Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, αποκτά η Τρόικα

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, αποκτά η Τρόικα Facebook Twitter
6

 Το δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες».

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

 Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ: "Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Για να κανουν κατασχεση πρεπει να μην τους πληρωσεις , αρα παμε σε ακραιες καταστασεις δικαστηριων και μερικης πολιτικης απομονωσης .Σε τετοιες στιγμες κανεις δεν ειναι βλακας να παει σε μια ξενη χωρα και να κανει κατασχεση σε δημοσια περιουσια,οι λογοι ειναι προφανεις εκτος και αν οι χωρες που εκπροσωπουνται απο το ΔΝΤ σου κηρυξουν πολεμο για να παρουν τα χρηματα τους πισω,κατι εντελως απιθανο. Κανεις ξενος δεν θα παει να κανει κατασχεση σε μια χωρα που θα ειναι σε χαος,για να φτασουμε σε αυτο το σημειο σημαινει πως θα ειμαστε σε κατασταση χαους. Συναισθηματικος χειρισμος των μαζων σε κατι που υπαρχει απο τοτε που μπηκαμε στο μνημονιο. Τι σημαινει εθνικη κυριαρχια?Το οτι δουλευουμε 8ωρο για 400e αλλα για Ελληνες?ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΣΩ.
Όποιος λέει ότι είναι αριστερός δε σημαίνει ότι είναι κιόλας. Άλλωστε ο Σταθάκης είπε ξεκάθαρα τις προάλλες ότι ο Σύριζα θα ακολουθήσει σοσιαλδημοκρατικό δρόμο αν γίνει κυβέρνηση.