Βαρουφάκης στη Bild: Να αναλάβει πρωτοβουλία η Μέρκελ

Βαρουφάκης στη Bild: Να αναλάβει πρωτοβουλία η Μέρκελ Facebook Twitter
5

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε ότι η Αθήνα είναι ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αν και οι συνομιλίες χτες με τους πιστωτές των Αθηνών διακόπηκαν. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος πρέπει τώρα να αναλάβει σημαντικό ρόλο.

«Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να δράσουν. Και να χρησιμοποιήσουν την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ που αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική χώρα στην Ευρώπη», τόνισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με την πρόταση των δανειστών αλλά δεν θα μπορούσαμε απλά να την απορρίψουμε έτσι απλά δεδομένης της σημασίας του θέματος για το μέλλον της Ελλάδας. Γι 'αυτό και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στραφεί προς τους πολίτες, να τους εξηγήσει την αρνητική μας στάση αλλά να τους δοθεί η επιλογή».

«Η Μέρκελ κρατά το κλειδί στο χέρι», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στη δήλωση του Βαρουφάκη να αναλάβει από εδώ και στο εξής καθοριστικό ρόλο η Γερμανίδα καγκελάριος.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Την πρωτοβουλία την σωστή και την δημοκρατική. Δεν ζητάμε να διαγραφεί όλο το χρέος και να μας δανείζουν τσάμπα. Ζητάμε να παραγραφεί κομμάτι του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ χρέους, και να αποφασίσουμε για τις μεταρρυθμίσεις του τόπου με τον ίδιο στοχο με αυτούς, εμείς.
Κωμωδία ασφαλώς, που ακούστηκε να ζητάμε τα αυτονόητα αντί να αποδεχόμαστε τα "forget it Giannis". Ελπίζω μιας και το γλεντάτε εσείς οι μενουμευρήτες παρέα με το καραγκιόζσεράι της αντιπολίτευσης, να δώσετε πειστικές εξηγήσεις πως φέρατε της χώρα στα σημερινά χάλια και τα πέντε τελευταία χρόνια και τις προηγούμενες δεκαετίες, μήπως γελάσουμε και εμείς που σας θεωρούμε τραγικά υπεύθυνους.
Δεν ερχεσαι να με σκοτωσεις μια και καλη να τελειωνουμε; Απο οτι βλεπω εχεις βγαλει ετυμηγορια και με εχεις ηδη συμπεριλαβει σε αυτους " που εφεραν τη χωρα σε αυτα τα χαλια". Τι μενει να πω; Guilty your honour.