Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί»

Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί» Facebook Twitter
Φωτ: Παναγιώτης Θάνος
24

Σήμερα το πρωί γίναμε μάρτυρες ενός απαράδεκτου γεγονότος στο, κατά άλλα gay friendly, Magaze lounge bar» γράφει εκτός των άλλων στο Antivirus, ο Δήμητρης Βαρελάς. «Καθόμασταν στο μέσα χώρο του καφέ και στο διπλανό τραπέζι από εμάς ήταν ένα νεαρό gay ζευγάρι το οποίο είχαν πιαστεί αγκαλιά, κρατούσαν τα χέρια και, ενίοτε, έριχναν και ένα πεταχτό φιλί. Εδώ να πούμε πως πέρα από εμάς (τέσσερις) δεν ήταν κανένας άλλος πελάτης στον μέσα χώρο του καταστήματος. Από το πουθενά έρχεται η σερβιτόρα στα παιδιά και τους λέει, με ευγενικό τρόπο, να σταματήσουν και να είναι πιο διακριτικοί γιατί «προκαλούν». Όταν την ρώτησαν αν κάποιος ενοχλήθηκε από αυτό και τους είπε κάτι η ίδια είπε πως η διοίκηση του μαγαζιού της είπε να τους πει αυτό το πράγμα γιατί κατά καιρούς είχαν παράπονα! Και το ίδιο θα έλεγαν και σε ένα str8 ζευγάρι, όπως είπε χαρακτηριστικά η σερβιτόρα. Μετά από λίγο τα παιδιά, αν και εμφανώς ενοχλημένα, ευγενικά πλήρωσαν και έφυγαν. Εμείς, ακούγοντας όλα αυτά, μείναμε αποσβολωμένοι...!»


Όπως αναφέρει και ο Χρήστος στο σχετικό post που έκανε στη σελίδα του στο Facebook:
«Δεν είχα δει ή ακούσει κάτι ανάλογο στο συγκεκριμένο μαγαζί, αν και από ότι έμαθα τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν. Το θεώρησα απαράδεκτο και φουλ υποκριτικό, από ένα μαγαζί που θεωρεί τον εαυτό του gay friendly και η gay κοινότητα έχει δείξει κατά καιρούς την υποστήριξή της στο συγκεκριμένο καφέ, να δείχνει ένα βαθύτατα ρατσιστικό και ομοφοβικό πρόσωπο χωρίς να σέβεται όσους έρχονται εκεί πρώτα από όλα ως ανθρώπους και ύστερα ως πελάτες και να τους συμπεριφέρεται με έναν τέτοιο τρόπο. Όσο αφορά και την δικαιολογία του str8 ζευγαριού, έχω δει εγώ με τα ίδια μου τα μάτια ζευγάρι να κάνει αυτά και πολύ χειρότερα μέρα μεσημέρι στο συγκεκριμένο μαγαζί και δεν ήρθε κανείς να τους επιπλήξει. Προσωπικά αν μου συνέβαινε κάτι ανάλογο θα σηκωνόμουν και θα έφευγα χωρίς να πληρώσω ούτε ένα σεντ. Ντρέπομαι για τον τόσο καιρό που πατούσα το πόδι μου εκεί πιστεύοντας πως το "gay friendly μαγαζί" δεν ήταν μόνο στα λόγια αλλά πραγματικά το εννοούσαν.»

Το αποτέλεσμα;

Δυο μέρες αργότερα, όταν το συμβάν μαθεύτηκε, έξω απ' το μαγαζί βρέθηκαν πολλά διαμαρτυρόμενα ζευγάρια που επανέλαβαν το "αμάρτημα" του φιλιού.

Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί» Facebook Twitter
Φωτ: Παναγιώτης Θάνος
Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί» Facebook Twitter
Φωτ: Παναγιώτης Θάνος
Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί» Facebook Twitter
Φωτ: Παναγιώτης Θάνος

Γράφει ο Ζακ Κωστόπουλος:

Με την δράση αυτή θέλαμε τόσο να διαμαρτυρηθούμε για την συμπεριφορά του καταστήματος, όσο και για να διεκδικήσουμε την ορατότητα μας, την ελευθερία της έκφρασης, την ισότιμη θέση μας στον δημόσιο χώρο.
Να δηλώσουμε πως με το να υπάρχουμε και να εκφραζόμαστε δεν "προκαλούμε".
Στην κοινωνία του "Δεν με νοιάζει τι κάνεις στο κρεββάτι σου" είναι αναμενόμενο πως η LGBTQ+ ορατότητα ενοχλεί. "Προκαλεί". Δεν είναι τυχαίο που αυτή είναι η μόνιμη ερώτηση κάποιων όποτε καταγγέλλεται ένα ομοφοβικό περιστατικό. "Μήπως προκάλεσαν;"
Πρόκληση όμως δεν είναι να διεκδικούμε τα για τον υπόλοιπο κόσμο αυτονόητα. Δεν είναι το να μπορούμε να αγκαλιάσουμε, να κρατήσουμε από το χέρι ή να φιλήσουμε τον ή την σύντροφο μας. Πρόκληση είναι να τα στερούμαστε και να δεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές κάθε φορά που τολμάμε να εκφραστούμε ελεύθερα, να πούμε πως είμαστε κι εμείς εδώ.
Όχι στην αιμοφοβία, την συντηρητικοποίηση, τον πουριτανισμό. Ναι στα φιλιά!

Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί» Facebook Twitter
Φωτ: Παναγιώτης Θάνος
Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί» Facebook Twitter
Φωτ: Αλέξανδρος Κατσής
Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί» Facebook Twitter
Φωτ: Αλέξανδρος Κατσής
Δράση έξω από gay-friendly αθηναϊκό μαγαζί που ζήτησε από γκέι ζευγάρι «να μην προκαλεί» Facebook Twitter
Φωτ: Αλέξανδρος Κατσής

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα στην κορυφή των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με τη ΔιαΝΕΟσις

Lgbtqi+ / Η Ελλάδα στην κορυφή της κατάταξης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με τη ΔιαΝΕΟσις

Η μελέτη αναδεικνύει και τον κρίσιμο ρόλο των κοινωνικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και της έγκυρης και συνεχούς πληροφόρησής του για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα
THE LIFO TEAM
«Ούτε τα κουτσομπολίστικα μέσα δεν ασχολούνται πια με το πόσα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια παντρεύτηκαν»

Lgbtqi+ / «Ούτε τα κουτσομπολίστικα μέσα δεν ασχολούνται πια με το πόσα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια παντρεύτηκαν»

Ο Γιώργος Τσιτιρίδης, ένας από τους γνωστότερους και πιο δραστήριους ΛΟΑΤΚΙ+ και όχι μόνο ακτιβιστές της Θεσσαλονίκης, αφηγείται τη ζωή, τη δράση του και μαζί κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας της πόλης του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Δεν βλέπω πουθενά στο άρθρο να διευκρινίζεται το φύλο του gay ζευγαριού. Υποθέτω, όμως, ότι αναφέρεται σε άνδρες εξ ου και όλος ο χαμός. Ποτέ δεν έχω ακούσει αντιδράσεις για γυναίκες που φιλιούνται δημοσίως. Ακόμα καλύτερα, αν χαϊδεύονται κιόλας! Η βιομηχανία του πορνό έχει καταστήσει πολύ σέξυ τα φιλιά και χαϊδολογήματα μεταξύ γυναικών, γι' αυτό και όχι μόνο είναι αποδεκτό, αλλά και ευρέως επιθυμητό από τους άντρες θαμώνες ενός μαγαζιού. Αντιθέτως, τα φιλιά μεταξύ ανδρών είναι "ανωμαλία" και "σίχαμα" (οι λέξεις που έχω ακούσει). Κατά κανόνα, οι αντιδράσεις είναι απέναντι σε άνδρες ή και μη σέξυ γυναίκες. Πριν ασχοληθούμε με το gay και straight, πρέπει σ' αυτή την χώρα να καταλάβουμε ότι άνδρες και γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα, όχι "Όλα τα γουρούνια είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα" (Όρσον Γουέλς). Η κοινωνική ευπρέπεια, χωρίς πουριτανισμούς και ακρότητες, αφορά τους πάντες.
" Ποτέ δεν έχω ακούσει αντιδράσεις για γυναίκες που φιλιούνται δημοσίως."...Ναι, επειδή ΕΣΥ δεν το 'χεις ακούσει δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις (ακόμη και βίαιες). (Επίσης στην περίπτωση που δεν το γνωρίζεις τα μεγαλόφωνα σχόλια, τα νοήματα και τα γέλια δεν είναι επιθυμητά ακόμη κι αν δεν είναι επιθετικά).Οι αναγωγές/ανάλυση του υπόλοιπου σχολίου: ανοχή στις "σέξυ" λεσβίες, λόγω πορνοπροτύπων = ανισότητα ανδρών-γυναικών στην Ελλάδα (με υπό τους άνδρες), sorry κιόλας αλλά είναι ελαφρώς ιλαρή.
Η νοοτροπία υπάρχει, είτε σου αρέσει και την αποδέχεσαι, είτε όχι, και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα. Και η αντίστοιχη συμπεριφορά υπάρχει, είτε σου αρέσει, είτε όχι. Συχνότερα είναι τα φαινόμενα κατακραυγής απέναντι σε άντρες απ' ό,τι σε γυναίκες. Αυτό που ΔΕΝ κατάλαβες, γιατί είσαι εμπαθής κι επιθετικός (ή επιθετική, δεν ξέρω το φύλο σου και μου είναι αδιάφορο) είναι ότι κι εγώ τάχθηκα ενάντια στο σκηνικό που έγινε στο μαγαζί, άσχετα αν επρόκειτο για ζευγάρι ανδρών ή γυναικών. Προς όποιο φύλο κι αν γίνεται η επίθεση κι ο σχολιασμός, είναι το ίδιο κατακριτέα. That's all!
@ Mospop "Πριν ασχοληθούμε με το gay και straight, πρέπει σ' αυτή την χώρα να καταλάβουμε ότι άνδρες και γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα"...Οπότε λαθεμένα υπέθεσα πως καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες είναι οι ΥΠΟ (τα «λιγότερο ίσα γουρούνια στην εξίσωση») αλλά συμφωνείς, μαζί μου, στο ότι πρέπει να εξαλείφουν σεξισμός/μισογυνισμός που είναι αδερφές έννοιες με την ομοφοβία/τρανσφοβία [τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σ' έναν άνδρα, εκτός από το να γίνεται αντιληπτός ως (κακέκτυπο) γυναίκας, να τον παίρνει σα γυναίκα κ.λπ., κ.λπ.] και να παταχθεί η πατριαρχική macho κουλτούρα που μοιράζει -με την μπότα- διακριτούς ρόλους στα φύλα και που οι αποκλείσεις από την νόρμα, συστημικά, είναι κάτι που πρέπει να εξαλείφεται και ως εκ τούτουκαθιστά τα μέλη κάθε φύλου περιχαρακωτές (sic) όχι μόνο στην έκφραση του ίδιου τους του εαυτού (και φύλου), αλλά και κριτές της έκφρασης φύλου των υπολοίπων (ομόφυλών τους).Χαίρομαι!
Εύστοχη παρατήρηση! Επειδή ζούμε σε μια χώρα που αλλάζει αργά αλλά αλλάζει και η νοοτροπία σιγά σιγά θα ενσωματώσει την ελευθερία της έκφρασης και σεξουαλικότητας όπως γίνεται σε άλλες χώρες σκέφτομαι πως χρειάζεται εκ μέρους της alternative κοινότητας μία ψύχραιμη αλλά δυναμικά επίμονη κινητικότητα, ακομπλεξάριστη στάση στα όρια της κοινωνικής ευπρέπειας και σταθερή πίεση με κοινωνικούς αγώνες να αναγνωριστούν ως ισότιμοι πολίτες με ισότιμα δικαιώματα κι υποχρεώσεις φυσικά.
Δεν πρόκειται στ' αλήθεια για "ανοχή" ή "αποδοχή" στις σέξι λεσβίες - πρόκειται για άλλου είδους βία, σεξουαλική και όχι σωματική. Αμφιβάλλεις; Κάτσε εσύ να σε κοιτάει ο γλοιώδης λιγούρης με την θα-σε-βάλω-κάτω-μωρή-και-θα-στενάξεις επιθετικότητα και να σε ακολουθεί καθώς θα πηγαίνεις σπίτι σου και να σου λέει "χωράω κι εγώ κορίτσια; εγώ αλήθεια δεν έχω πρόβλημα...." και να μην ξεκολλάει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (ακόμα κι όταν εξηγήσεις διεξοδικά ότι "δεν χωράει"), ή να σου λέει "έλα δε σε πιστεύω είσαι πολύ όμορφη για λεσβία, πάρε το τηλέφωνο μου, έλα να σε πάω για ποτό" (και ομοίως να μην ξεκολλάει και να μη μπορείς να προχωρήσεις με την ησυχία σου) και πες μου ότι δεν είναι βία αυτό το πράγμα, επειδή δεν έφαγες ξύλο.
Επειδή διαβάζω πάλι αυτά τα "εσείς οι γκέι κάνετε την τρίχα τριχιά" και τα άλλα τα "εσείς φταίτε που θέλετε αυτά τα γκέι φρέντλι μέρη για να φιληθείτε και δεν είσαστε αρκετά απελευθερωμένες για να φιλιέστε παντού και ζητάτε και τα ρέστα", έτσι για την ιστορία εγώ θα πω ότι τους τελευταίους 6 μήνες που είμαι με την κοπέλα μου, σε αυτά τα "φρέντλι" τα μαγαζιά σπανίως έχει τύχει να πάμε και ναι, όπου και να είμαστε φιλιόμαστε και γενικά φαινόμαστε πως είμαστε ζευγάρι. Για μένα (ξέρω ότι για πολύ κόσμο δεν είναι έτσι), αυτό το πράγμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο: θέλω να μην αυτολογοκρινόμαστε, δε θέλω να προσποιούμαστε πως είμαστε κάτι λιγότερο από αυτό που είμαστε. Ακόμα κι έτσι όμως, και ας έχω μάθει γενικά να μη δίνω βάση στο "τι θα πει ο κόσμος", δεν είναι εύκολο - πολλές φορές έχω δει, όταν χαιρετιόμαστε με ένα φιλί στο στόμα σε δημόσιο χώρο να γυρνάνε κεφάλια, να μας κοιτάνε θυμωμένα, μαμάδες να μαζεύουν έντρομες τα παιδιά τους, και γενικώς μια επίκριση που ακόμα κι αν εμένα ή την κοπέλα μου δεν μας καταβάλλει και τη βρίσκουμε μέχρι και αστεία, ναι είναι ενοχλητική και προσβλητική και ναι, είναι σκατά να τη νιώθεις σε όλη σου την καθημερινότητα και να απαιτείται να κρύβεσαι με το πρόσχημα του να "μην προκαλείς" και του "να είσαι διακριτικός". Δικαιούμαι να μην είμαι διακριτική όπως το δικαιούνται και οι στρέιτ. Ειδικά σε χώρους που πλουτίζουν κυριολεκτικά με τα λεφτά μου.
Υπάρχει σοβαρό θέμα με την δημόσια εκδήλωση οικειότητας των γκέι ζευγαριών. Συμφωνώ πως κατά περίπτωση και ένα στρειτ ζευγάρι μπορεί να δεχθεί παρατήρηση σε περίπτωση που η οικειότητα τους εκφράζεται με χυδαίο τρόπο, παρόλα αυτά νομίζω κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως τα όρια αντίδρασης του κοινού είναι συντριπτικά ανθεκτικότερα προς τους στρέιτ ακόμη και σε φιλικούς προς γκέι άτομα χώρους. Δυστυχώς πολλοί στρέιτ λαμβάνουν ως δεδομένο το δικαίωμά τους σε φιλιά, αγκαλιές και χάδια και αδυνατούν να καταλάβουν γιατί κάνουμε τόσο ντόρο κάθε φορά που μας απαγορεύεται να είμαστε εκδηλωτικοί. Προσωπικά μένω σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν γκέι ή γκέι φρέντλυ χώροι και δεν ένοιωσα ποτέ άνετα να φιληθώ με τον σύντροφό μου δημόσια, να του πιάσω το χέρι ή να τον αγκαλιάσω. Έχω νιώσει στραβά βλέμματα αρκετές φορές και μόνο που καθόμαστε και μιλάμε πίνοντας το ποτό μας και νομίζω δεν είμαι ο μόνος. Εδώ γίνεται λέει διαγωνισμός τσίχλας με φιλιά και από τα 200 φωτογραφημένα φιλιά δεν υπάρχει ούτε ένα γκέι φιλί. Μήπως να αρχίσουμε να ανεβάζουμε ομαδικά φωτογραφίες και εκεί, να αρχίζει σιγά - σιγά και το κοινό να εκτίθεται σε διαφορετικές εικόνες, περισσότερες μέρες τον χρόνο από όσες κρατά η eurovision?
Με ξαφνιαζει ποσοι φαινονται να πεφτουν απο το συννεφα που μια τετοια διαμαρτυρια ελαβε χωρα . Με στεναχορουν πολλα απο τα σχολια κατω απο το σχετικο βιντεακι στο youtube , του τυπου "ξερναω","αηδιασα¨κλπ κλπ ( με πολλους ακομα να αναρωτιουνται υποκριτικα αν υπαρχει ομοφοβια γενικα στη κοινωνια ) .Το γεγονος οτι ανοιγουν gay friendly ή gay μαγαζια υποτιθεται οτι ειναι σημαδι προοδευτικοτητας και πλουραλισμου της κοινωνιας . Εχω παει στο συγκεκριμενο πιστευοντας οτι ειναι ακριβως τετοιο μαγαζι . Εαν σε ενα τετοιο μαγαζι , δεν πρεπει να εκφρασω τρυφεροτητα στο συντροφο μου γιατι ΄προκαλω' ( τρυφεροτητα που ενα στρειτ ζευγαρι δεν θα σκεφτοταν ουτε δευτερολεπτο να εκφρασει ανεξαρτητου μερους ή μαγαζιου ) , πως θα βρω το θαρρος το κανω σε ενα στρειτ μαγαζι ή σε ενα δημοσιο χωρο, σε μια ομοφοβικη κοινωνια και πραγματικοτητα ? Εχω την εντυπωση οτι αν η Ελλαδα πχ κερδιζε την Eurovision, θα την διοργανωνε αλλα ...Ρωσσια με τις σημαιες των χρωματων του ουρανιου τοξου απαγορευμενες απο τους διοργανωτες και τις σκηνες με τα αυθορμητα φιλακια μεταξυ θεατων ιδιου φιλου ...λογοκριμενες . Μπραβο στα παιδια που κανουν οτι πιο απλο , ομορφο και φυσικο ως διαμαρτυρια .
Βρέθηκα προχθές σε ένα καφέ και κάποια στιγμή η αρραβωνιαστικιά μου έσκυψε και με φίλησε στο στόμα αρκετά θερμά θα έλεγα. Οι γύρω μας κάποιοι κύριοι και κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας - και κάποια παιδιά νεότερα, δεν κατάλαβα να ενοχλήθηκαν αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μας ζήτησε να μην επαναληφθεί. Αιφνιδιάστηκα βέβαια αλλά δεν έδωσα συνέχεια και απομακρύνθηκα και δεν θα ξαναπάω στο συγκεκριμένο μαγαζί. Τόσο απλά. Πως σας φαίνεται? Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι φίλοι μας στο άρθρο έπρεπε να διοργανώσουν ολόκληρη κινητοποίηση αλλά όπως εξηγεί το άρθρο "...θέλαμε τόσο να διαμαρτυρηθούμε για την συμπεριφορά του καταστήματος, όσο και για να διεκδικήσουμε την ορατότητα μας...." και λέει παρακάτω "...να πούμε πως είμαστε κι εμείς εδώ..." Πιστεύω ότι αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι φίλοι μας. Ενώ είναι "ορατοί" όπως και όλοι μας, straight και μη, διεκδικούν μια "ορατότητα" που οι straight δεν διεκδικούν. Δεν μπορώ να φανταστώ να μάζευα 10-20 straight ζευγάρια να μου συμπαρασταθούν και να φιλιόμαστε έξω από το μαγαζί που σας ανέφερα παραπάνω. Γι αυτό πιστεύω ότι κάθε παραπανίσια κινητοποίηση πέραν της αποχώρησης από το μαγαζί του κάθε θιγομένου, είναι μια προπαγάνδα τύπου happening και τελικά αυτή η "διαμαρτυρία" καταλήγει σε γραφικότητα.
Λες "ενώ είναι "ορατοί" όπως και όλοι μας, straight και μη, διεκδικούν μία "ορατότητα" που οι straight δεν διεκδικούν".Εεεε, όχι δεν είναι όλοι το ίδιο "ορατοί" και ορατοί. Ζούμε στην ίδια κοινωνία; Οι "στρέιτ" δεν διεκδικούν τέτοιου είδους ορατότητα γιατί είναι δεδομένη γι' αυτούς ΤΩΡΑ ΠΙΑ. Και αυτοί διεκδίκησαν κάποια στιγμή (βλ. σεξουαλική επανάσταση). Δεν μπορούσαν από πάντα να φιλιούνται δημόσια. Μπορεί ένα ετερόφυλο ζευγάρι να δεχθεί παρατήρηση ως προς τη διαχυτικότητα του; Προφανώς. Μας έδωσες κι ένα παράδειγμα. Αλλά, ΓΕΝΙΚΑ, θεωρείται δεδομένο ότι μπορεί να φιληθεί όπου θέλει χωρίς δεύτερη σκέψη.Ένα ομόφυλο ζευγάρι δεν μπορεί, ΓΕΝΙΚΑ, να φιληθεί όπου θέλει, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είτε για αυτό ευθύνεται η εξωτερική είτε η εσωτερικευμένη καταπίεση, αυτό είναι γεγονός. Είναι πολύ πιο πιθανό ένα ομόφυλο ζευγάρι να δεχθεί παρατήρηση για ένα φιλί απ' ότι ένα ετερόφυλο ζευγάρι για ένα φάσωμα. Αυτό σχετίζεται και με την ορατότητα. Δεν είναι συνηθισμένη η κοινωνία σε ομόφυλες περιπτύξεις οπότε αντιδρά πιο συντηρητικά σε αυτές σε σχέση με τις ανάλογες ή περισσότερο διαχυτικές περιπτύξεις των ετερόφυλων ζευγαριών.Οπότε, ορθώς, διεκδικούν την ορατότητα με αφορμή ένα περιστατικό. Μάλιστα το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αυτοαποκαλούμενο gay friendly μαγαζί δίνει περισσότερη βαρύτητα. Τι θα πει gay friendly αν δεν μπορεί ένα gay ζευγάρι να αισθανθεί άνετα στο χώρο του και να ενεργήσει όπως θα ενεργούσε στη θέση του κάθε στρέιτ ζευγάρι σε ένα καφέ που απευθύνεται σε σύγχρονους νέους ανθρώπους; Θέλει να μας πει το συγκεκριμένο μαγαζί ότι είναι περισσότερο συντηρητικό με τα ήθη από ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται (νέους) και τα μαγαζιά της υπόλοιπης περιοχής (επειδή τάχα μου θα κάνανε την ίδια παρατήρηση και σε στρέιτ). Μούφα δικαιολογία κάνει μπαμ από μακριά. Και, επιτέλους, το γεγονός ότι - και καλά - θα έκανε το ίδιο σε ένα στρέιτ ζευγάρι το λένε για καλό; Ακόμη, δηλαδή, πιο συντηρητικοί; Σε τι άτομα απευθύνονται; Και οι στρέιτ θα έπρεπε να στραβώσουν και να μην ξαναπατήσουν. Απλά είναι λογικό: ο στρέιτ που έχει το προνόμιο ΓΕΝΙΚΑ να φιληθεί/φασωθεί, σχεδόν, όπου θέλει, δεν θα δώσει βάση, απλά δεν θα ξαναπάει. Ο γκέη, όμως, θα ασχοληθεί για όλους τους παραπάνω λόγους που έγραψα. Αν δεν αρέσει ο τρόπος διαμαρτυρίας είναι άλλο ζήτημα. (Εμένα με βρίσκει σύμφωνη). Αυτό το "όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη" θα θέλαμε να ισχύει, είναι καλό να προσπαθήσουμε να ισχύσει, αλλά δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Η συνειδητοποίηση μιας αρνητικής συνθήκης ως έχει μόνο μπορεί να οδηγήσει στην άρση της.
Τα πάντα γύρω σου, τηλεόραση, σινεμά, διαφήμιση, media, από την αρχή εύρεσής τους προβάλλουν ΔΙΑΡΚΩΣ αυτή την "str8 ορατότητα" την οποία ο gay πληθυσμός το μόνο που έκανε, ήταν διακριτικά να κρύβει πίσω από κλειστές πόρτες, μήπως και θιχτεί η ευαισθησία της κυρίας ή του κυρίου από δίπλα. Αν νομίζεις φίλε μου ότι έχει κανένας διάθεση να διοργανώνει τέτοιου τύπου "happening", να ξεμπροστιάζει και να ξεμπροστιάζεται, είσαι γελασμένος. Δυστυχώς όμως, αυτό το κομμάτι της κοινωνίας είναι υποχρεωμένο να καταφεύγει σε τέτοιες κινήσεις. Όλοι οι υπόλοιποι, απλώς ανοίξτε την τηλεόραση το μεσημέρι. Αν όντως είναι φίλοι σου αυτοί του άρθρου, την επόμενη φορά, θα σου πρότεινα να πας κι εσύ με την αρραβωνιαστικιά σου και να την φιλήσεις δίπλα τους. Αποδοχή χρειάζεται η LGBT κοινότητα, όχι κριτική από "φίλους".
Επιτέλους μια αντικειμενική άποψη. Όλοι κρίνονται με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Κι εγώ προσωπικά με τον σύντροφό μου παλιότερα δεχτήκαμε παρατήρηση τέτοιου τύπου σε μαγαζί.Δηλώνω φυσικά υπέρ της ελευθερίας της σεξουαλικότητας του ατόμου αλλά όλοι straight ή μη κρινόμαστε με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Αλλιώς τα δικαιώματά μας μετατρέπονται σε στερεοτυπικές "αναπηρίες" που ενισχύουν από μόνες τους το μειονοτικό τους
Συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιό μου:... χαρακτήρα. Η υπερπροβολή της διαφορετικότητας ( που εκδηλώνεται μέσω των συγκεντρώσεων υποστήριξης) μάλλον ακυρώνει την αυτονόητη φυσικότητα εκδήλωσης μιας κόσμιας alternative σεξουαλικότητας.Η πραγματική ελευθερία βρίσκεται στα όρια του μέτρου.Και φυσικά δε μιλάμε για ακρότητες ούτε για straight ούτε για τους μη straight.Out of the question.
Κάνεις το λάθος να θεωρείς τις δυο κοινότητες ισότιμες αυτή τη στιγμή. Η φυσικότητα της ομοφυλοφιλίας που λες, ΔΕΝ ισχυει ΠΡΑΚΤΙΚΑ για μεγαλο μερος της κοινωνίας, του κράτους, των υπηρεσιών κλπ. Είναι ψευδαισθηση η ισοτητα. Πρεπει να διεκδικηθεί με ανάλογες ενεργειες. Εγώ ΔΕΝ μπορώ να κάνω ελευθερα όσα εσυ. Πρεπει λοιπόν να φωνάξω. Γιατι δεν είμαι ισος ετσι κι αλλιώς. Εσυ δε χρειαζεται να κάνεις κάτι. Αν κάνεις μπορεί να είναι υπερβολή. Εγώ δεν εχω φτασει σ αυτό το σημείο γιατι δεν εχω όσα εσυ. Είναι σαν να λες γιατί να νομοθετήσει η βουλή για τους γκέι; Ας περιμένουμε ή ας διατηρήσουμε την υπαρχουσα κατάσταση. Δεν εχει νόημα οπως καταλαβαίνεις. Φοβάμαι ότι το "κόσμια alternative σεξουαλικότητα" σημαίνει υποδεεστερη αφού εκ των πραγμάτων δεν είναι ίσες αυτή τη στιγμή.
Ρε παιδιά εγώ θα σταθώ στην λέξη ''Ομοφοβία".Ποιός φοβάται και γιατί τους ομοφυλόφιλους;;Εγώ όσους ακούω λένε απλά οτι τους σιχαίνονται και όχι οτι τους φοβούνται.ΥΓ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα κανένα και ας κάνουν ότι θέλουν στα όρια βεβαίως του λογικού,κάτι που ισχύει και για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια φυσικά.
Hypothesis: Θεωρούμε δεδομένο ότι το straight και το gay ζευγάρι φιλιόντουσαν στον ίδιο βαθμό. Αν όντως είπαν και στο straight ζευγάρι το ίδιο πράγμα i.e να μην προκαλούν, τότε γιατί δεν έγινε αντίστοιχη διαμαρτυρία από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια; Απλά προσπαθώ να καταλάβω αν όλες αυτές οι δράσεις πηγάζουν από πραγματικά προβλήματα σοβαρής ευθιξίας ή από κατευθυνόμενα προβλήματα που θέλει να δημιουργήσει ο κάθε straight, gay, i.e άνθρωπος, τυλιγμένα γύρω από το πέπλο μιας πρόφασης ή μιας άλλης πρόφασης για άλλους σκοπούς.
Είναι πολύ απλό: Το Μαγκαζέ ας αρκεστεί στην STR8 πελατεία του.... μέχρι να ζητήσουν συγγνώμη οι εν λόγω κύριοι και κυρίες... Από τον gayfriendly κόσμο έκαναν περιουσία και όχι από αυτούς που ενοχλούνται μέ ένα gay ζευγάρι που φιλιέται....Ευτυχώς, πια που δεν τα κουκουλώνουμε πιά....Βαρβατίλα της κακιάς ώρας....
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον όχι. ''Εκαψαν" με άσχημο τρόπο τις γέφυρες με ένα κοινό που μπορεί να το επέλεγε λόγω της, υποτιθέμενης, ανεκτικότητας ή αποδοχής του.Επίσης, σιγά μη έκαναν παρατηρηση σε straight ζευγάρι!