ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.12.2012 | 21:51

η υστερια μιας καθηγητριας.......

ειμαι νεα καθηγητρια.. σημερα επαθα την πρωτη μου υστερια... φοβαμαι μην γινω η καθηγητρια που ποτε δεν ηθελα... δεν θελω να γινομαι αυτα που αντιπαθω να βλεπω στους αλλους.. φοβαμαι πολυ..
6
 
 
 
 
σχόλια
Προσπάθησε να αλλάξεις την ατμόσφαιρα και κάνε αστεία σχόλια.Αποφορτίζεις τα παιδιά και τον εαυτό σου.Θέλει δουλειά.Θα το καταλάβεις με τα χρόνια.Μη στενοχωριέσαι!(Πείρα 30 χρόνων σε μικρότερα παιδιά)
Απ'όσο θυμάμαι σαν μαθήτρια, οι καλύτεροι καθηγητές-δάσκαλοι που είχα συνήθως μας παιρνανε τον αέρα απο την πρώτη στιγμή που μας αντικριζαν πρώτη μέρα. Ηταν πάντα πολυ σοβαροι και εκοβαν με αυστηρότητα το ο,τιδήποτε και τον οποιοδήποτε τους χαλουσε το μαθημα απο την πρωτη στιγμη. ΑΛΛΑ η διαφορά τους με τους απλα κακιασμενους-υστερικούς ήταν οτι ηταν πολυ καλοι σε αυτο που έκαναν.Ολοι νιώθαμε από τον καλυτερο μεχρι τον πιο αδιαφορο οτι έχουμε κατι να παρουμε και με αυτον τον τροπο κερδιζαν τον σεβασμο. Μολις καταλαβαιναν οτί ειχαν τον ελεγχο δεν έλειπαν και οι πλακες ή τα αστεια μεσα στο μάθημα, αλλα πάντα ξεραμε οτι αν ξεφύγουμε θα βρούμε τον μπελά μας.Κοινώς ψυχραιμία και προσπάθησε να κάνεις οσο καλύτερα αυτο που κανεις και με όρεξη. Καμιά φωνη δεν βλαπτει αλλα να δειχνεις οτι αυτό που λες το εννοείς για να μην σε πάρουν στο ψιλό.
Ο κακος καθηγητης ειναι αυτος που παθαινει υστεριες η' ειναι πολυ αυστηρος χωρις λογο.Αν τωρα η αιθουσα ειναι γεματη με παιδια που σε γραφουν κανονικα η' που σε εμποδιζουν να κανεις την δουλεια σου..κανενα θεμα.Και ισα ισα για να μην παθαινεις υστεριες μοιραζε αποβολες =ρΔεν ειμαι καθολου της τακτικης της φωνης και ανοχης.Οποιος ενοχλει συστηματικα,απλα ας βγαινει εξω απ την αιθουσα...και αν χρειαστει ακομη και σε καθε μαθημα.Και μια συζητηση με το παιδι στο διαλειμα,θα ηταν καλη,για να καταλαβεις γιατι το κανει κ αν μπορεις να βοηθησεις.Εγω παντα αναρωτιομουν πως ανεχονταν καποιες συμπεριφορες συνεχεια απο τα ιδια παιδια οι καθηγητριες.
shit happens ,και ειναι καλο που αναγνωρισες το λαθος σπροτεινω να βρεις ενα χομπι να εκτονωνεις την αρνητικη σου ενεργεια, καποια ασκησηεπιβαλλεται, γιατι αν την γλιτωσουν τα παιδια, θα την πληρωσει η οικογενεια ή ο φίλος σου
Νομίζω (ή σε μένα ταιριάζει...) πως με βαθιές ανάσες ακόμα και έξοδος από την τάξη την κρίσιμη στιγμή μπορεί να βοηθήσει! Πάντως η διαχείριση της τάξης είναι ζόρικο θέμα :-) (μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα για σένα...)
Scroll to top icon