Ο Φερχόφστατ γράφει στα ελληνικά: Ποτέ ξανά!

Ο Φερχόφστατ γράφει στα ελληνικά: Ποτέ ξανά! Facebook Twitter
EPA/PATRICK SEEGER
11

«Ποτέ ξανά!», γράφει ο Γκι Φερχόφστατ στην προσωπική του σελίδα στο facebook, σε μία ανάρτηση που έχει γίνει στα ελληνικά.

O επικεφαλής της ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) στο Ευρωκοινοβούλιο τονίζει ότι «αν και η συμφωνία δεν είναι τέλεια, είναι σημαντικό να αντλήσουμε από αυτή ορισμένα διδάγματα», ενώ προσθέτει πως «ποτέ ξανά δεν πρέπει να υπονομευτεί το μέλλον του νομίσματός μας κατ' αυτόν τον τρόπο». «Το σύστημα που έχουμε δημιουργήσει έχει αφήσει την Ευρώπη παράλυτη», υπογραμμίζει.

Ποτέ ξανά! Η Ευρώπη πρέπει να έχει το δικό της Υπουργείο ΟικονομικώνΑν και η συμφωνία δεν είναι τέλεια, είναι σημαντικ...

Posted by Guy Verhofstadt on Thursday, July 16, 2015

 

Ολόκληρη η ανάρτηση: 

«Ποτέ ξανά!

Η Ευρώπη πρέπει να έχει το δικό της Υπουργείο Οικονομικών

Αν και η συμφωνία δεν είναι τέλεια, είναι σημαντικό να αντλήσουμε από αυτή ορισμένα διδάγματα. Ποτέ ξανά δεν πρέπει συντάξεις και καταθέσεις εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη να εξαρτώνται από ισσορροπίες ολονύχτιων έκτακτων συνεδριάσεων, κατά την διάρκεια των οποίων οι ευρωπαικές κυβερνήσεις συγκρούονται η μία με την άλλη. Ποτέ ξανά δεν πρέπει να υπονομευτεί το μέλλον του νομίσματός μας κατ'αυτόν τον τρόπο.


Εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε το ευρώ, η Ευρωζώνη θα πρέπει να παύσει να είναι όμηρος εθνικιστών και λαικιστών είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά, είτε αυτοί είναι οι ακροδεξιοί «Αληθινοί Φινλανδοί» είτε ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα, το σύστημα που έχουμε δημιουργήσει έχει αφήσει την Ευρώπη παράλυτη. Εάν η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα δεν παρείχε έκτακτη παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, η Ελλάδα θα ήταν αναγκασμένη να φύγει από το ευρώ πριν από αρκετές εβδομάδες – με καταστροφικές συνέπειες για όλους εμάς.


Οφείλουμε όμως να αποδεχτούμε ότι εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε αυτή την κρίση. Μία νομισμάτική ένωση με 19 διαφορετικά δικαιώματα αρνησικυρίας είναι απλά ανεφάρμοστη. Η βυζαντινή αρχιτεκτονική της ευρωζώνης είναι ημιτελής. Όσο αυτό εξακολουθεί να ισχύει, το τίμημα θα είναι υψηλό. Μία νομισματική ένωση χωρίς οικονομική και πολιτική ενοποίηση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, η Ευρωζώνη πρέπει να δράσει άμεσα, να εφαρμόσει ριζοσπαστικές μεταρυθμίσεις που θα προωθήσουν μία γνήσια πολιτική και οικονομική ένωση και θα εξασφαλίσουν ότι μία τέτοια κρίση δεν θα επαναληφθεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάμε ένα βήμα πιο πέρα και να το κάνουμε το ταχύτερο δυνατό. Αυτό σημαίνει σύστημα κοινής διαχείρισης του χρέους και ένα ευρωπαϊκό υπουργείο οικονομικών. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει, αλλά μέχρι τώρα δεν βρήκαν το θάρρος να υπερασπιστούν αυτές τις αναγκαίες αλλαγές στο εσωτερικό των κρατών-μελών. Οι αλλαγές απαιτούν ηγεσία, αλλά μόλις πήραμε μία σκληρή υπενθύμιση του τι διακυβεύεται.»

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Για συνελθετε λιγο και σκεφτειτε τι λεει και τι ισχυει. Φυσικα και η ΕΚΤ εκλεισε τις τραπεζες και εκβιαζε την κυβερνηση, ο ξενος τυπος τα λεει, ενα ψαξιμο στο ιντερνετ δε βλαπτει. "Υπονομευεται το νομισμα μας?" Σωπα ρε Guy, εδω υπονομευεται ολοκληρος λαος και νεοι ανθρωποι πετιουνται στο δρομο με τη νεα συμφωνια. Ο σκοπος τους ειναι να εισαγουν καποιο θεσμο, είτε υπουργειου οικονομικων πες το, ή οπως θελεις, που να εχει περισσοτερη εξουσια και να αποφασιζει για τα κρατη μελη συμφωνα με τη γραμμη Σοιμπλε και τη λιτοτητα, ωστε να μην χανουν χρονο καθε φορα που μια Ελλαδα ή Ισπανια βγαζει αριστερη κυβερνηση εναντια στο πλανο τους. Και αυτο θα το βαφτισουμε "υπερασπιση των κυριαρχικων δικαιωματων των λαων". Να εχουμε κοινη δημοσιονομικη πολιτικη, δίνοντας στην Γερμανια κι αλλη εξουσια, λες και δεν εχει ηδη με την ΕΚΤ που ειναι στο Βερολινο και αποφασιζει.Πρεπει καποιος να ειναι τελειως βλαξ για να μην καταλαβες οτι το βραδυ με τις 17 ωρες συνεδριασης εγινε σκληροπυρηνικη πιεση και στυγνος εκβιασμος στην ελλαδα για να τη φερουν στα ακρα και να πεσει η κυβερνηση της που δεν υπακουει σαν μαριονετα του Σοιμπλε, όπως η Λετονια, Εσθονια, Λιθουανια, Σλοβακια, Φιλανδια κτλ. Τελος, ψαξτε πρωτα ποιος ειναι ο κύριος αυτός, και τι συμφεροντα εχει στην Ελλάδα με τα μέτρα που πρότεινε μεσα στο Ευρωκοινοβουλιο.Παραθετω: http://www.thepressproject.net/article/62514/Money-on-the-side-and-lots-of-it-for-Guy-Verhofstadthttps://truthnewsinternational.wordpress.com/2013/12/05/eu-chairmanship-europhile-guy-verhofstadt-has-his-eye-on-the-prize/
"Η βυζαντινή αρχιτεκτονική της ευρωζώνης είναι ημιτελής""βυζαντινή", ωραία το έθεσε. Βέβαια για να προχωρήσει η ενοποίηση πρέπει οι Ευρωπαίοι πολίτες να είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στο Νότο αυτές τις μέρες. "Ο άνθρωπος δεν δέχεται πια να δουλεύει χωρίς να δημιουργεί ούτε χωρίς να συμμετέχει σε αποφάσεις" έλεγε ο François Mitterand. Aυτό δεν συμβαίνει. Τα στάνταρντς των Ευρωπαίων είναι υψηλά λόγω μόρφωσης . Είναι γεγονός, δεν αλλάζει. Χαμηλώνοντας τα εν γνώσει τους - γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς - δυστυχούν. Αυτό συμβαίνει. Τέλος, μην περιμένουμε σε μία - κατά γενική ομολογία -ψιλογερμανική Ευρώπη (δείτε τι σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, δεν είναι καμία ψεκασμένη θεωρία), οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να δεχθούν έτσι απλά μία πολιτική και οικονομική ενοποίηση. Υγ: Μάθαμε ότι το μνημόνιο τρία δεν είναι απλά αριστερό αλλά ακροαριστερό.lol!
Θα είναι τόσο δύσκολο μετά τα τελευταία γεγονότα να υπάρξει οικονομική και πολιτική ενοποίηση. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τραγικές ανισότητες στην εε. Είμαστε τόσο διαφορετικοί ιδεολογικά και πολιτισμικά που μια τέτοια σύγκλιση αυτή τη στιγμή μόνο προβλήματα θα φέρει. Δεν είμαστε ένα έθνος και μάλλον δε θα γίνουμε ποτέ. Έχετε ευθύνη και για την ψήφο στην άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά. Ο κόσμος πιέζεται και δε.βλέπει αποτελέσματα και κάπου διοχετεύει αυτή την αγωνία για το μέλλον του.
Ακριβώς. Μήπως τελικά η Ε.Ε. έχει γεμίσει ιδεοληπτικούς που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα στις χώρες τους και ειδικά στις χώρες των "άλλων"; 'ντάξει, κι εμείς θα αλλάζαμε την Ευρώπη, θα την κάναμε να εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας κλπ κλπ. Yeah, right...Και αντ' αυτού αυτό που είδαμε να συμβαίνει ήταν η ωμή επιβολή του δικαίου της ισχύος (όπως πολύ σωστά το έθεσε ένας πολιτικός επιστήμων σε συνέντευξη εδώ στο lifo).
Θα γελάσουμε πολύ με το δίκιο του ισχυρού. Παράλληλα με τη δική μας διαπραγματευση και τα πυρηνικά του Ιράν διαπραγματευονται τις ειδικές οικονομικές ζώνες μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. Έχω απορία να δω πως θα αντιδράσουν οι σκεπτόμενοι Ευρωπαίοι. Βασικά είμαι βέβαιη ότι θα κλείσουν τη συμφωνία και μετά θα μας πουν τα νέα. .. θα είναι κάτι που θα το δεχτούμε; και αν είναι ει ήδη ψηφιστεί τι μπορούμε να κάνουμε;
"...οποτε ειναι χρέος μας να καταργήσουμε τις συντάξεις, να καταργήσουμε τους μισθούς, να ξεπουλησουμε δημόσια περιουσία, να κατασχεσουμε κατοικίες και να ενισχύσουμε τράπεζες και πολυεθνικές. Η επαναφορά της δουλιας θα αντισταθμιστει με την παροχή δωρεάν wifi και smartphones."
Ακριβώς, το μνημόνιο 4 να ψηφισθεί κατευθείαν από τις Βρυξέλλες και η ελληνική βουλή να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχείο με άλλα λόγια. Έχει εξάλλου υπέροχη θέα και κήπο.