Στήριξη στις ΗΠΑ ψάχνει ο Τσίπρας

Στήριξη στις ΗΠΑ ψάχνει ο Τσίπρας Facebook Twitter
4

Την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό οικονομικών  Τζακ Λιου.

Ο κ. Λιου φέρεται σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA Μιχάλη Ιγνατίου να διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και πως εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο Αμερικανός υπουργός χαιρέτησε τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις, αλλά προειδοποίησε ωστόσο ότι ενδεχόμενη αποτυχία να καταλήξουν γρήγορα η Αθήνα και οι θεσμοί σε συμφωνία θα δημιουργήσει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός Τζακ Λιου μίλησε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Μα καλά, τώρα που εχει συγκυβέρνηση Τσιπροκαμμένων δεν είμαστε κώλος και βρακί με το Πουτιν και το Ξανθό Γένος?Που είναι τα δισεκατομμύρια που θα μας δώσουν μπροστάντζα για τον αγωγό που θα γίνει?Πάλι στους φονιάδες των λαών Αμερικάνους τρέχουμε και παρακαλάμε?
Στηριξη απο τον Τζακ Λιου,απο τον Γιουνκερ,απο την Μερκελ,απο τον Ολλαντ,απο τον Πουτιν,και απο τον ...Παπα της Ρωμης...."Πολιτικη" στηριξη,βεβαια.Διερωτωμαι....Μηπως εχουμε πιστεψει κι εμεις οι ιδιοι τους "μεγαλους"τιτλους των εφημεριδων ; Οτι,δηλαδη,"κυβερνουν και αποφασιζουν" οι πολιτικοι ;Διοτι ακομη και στις ιδιες εφημεριδες,σε παμπολλα κειμενα,αλλα με μικροτερους τιτλους,αναφερεται σαφεστατα οτι την ισχυ για την ληψη αποφασεων την εχουν οι "τραπεζιτες".Οι κατεχοντες την δυναμη του χρηματος,γενικοτερα.Και αυτοι δεν εχουν προβλημα "επανεκλογης"δια της λαικης ψηφου,οπως οι "πολιτικοι υφισταμενοι"τους.Ουτε "συμπαθητικων δημοσιων σχεσεων".Οι δε σχεδιασμοι τους δεν εχουν "βαθος τετραετιας", αλλα μαλλον τεσσαρακονταετιας.Οταν -και εαν-αποφασισουμε να δουμε την ολη κατασταση κατω απο αυτο το πρισμα θα προσεγγισουμε την πραγματικοτητα πολυ περισσοτερο απ'οτι τωρα.Και θα εξαγουμε πολυ ορθοτερα συμπερασματα.Ειτε μας αρεσουν αυτα,ειτε οχι.