Βάσω Παπανδρέου: Χωρούσε δωροδοκία στους εξοπλισμούς

Βάσω Παπανδρέου: Χωρούσε δωροδοκία στους εξοπλισμούς Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/SOOC
5

«Χωρούσε δωροδοκία στους εξοπλισμούς» κατέθεσε νωρίτερα η Βάσω Παπανδρέου καταθέτοντας στη δίκη για τις μίζες στα εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

 «Τότε όμως», σημείωσε η πρώην υπουργός, «εμείς δεν γνωρίζαμε για δωροδοκίες. Είχαμε μια εισήγηση ότι το όπλο στοιχίζει Α ευρώ και δεν μπορούσαμε αντικειμενικά αλλά και εκ του νόμου να κάνουμε έλεγχο».

»Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης του Υπουργού Άμυνας και της χώρας που πρόσφερε το όπλο. Το ΚΥΣΕΑ έπαιρνε αποφάσεις βάση των εισηγήσεων του αρμόδιου Υπουργού. Δεν γνωρίζαμε εμείς τις προδιαγραφές ούτε είχαμε ρόλο. Αν μας έλεγαν να πάρουμε τον Α τύπο, δεν μπορούσαμε να έχουμε άλλη γνώμη. Αυτά τα ήξερε ο Υπουργός Άμυνας που είχε τις ιδιαίτερες γνώσεις»., τόνισε η κ. Παπανδρέου.

Σημείωναν επίσης ότι οι αποφάσεις ήταν πάντα ομόφωνες και οι διαφωνίες επιλύονταν πριν το θέμα φτάσει στο ΚΥΣΕΑ.

Σημείωσε ακόμα πως για την προμήθεια των υποβρυχίων, έλαβαν υπόψη ότι η κατασκευή τους θα έδινε δουλεία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκάς ενώ θα μεταφερόταν και τεχνογνωσία.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας, κατηγορούμενος και αυτός στη δίκη, κάλεσε τον πρώην υπουργό να δώσει τα ονόματα αυτών που τον δωροδόκησαν.  

 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
"Αυτά τα ήξερε ο Υπουργός Άμυνας που είχε τις ιδιαίτερες γνώσεις»., τόνισε η κ. Παπανδρέου."Για πείτε μου τότε, πόσοι εκ των υπουργών ανεξαρτήτως κυβέρνησης έχουν έστω κάποιον τίτλο σπουδών συναφή με το υπουργείο που τους ανατέθηκε; Γιατί έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι ήταν εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο που έπρεπε να ασχοληθούν.Σας παραθέτω παρακάτω απόσπασμα από το βιογραφικό του Τσοχατζόπουλου στο wikipedia:"Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Μονάχου Πολιτικός Μηχανικός (1964) και Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης (1967)."Της Βάσως Παπανδρέου:"Σπούδασε Οικονομικά στην τότε ΑΣΟΕΕ και συνέχισε στην Αγγλία όπου έλαβε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Reading, και στη συνέχεια δίδαξε στην Οξφόρδη."Του Γιάννου Παπαντωνίου:"Ο Γιάννος Παπαντωνίου σπούδασε οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Ουισκόνσιν και ιστορία στη Σορβόννη, ενώ κατέχει και διδακτορικό δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το πανεπιστήμιο του Κέημπριτζ."Αν ψάξετε θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι από τους πρώην και νυν υπουργούς και υφυπουργούς δεν έχουν καν την ακαδημαϊκή κατάρτιση για την θέση στην οποία τέθηκαν να διοικήσουν. Λες και δεν υπάρχουν καταξιωμένοι επιστήμονες στην Ελλάδα για να στελεχώσουν τέτοιες θέσεις.
"Το ΚΥΣΕΑ έπαιρνε αποφάσεις βάση των εισηγήσεων του αρμόδιου Υπουργού" λέει η κα Παπανδρέου. Τότε γιατί χρειαζόταν το ΚΥΣΕΑ; Ας αποφάσιζε μόνος του ο εκάστοτε Υπουργός."οι αποφάσεις ήταν πάντα ομόφωνες" συνεχίζει. Επομένως η ευθύνη επεκτείνεται σε όλους αυτούς που αποφάσιζαν. Μας δουλεύουν όλοι τους χοντρά. Κανείς δεν ήξερε τίποτα. Προφανώς φταίει για όλα - και πάλι - η τουρκοκρατία.