους, οι περισσότεροι ψηφίζουν τα φιλαράκια τους ή μπαίνουν σε μία παράταξη για να βρουν γκόμενα, φίλους, πάρτυ, να γίνουν δημοφιλείς κλπ. Οπότε ο μαλάκας ο φοιτητής θα παίρνει πάντα τα αρχίδια του γιατί εν πολλοίς τα θέλει κι ο κώλος του.
Ακριβώς αυτό πιστεύω κ εγώ...επίσης τακτικές πειθούς της ΔΑΠ προς νέους φοιτητές αποτελούν κυρίως παρτάκια ,σφηνάκια, μπουκαλάκια, εκδρομές, πτυχιακές, περασμένα μαθήματα, γκόμενες (και της ΠΑΣΠ κάποτε, σε μικρότερο βαθμό)...ενώ οι υπόλοιποι κυρίως ιδεολογικά με παρεμβάσεις...Τέλος, τα "λεοφωρεία" της ΔΑΠ που εμφανίζουν σε κάθε εκλογές φοιτητές οι οποίοι έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι ότι είναι...από το πουθενά, απλά γα τη ψήφο...τακτικές αστείες, τραγικές, αλλά αυτές πλάθουν τους νέους πολιτικούς της κεντροδεξιάς (δεξιάς βασικά), και τέτοια όπλα έχουν μάθει να χρησιμοποιούν.
Αντιστρόφως ανάλογα θέλεις να πεις. Τη μεγαλύτερη αφισορύπανση την προκαλούν οι αριστερές παρατάξεις, που ακόμα ζουν στο 1970, τότε που σαν προπαγανδιστικό μέσο η αφίσα κυριαρχούσε.
Όχι ανάλογα ήθελα να πω. Αυτό που λες μπορεί να ίσχυε το 1970. Μετά πήραν το κολάι και οι δεξιές παρατάξεις. Τουλάχιστον στο πανεπιστήμιο που σπούδαζα και τότε και τώρα (τυχαίνει να πηγαίνω για σεμινάρια) η ΔΑΠ και η Πανσπουδαστική κατείχαν τα πρωτεία στην αφίσα. Οι άλλες παρατάξεις όλες μαζί δεν φτάνουν τη δαπ ή την πσκ μόνη της. Δες εδώ: http://www.neopolis.gr/el/katigories_ar8ron/epikairotita/ellada/foititikes-ekloges-sto-panteio-panepistimio-deite-fotografiko-uliko.htmlΤέτοιο τεράστιο πανό όπως η πκσ - ακριβώς στο ίδιο σημείο - έχει ανεβάσει κατά καιρούς και η ΔΑΠ. Οπότε ανάλογα. Αν ήταν αντιστρόφως ανάλογα θα έπρεπε τα πρωτεία στις αφίσες να τα είχαν ανεξάρτητες κινήσεις φοιτητών και όχι η ΔΑΠ και η Πανσπουδαστική.