Επίθεση της Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση για τις υποχωρήσεις

Επίθεση της Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση για τις υποχωρήσεις Facebook Twitter
9

Βαρύ ήταν το κλίμα που επικράτησε στην πεντάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας έπαιρνε πάνω τη διαπραγμάτευση αφού η τηλεδιάσκεψη με το BrusselsGroupέγινε από εκεί.

Οι περισσότερες αντιδράσεις για τις υποχωρήσεις σε μια διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές ήρθαν από τη ζωή Κωνσταντοπούλου Ζωή Κωνσταντοπούλου που «επιτέθηκε» στον Γιάννη Δραγασάκη και στην κυβέρνηση- για αθέτηση και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε μάλιστα για αναξιοπιστία από πλευράς κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα των διαπραγματεύσεων, ενώ  ο κ. Δραγασάκης δέχθηκε κριτική και από εκπροσώπους του Αριστερού Ρεύματος.

Αιχμές άφησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτηρίζοντας λάθος την αποδοχή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατή μια συμφωνία με τους θεσμούς έως τις 19 Μαΐου και αποχώρησε πριν ολόκληρωθεί η συνεδρίαση.

Η Πολιτική Γραμματεία εμφανίστηκε ανυποχώρητη ως προς τις «κόκκινες γραμμές» στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνεδρίαση. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών λαών για τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί «σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

Η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Tονίζει ep;ishw ότι «οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου».

Στη συνέχεια, επικρίνει την «επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα», ενώ προσθέτει ότι οι απαιτήσεις των δανειστών «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης σε ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Η ευρωπαϊκή προοπτική εξαρτάται από την προσήλωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Η ευρωπαϊκή προοπτική εξαρτάται από την προσήλωση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Τίμτσο Μουτσούνσκι είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
LIFO NEWSROOM
Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Πολιτική / Διεγράφη ο Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία - Δεν παραδίδει την έδρα του

Μόλις μέσα σε δύο λεπτά, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ επικύρωσε τη διαγραφή Σαλμά που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός - «Απαράδεκτο» να με χρησιμοποιεί για να στείλει μήνυμα, είπε ο ίδιος και ξεκαθάρισε πως δεν παραδίδει την έδρα του
LIFO NEWSROOM
Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Είμαι 36 χρονών (όπως η πλειοψηφία εδώ μέσα), χαίρομαι όταν βλέπω πρόσωπα της επικαιρότητας, πολιτικά και μη, που είχαμε φάει στη μάπα επι χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, να εξαφανίζονται επιτέλους από τις ζωές μας. Όταν όμως συνειδητοποιώ οτι κατά πάσα πιθανότητα, κύριοι και κυρίες σαν τη κα Κωνσταντοπούλου θα με συνοδεύουν/διαφεντεύουν για το κατά πάσα πιθανότητα υπόλοιπο της Ζωής μου... Νιώθω ένα βάρος;
Όπως έγραψα και πριν λίγες μέρες σε σχόλιο μου, να μου το θυμηθείτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα εξελιχτεί (αν δεν έχει ήδη εξελιχτεί) σ' ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο συμβιβασμός που ενδεχομένως να επιχειρήσει η Κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με τις εμμονές και την επιθετική νοοτροπία της εν λόγω κυρίας.
Ζωή το πόπολο σταματάει να μασάει ταραμά σιγά σιγά. Αν πιστεύεις ότι η κυβέρνηση πούλησε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παραιτήσου και φτιάξε καινούριο κόμμα με το Λαφαζάνη. Σου έλειψε το 4% μου φαίνεται...
Πιο πολύ την κόβω να προσχωρεί στους ΑΝΕΛ, παρά να κάνει κόμμα με το Λαφαζάνη. Αριστερή πάντως δεν είναι σίγουρα. Ο λόγος που εντάχθηκε και "μεγαλουργεί" στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εκεί είχε "βύσμα", τον πατέρα της.
Η Κωνσταντοπούλου καλά την έχει βρεί στο προεδρίο της βουλής: σχολιάζει, ειρωνεύεται, επιτήθεται ανενόχλτη και πλέον μπορεί να στραφεί εκ του ασφαλούς εναντίων του ίδιου του κόμματος της, άλλωστε αυτή εκεί πέρα δεν θα κληθεί να λάβει δύσκολές αποφάσεις όπως ο Τσίπρας.