Σούλτς: Αν βγει «ναι», κυβέρνηση τεχνοκρατών και εκλογές

Σούλτς: Αν βγει «ναι», κυβέρνηση τεχνοκρατών και εκλογές Facebook Twitter
SOOC
10

«Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Παράλληλα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα» και ότι δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα».

Ο κ. Σούλτς εκτίμησε ότι αν ο λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος, τότε θα υπάρξει επιτακτική ανάγκη για εκλογές και είπε ότι θα πρέπει να διοριστεί ως τότε κυβέρνηση τεχνοκρατών «ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σουλτς υποστήριξε ότι «αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ».

«Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», συμπλήρωσε.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
""Παράλληλα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι..... χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα""""Ο κ. Σούλτς εκτίμησε ότι αν ο λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος, τότε θα υπάρξει επιτακτική ανάγκη για εκλογές και είπε ότι θα πρέπει να διοριστεί ως τότε κυβέρνηση τεχνοκρατών «ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε"".Διαβασα προσεκτικα τις δυο παραπανω φρασεις.Ενας πολιτικος,προεδρος του Ευρωκοινοβουλιου,αλλα οχι ελληνας,κατηγορει τον εκλεγμενο πρωθυπουργο μια χωρας οτι "χειραγωγει τον κοσμο"-τον λαο το οποιος τον εξελεξε.Σχεδον ταυτοχρονα υποδεικνυει με σαφηνεια στην εν λογω χωρα τι ακριβως πρεπει να κανει (εκλογες με ενδιαμεση κυβερνηση τεχνοκρατων)εαν θελει να συνεχισθουν οι διαπραγματευσεις.(Και αυτο παρα το οτι ολοι οι ευρωπαιοι ηγετες,με πρωτο τον προεδρο της commission,εχουν δηλωσει οτι οι διαπραγματευσεις θα συνεχισθουν απο την Δευτερα,ανεξαρτητως αποτελεσματος του δημοψηφισματος.).Δεν ξερω αν θα μπορουσα ποτε να φαντασθω καποιο πιο κραυγαλεο παραδειγμα πληρους αντιφασης και θεατρου του παραλογου απο αυτο που μας προσεφερε ο κ.Σουλτς.Κατηγορωντας για κατι εναν θεσμικα αρμοδιο πρωθυπουργο την στιγμη που το πραττει ο ιδιος διαπρατοντας μειζονα θεσμικη παρατυπια αποτελει μειζονα θεσμικη παρατυπια !Ο μεγαλος Ευγενιος Ιονεσκο θα ηταν υπερηφανος αν ειχε σκεφθει κατι τετοιο ο ιδιος !
Συγγνώμη αλλά αν απειλείς έναν λαό ότι θα τον υποτάξεις αν δε ψηφίσει αυτό που θες πως λέγεται; Σε τι νομίζει ότι απευθύνεται ο "κύριος"; Σε κανένα προτεκτοράτο; Είναι άκρως επικίνδυνοι άνθρωποι τελικά. Ειλικρινά απορώ με κάποιους εδώ μέσα που συνεχίζουν να μας θέλουν μέσα στην Ε.Ε.
Έχει πλέον κανείς αμφιβολία;Όπως έγραφα στις 5/2 με αφορμή την ερώτηση δημοσιογράφου για την SIEMENS, παίζονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σε αυτήν την διαπραγμάτευση, πολύ πέρα από τις συντάξεις, τον ΦΠΑ, τα εργασιακά ή το μέγεθος του πλεονάσματος.Αναλυτικά εδώ: http://www.lifo.gr/now/politics/60022#1227659Δεν έχω πια καμία αμφιβολία πως για λόγους που σχετίζονται με την διαπραγμάτευση και τι μπορούν να κερδίσουν, καθώς και για Πολιτικούς λόγους (δεν θέλουν κάποιον που μιλάει για αλλαγή, για siemens, για φτωχούς και ελίτ κτλ στα πόδια τους).Δεν έχω πια καμία αμφιβολία πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πέσει ο Τσίπρας, να τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίσουν από κει που είχαν μείνει αφού θα έχει κλείσει η παρένθεση...Δημαγωγία, του καταλογίζει λέει.Λες και δεν έχει όλα τα ΜΜΕ του Μέρντοχ (και όχι μόνο) μαζί του, λες και δεν έχει τους εγχώριους καναλάρχες μαζί του, λες και η ομολογία Πρετεντέρη πως τον απειλούσαν να προπαγανδίζει τις θέσεις του ΔΝΤ ξεχάστηκε... λες και δεν έχει την δύναμη να επηρεάσει τις αποφάσεις της ΕΚΤ, λες και δεν έχει όλο το σάπιο κατεστημένο που Κυβέρνησε την Ελλάδα τόσα χρόνια, τα οποία μεταξύ άλλων εταιρείες της χώρας του έδιναν μίζες αβέρτα, πράγματα για τα οποία αν επιστρέψουν οι παλιοί δεν υπάρχει ελπίδα να μάθουμε ποτέ...Και γω είμαι θυμωμένος με τον Τσίπρα για πολλά πράγματα, αλλά δεν θα κάνω το άσπρο μαύρο κ. Σουλτς, ενώ εσείς φοβάστε τον έκτο στόλο... ούτε πρόκειται να παπαγαλίσω την θέση σας, ότι τάχα μου ο Τσίπρας φταίει για τον διχασμό που σπέρνετε τόσα χρόνια με τις αποφάσεις και τα λόγια σας. Έλεος.http://tvxs.gr/news/ellada/soylts-gia-grexit-ti-thelete-na-deite-ston-peiraia-ton-6o-rosiko-stolo
Καλο θα ειναι τα πραγματα να τα βαζουμε στη θεση τους!Σαφως κ ο Τσιπρας χειραγωγει κ σαφως οι εξελιξεις θα ειναι οπως τις προβλεπει ο Σουλτς, δεν μας λεει κ τιποτα καινουργιο.Η διαφορα ειναι οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κ ηθικα κ πολιτικα να κανει προπαγανδα εν μεσω δημοψηφισματος, ουτε αυτος ουτε κανεις!Ο Σουλτς κ ο καθε Σουλτς να κοιταξει τη χωρα του...τις SIEMENS toy, τους Ακροδεξιους τους και τους Νεοναζι τους!Ξερουμε οτι οικονομικα ειμαστε πλεον εξαρτωμενοι, τουλαχιστον ας μας αφησουν πολιτικα να ρυθμιζουμε τα του Οικου μας!
Σε εσενα απανταω με μια λεξη..."ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ"Στον Σουλτς...να κρατησει τις προβλεψεις του για τον λαο του...εξυπνακηδες εχουμε εδω πολλους, δεν χρειαζομαστε κ ξενοφερτους!