Aριστερή Πλατφόρμα: Να μείνουμε πιστοί στο «όχι» του δημοψηφίσματος

Aριστερή Πλατφόρμα: Να μείνουμε πιστοί στο «όχι» του δημοψηφίσματος Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
10

Να μείνει πιστή στο «όχι» του δημοψηφίσματος καλεί μέσω του iskra την κυβέρνηση η Αριστερή Πλατφόρμα που απηχεί τις απόψεις Λαφαζάνη.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι “η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο αλλά πολλές επιλογές. Όλες δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι η παράδοση και η υποταγή στους «Θεσμούς» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ”

Το άρθρο συνεχίζει ως εξής: “Το κλειδί για τις εξελίξεις δεν τον κρατάει μόνο η Αθήνα αλλά κυρίως το Βερολίνο. Η Γερμανία, ενδεχομένως, να συνεχίσει να επιδεικνύει τις επόμενες ημέρες ασύγγνωστη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενη πεισματικά κάθε επίδραση από το στεντόρειο «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος. Αν, όμως, αυτή η επίδειξη πυγμής από το Βερολίνο δεν μεταφραστεί σε συμφωνία, πράγμα που προϋποθέτει άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλά και κρίσιμα από εξελίξεις που «υποχρεωτικά» θα σπρώξουν την Ελλάδα σε τροχιά εθνικού νομίσματος. Το κυριότερο, η Γερμανία θα απολέσει σε αξιοπιστία και ικανότητα ηγεσίας, χωρίς τα οποία η Ευρώπη, που υπό Γερμανική ηγεμονία κατασκευάζει, δεν θα έχει και πολύ γρήγορα κανένα μέλλον, παρά μόνο τη διάλυση.”

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ψυχανεμιζομαι οτι θα υπαρξει συμφωνια μεχρι την Κυριακη, ο Τσιπρας θα γυρισει "θριαμβευτης", θα κανει συντομα ενα συνεδριο του κομματος και θα εξαφανισει τις ενοχλητικες συνιστωσες #pasok
Η Αρστερή Πλατφόρμα έχει συνειδητοποιήσει ότι με τις ιαχές που συχνά πυκνά αλλαλάζει, τους τελευταίους μήνες, με ανταπόκριση ηχούς στο έσω και έξω διάστημα, έχει οδηγήσει τουλάχιστον τους μισούς Έλληνες να βγάλουν ό,τι έχουν και δεν έχουν από τις τράπεζες προς διάσωση -"ο σώζων εαυτόν σωθείτω"- προκαλώντας έτσι το bank run που έκανε το κλείσιμο των τραπεζών τελικά επιβεβλημένο; Και που αναπόφευκτα πλέον θα μας οδηγήσει στην ταπεινωτικά υποτιμημένη δραχμή;Γιατί αν το ΕΧΕΙ συνειδητοποιήσει, διαπράττει εσχάτη προδοσία.
Η αριστερή πλατφόρμα είναι η μόνη που ερμηνεύει το όχι σαν εντολή για ρήξη με την ΕΕ και το Ευρώ. Ο πρωθυπουργός ρητά ανέφερε και πριν και μετά το δημοψήφισμα ότι το όχι ήταν άρνηση στην συνέχιση της λιτότητας μόνο, χωρίς προοπτικές εξόδου από την κρίση και μόνο αυτό. Για αυτό η Αριστερή πλατφόρμα να βγάλει το σκασμό.
Θα το πω όσο πιο ευγενικά, πολιτισμένα και ψύχραιμα μπορώ να το εκφράσω.ΣΚΑΣΤΕ ΠΙΑ.Νισάφι. Πήρατε το θριαμβευτικό Όχι που ζητούσατε, το οποίο δυστυχώς δεν φαίνεται να σας εξυπηρετεί, για την ώρα, σε τίποτα πέρα από επίδειξη γοήτρου αυστηρά και μόνο στο εσωτερικό της χώρας.Η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος δεσμεύει αποκλειστικά τη δική μας κυβέρνηση. Οι υπόλοιπες κυβερνήσεις δεσμεύονται η καθεμιά απέναντι στους δικούς της ψηφοφόρους. Αυτό μοιάζουμε να το αγνοούμε.Όσο για την ταπείνωση, *σχεδόν* ζηλεύω τους αιθεροβάμονες που δεν συνειδητοποιούν ότι είμαστε ήδη ταπεινωμένοι. Είναι τρελό να πηγαίνεις να ζητάς την παράταση ενός προγράμματος στήριξης κάνοντας τον καμπόσο.Σχετικά με τις "πολλές επιλογές", ποια είναι άραγε η επιλογή που αποσοβεί τον κίνδυνο "παράδοσης και υποταγής"; Ο στοργικός εναγκαλισμός της Ρωσίας; Που φυσικά δεν θα ζητά καμιά υποταγή και δεν θα θέτει κανέναν επαχθή όρο, άπαπα! (Να μη θίξω ότι αν μπούμε στη δραχμή, τα ρούβλια θα φαντάζουν στερλίνες.)Αφού χτυπήθηκαν να μας πείσουν ότι το δημοψήφισμα ΔΕΝ αφορούσε το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή", ας τηρήσουν για ΜΙΑ φορά το λόγο τους, και ας μην ερμηνεύσουν το "Όχι" ως έγκριση για ρήξη. Γιατί ο κόσμος τους πίστεψε, και στη συντριπτική τους πλειονότητα οι ψηφοφόροι του "Όχι" ΔΕΝ ψήφισαν υπέρ της ρήξης. Αν ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας και οι συν αυτοίς φαντασιώνονται εαυτούς ως άλλους Σαμουήλ, ας μην περιμένουν να βρουν πολλούς Έλληνες πρόθυμους να παίξουν το ρόλο των Σουλιωτών στο επικολυρικό τους Κούγκι.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο Λαφαζάνης μας ζητά να γίνουμε "Σαμψών" και να γκρεμίσουμε τις κολόνες του ευρωπαϊκού ναού λέγοντας "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων"!Ε, όχι, σύντροφε Λαφαζάνη. Η ζωή πρέπει να πηγαίνει μπροστά όχι πίσω ολοταχώς, όπως θέλεις να μας πας.
Όσοι ψηφίσατε Σύριζα η όχι γιατί θεωρείται ότι με τη δραχμή θα είμαστε καλύτερα ελπίζω να έχετε δίκιο αλλιώς τη πατήσαμε. Όσοι ψηφίσατε γιατί περιμένατε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων, να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να επαναπροσληφθούν δημόσιοι υπάλληλοι, οι αγορές να χορέψουν πεντοζάλη ή να ανοίξουν οι τράπεζες άμεσα, θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να εξασκείτε το εκλογικό σας δικαίωμα. Θα προσφέρετε μία πολύτιμη υπηρεσία όχι μόνο στη πατρίδα αλλά και εν τέλει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.
th_nikosοσοι ψηφισαν συριζα λογω παροχολογιας,ειναι και οσοι ψηφιζαν πασοκ για τους ιδιους λογους,ειναι οι ιδιοι που δεν ψηφισαν ποτε για το καλο της χωρας,δεν τους ενδιεφερε να ψηφισουν εντιμους πολιτικους,δεν τους ενοιαζε ποσα θα φανε τα λαμογια,αρκει να βαλουν και αυτοι το δαχτυλο στο μελι.και δυστυχως,αυτοι οι ελληνες ειναι πολλοι και αν προσθεσουμε και αυτους της νδ,ισως να μιλαμε για το 50% του εκλογικου σωματος.αρα,δεν ειναι να απορει κανεις με την καταντια της χωρας
Βεβαίως και πρέπει να εμμείνουμε στο Όχι του δημοψηφίσματος.. Διότι αν πτωχεύσουμε, αν βγούμε από το ευρώ, αν δεν έχουμε να φάμε και δεχόμαστε ανθρωπιστική βοήθεια από άλλες χώρες (μαζί με την Ουγκάντα και την Αιθιοπία) σαφέστατα θα είμαστε πολύ πιο περήφανοι.. Αυτό θα λένε όλοι, κοίτα τι περήφανοι που είναι οι Έλληνες που πεινάνε, αλλά δεν πειράζει, έχουν τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, έχουν έναν Λαφαζάνη, μια Ζωή....μιλάμε για την απόλυτη εθνική υπερηφάνεια δηλαδή!!!