30+1 απίστευτες εφαρμογές για τη βότκα που σας περίσσεψε

30+1 απίστευτες εφαρμογές για τη βότκα που σας περίσσεψε Facebook Twitter
5

 

30+1 απίστευτες εφαρμογές για τη βότκα που σας περίσσεψε Facebook Twitter

Μπορεί πολλοί να μην αντέχουν να πιουν σκέτη βότκα και να προτιμούν να την αναμιγνύουν σε κοκτέιλς αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη βότκα.

Το ποτό αυτό έχει τη δυνατότητα να σκοτώνει τα βακτήρια, ακόμη και να απομακρύνει την πιτυρίδα. Πολλές από τις παρακάτω εφαρμογές πάντως ακούγονται εξωφρενικές. Σημειώνουμε πως απ' όλα αυτά... δεν έχουμε δοκιμάσει τίποτα.

Το πώς να χρησιμοποιήσετε τη βότκα που σας περισσεύει είναι μια λίστα του Business Insider. (To τι δουλειά έχει μια τέτοια λίστα στο Business Insider, είναι μια άλλη υπόθεση....)

30+1 απίστευτες εφαρμογές για τη βότκα που σας περίσσεψε Facebook Twitter


1. Οσμές! Σε ένα πρώτο επίπεδο, η βότκα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές των ποδιών. Βρέξτε μια καθαρή πετσέτα με βότκα και τρίψτε τα κάτω άκρα. Η αντισηπτική δράση του ποτού θα εξαφανίσει βακτήρια και μύκητες από την περιοχή των ποδιών, απομακρύνοντας παράλληλα και τη δυσοσμία. Επιπλέον, μπορείτε να γεμίσετε μια σακούλα μιας χρήσης με δύο κούπες νερό και μισή κούπα βότκα και να τη διατηρήσετε στην κατάψυξη για όσο χρειαστεί. Η μείξη αυτή του νερού και της βότκας, θα αποτρέψει την ψύξη του νερού διατηρώντας το δροσερό αλλά όχι εντελώς παγωμένο για να το χρησιμοποιήσετε προς περιποίησή σας.

2. Απομάκρυνση της πιτυρίδας. Ανάμειξη βότκας με το σαμπουάν και τη μαλακτική κρέμα θα δημιουργήσει μείγμα κατάλληλο για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές άσπρες νιφάδες στα μαλλιά σας.

3. DIY στοματικό διάλυμα. Η εκπομπή "Myth Busters " του Discovery Channel επιβεβαίωσε πως η βότκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοματικό διάλυμα. Ετοιμάστε μια κούπα βότκα με 9 κουταλιές της σούπας κανέλα και διατηρήστε το μείγμα για 2 εβδομάδες κλειστό μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

4. Απαλύνει τους πόνους από το αυτί: Ένα σπιτικό γιατροσόφι ώστε να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πόνους στο αυτί, είναι ο συνδυασμός από ένα σφηνάκι βότκα με μέλι. Αφού ζεστάνετε το μείγμα, το μέλι θα απελευθερωθεί και θα μπορείτε να βάζετε σταγόνες κάθε 4 ώρες. Προσοχή, ωστόσο, μην το χρησιμοποιήσετε  εάν ο πόνος στο αυτί συνοδεύεται από αιμορραγία ή πυρετό καθώς αυτό θα σημαίνει πως χρειάζεστε αντιβιοτικά για να θεραπευτεί.

5. Απαλύνει ακόμη και από τον πονόδοντο: Τα αλκοολούχα ποτά όπως η βότκα και το ουίσκι λειτουργούν καταπραϋντικά για τον πονόδοντο. Βρέξτε λίγο βαμβάκι με βότκα και κρατήστε το στην περιοχή που πονά για λίγο.

6. Αφαίρεση λεκέδων: Η βότκα ενδείκνυται για καθαρισμό λεκέδων που έχουν βάση το λάδι. Βρέξτε την περιοχή με βότκα και τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα.

7. Καθαρισμός των γυαλιών: Κι όμως η βότκα λειτουργεί ως το καλύτερο υγρό καθαρισμού των γυαλιών μας αφού δεν αφήνει γραμμές πάνω σε αυτά όπως συμβαίνει με άλλα προϊόντα. Βρέχοντας ένα πανί με βότκα, θα απαλλαγείτε από σκόνη, σημάδια, δαχτυλιές.

8. Απομακρύνει τη σκουριά: Βουτήξτε τα σκουριασμένα αντικείμενα σε ποτήρι με βότκα για λίγες ώρες και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή.

9. Καθαριστικό για την κουζίνα: Ο συνδυασμός βότκας με νερό δημιουργεί ένα καθαριστικό που θα απομακρύνει λεκέδες από τους πάγκους, τα τραπέζια, και γενικότερα τις επιφάνειες της κουζίνας.

10. Λάμψη στο μπάνιο: Κι όμως, η βότκα αποδεικνύεται ένα πολυκαθαριστικό για όλο το σπίτι. Μια πετσέτα εμποτισμένη με βότκα βοηθά στην εξαφάνιση δύσκολων λεκέδων από σαπούνι ενώ παράλληλα, κάνει τα πλακάκια να λάμπουν. 

11. Λάμψη στα κοσμήματα: Τα κοσμήματα χάνουν έπειτα από καιρό τη λάμψη και το χρώμα τους, για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο θα χρειαστείτε λίγη βότκα και ένα μπολ, ώστε να τα τρίψετε και να λάμπουν ξανά.

12. Καθαριστικό και για τα πιάτα: Απλώστε λίγη βότκα με το απορρυπαντικό πιάτων και τα πιάτα θα καθαριστούν πιο εύκολα.

30+1 απίστευτες εφαρμογές για τη βότκα που σας περίσσεψε Facebook Twitter

13. DIY αποσμητικό χώρου: Τα αποσμητικά χώρου μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο νερό, μερικά αιθέρια έλαια και αλκοόλ. Η βότκα απελευθερώνει αιθέρια έλαια στο νερό άρα είναι μια πολύ καλή επιλογή για να μυρίζει όμορφα ο χώρος.

14. Απομάκρυνση της δυσοσμίας από τα παπούτσια: Ψεκάστε τα παπούτσια με ένα μείγμα σπρέι από νερό και βότκα πριν τα φορέσετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρυνθούν τα βακτήρια και οι δυσάρεστες οσμές από αυτά.

15. Αποσμητικό για τα ρούχα: Ψεκάστε εσωτερικά και εξωτερικά τα ρούχα με ένα σπρέι από βότκα. Καθώς θα στεγνώνει θα απομακρύνει μικροοργανισμούς και θα προσφέρει μια απαλή και δροσερή μυρωδιά.

16. Καθαριστικό για τα τζάμια: Όπως ακριβώς λειτουργεί για τα γυαλιά, έτσι ακριβώς καθαρίζει και τα τζάμια του σπιτιού. Συγκεκριμένα, μια κούπα βότκα, 1/3 της κούπας λευκό ξύδι, και μισή κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι, αρκούν για να δημιουργηθεί ένα DIY σπρέι καθαρισμού για τις γυάλινες επιφάνειες.

30+1 απίστευτες εφαρμογές για τη βότκα που σας περίσσεψε Facebook Twitter


17. DIY καθαρισμός προσώπου: Χρησιμοποιείστε βότκα σε λίγο βαμβάκι και απλώστε σε όλο το πρόσωπο. Βοηθά να απομακρυνθούν τα βακτήρια και να ανοίξουν οι πόροι. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε την περιοχή, γιατί έπειτα από τη βότκα μπορεί να υπάρξει κίνδυνος ξηροδερμίας.

18. Απομάκρυνση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια: Παγώνοντας νερό με βότκα θα δημιουργήσετε ένα δροσερό μείγμα για να το τοποθετήσετε στην περιοχή κάτω από τα μάτια και να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους.

19. Πιο λαμπερά μαλλιά: Η βότκα βοηθά στην καλύτερη εμφάνιση των μαλλιών. Ένα σφηνάκι βότκα στο σαμπουάν θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των σκληρών συστατικών που αφήνει το νερό σε αυτά και θα τα κάνει πιο λαμπερά και υγιή.

20. DIY hairspray: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling για τα μαλλιά που περιέχουν πολλά χημικά. Βράστε 1,5 κούπα νερό, με 2 κουταλιές λευκής ζάχαρης, μια κουταλιά βότκα, και 10 με 15 σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο. Αφού δημιουργηθεί το μείγμα, βάλτε το για λίγο στο ψυγείο και έπειτα θα είναι έτοιμο για να ψεκάσετε τα μαλλιά.

30+1 απίστευτες εφαρμογές για τη βότκα που σας περίσσεψε Facebook Twitter


21.Εμποτισμένα με βότκα ζελεδάκια: Τα κλασσικά ζελεδάκια εμποτίζονται με βότκα, και αποκτούν μια νέα γεύση. Ο τρόπος απλός: αφήστε τα ζελεδάκια μέσα στη βότκα για λίγες μέρες.

22. «Αλκοολούχα» φρούτα: Οι φράουλες, o ανανάς, και το πεπόνι μετατρέπονται εύκολα σε «αλκοολούχα» φρούτα. Ο συνδυασμός τους με βότκα δημιουργεί νέες συνταγές κατάλληλες για να συνοδέψουν πολλών ειδών επιδόρπια.

23. DIY τζιν: Πολλά είδη τζιν χρησιμοποιούνται ως βάση για πολλά είδη ποτών και κοκτέιλς, αλλά μπορείτε πια να δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό τζιν.  Αν αναμίξετε φθηνή βότκα, με διάφορα μπαχαρικά, όπως κόλιανδρο, δημιουργείτε το δικό σας ποτό.

24. DIY εκχύλισμα βανίλιας: Η βότκα είναι η βάση για ένα χειροποίητο εκχύλισμα βανίλιας. Χωρίζοντας στα 2 ένα κλωνάρι βανίλιας και εμποτίζοντας το με βότκα, διατηρώντας τα για ένα μήνα, θα έχετε το δικό σας εκχύλισμα που μπορεί να αναμειχθεί και με το φίλτρο καφέ.

25. Πέννες αλά βότκα: Κι όμως, υπάρχει τρόπος για να φτιάξετε μια σάλτσα με βάση το ποτό αυτό. Η κλασσική ιταλική ροζ σάλτσα –από ντομάτες και κρέμα γάλακτος- εμποτίζεται με βότκα που απελευθερώνει τα αρώματα από τις ντομάτες και διατηρεί μια ισορροπία στη σάλτσα.

26. Επικάλυψη για πίτες: Η βότκα θα δώσει μιαν άλλη αίσθηση κρούστας και οι λάτρεις της πίτας θα ενθουσιαστούν με το αποτέλεσμα.

30+1 απίστευτες εφαρμογές για τη βότκα που σας περίσσεψε Facebook Twitter


27. Tαινία για τραυματισμούς: Χρησιμοποιείστε μια ταινία εμποτισμένη με βότκα για να καλύψετε μια ανοιχτή πληγή. Αυτό θα απαλύνει τον πόνο και θα μειώσει τον κίνδυνο μολύνσεων.

28. Καθαρισμός εξαρτημάτων από μηχανές: Η βότκα μπορεί να χρησιμεύσει για τον καθαρισμό εξαρτημάτων από άνθρακα που υπάρχουν στη μηχανή του αυτοκινήτου.

29. Απαλλάσσει από ζιζάνια: Εάν έχετε ξεμείνει από εντομοκτόνα, ή δεν τα χρησιμοποιείτε για περιβαλλοντικούς λόγους, τότε μπορείτε να ψεκάσετε με βότκα το φυτό και να απαλλαγείτε από αυτά. Επιπλέον, αιθέρια έλαια με βότκα λειτουργούν ως μια καλή λύση για να ξεφορτωθείτε τα έντομα. Λίγη βότκα, ξύδι μηλίτη, και αιθέρια έλαια, όπως ευκάλυπτος αποτελούν βασικά συστατικά για το σπρέι.

30. Ζουν περισσότερο τα λουλούδια: Λίγη βότκα στο βάζο με τα λουλούδια, συμβάλλει στη μακροβιότητά τους σύμφωνα με ειδικούς.

31. Απολυμαίνει τα ξυραφάκια. Τα ξυραφάκια είναι γνωστές εστίες μικροβίων, και λίγη βότκα βοηθά στο να απομακρυνθούν μικροοργανισμοί από αυτά.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

It's Viral / Μπεν Άφλεκ - Τζένιφερ Λόπεζ: Η έντονη ερωτική τους χημεία κατά τη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής τους εμφάνισης μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους, το πρώην ζευγάρι φέρεται να μην «μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον».
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Παρακαλώ να εξαφανιστούν τουλάχιστον 4 διάδρομοι Σούπερ Μάρκετ με τα παραπάνω προίοντα που αντικαθιστά τη χρήση τους η Βότκα δεν χρειάζονται .Δεν ξαναπηγαίνω σουπερ μαρκετ η κάβα έχει ότι χρειάζομαι!!!!!!!Ευχαριστώ Lifo!!!!!!
-Ρε φίλε έχεις πυτιρίδα το ξέρεις;-Άσε, έχω δοκιμάσει τα πάντα, δε γίνεται τίποτα.-Με βότκα λούστηκες; Λούσου με βότκα και θα δεις.[..]Μην την πιείτε, λουστείτε[..]
H σωστή είδηση από έναν επαγγελματία δημοσιογράφο θα ήταν : Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που η βότκα ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ και δεν ξέρουν τί να την κάμουν! Τα υπόλοιπα είναι για ερασιτέχνες.