Δεκάδες νεκροί από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε εστιατόριο στην Ινδία

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε εστιατόριο στην Ινδία Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολυσύχναστο εστιατόριο της Ινδίας μετά από έκρηξη φιάλης .


Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 8:30 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Πέτλαουαντ του κρατιδίου Μάντια Πραντές την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι και μαθητές έπαιρναν το πρωινό τους, δήλωσε η Σίμα Άλβα αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας.


«Μέχρι στιγμής έχουμε εντοπίσει 49 πτώματα. Υπάρχουν περίπου 35 τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η Άλβα, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς.


«Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη περιοχή και πολλοί άνθρωποι έπαιρναν το πρωινό τους την ώρα εκείνη, γεγονός που εξηγεί τον τόσο μεγάλο αριθμό θυμάτων», επεσήμανε η ίδια. Το εστιατόριο βρίσκεται επίσης κοντά και σε μια στάση λεωφορείου.


«Σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη και ίσως υπάρχουν περισσότερα θύματα», εξήγησε από την πλευρά του ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπ. Λ. Γκάουρ, προσθέτοντας ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε ζημιές στα γειτονικά κτίρια.


«Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που δεν είμαστε σε θέση να ταυτοποιήσουμε τα πτώματα. Μέχρι στιγμής έχουμε μετρήσει 30. Έχουμε ανασύρει τραυματίες από τα συντρίμμια και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», επεσήμανε


Σύμφωνα με τον Σίβτζι Σινγκ, ένας άλλος αστυνομικός , η έκρηξη πυροδοτήθηκε από την έκρηξη ενός πυροκροτητή ο οποίος θα χρησιμοποιούνταν για εξορύξεις και ήταν αποθηκευμένος σε ένα γειτονικό κτίριο.


Ο πρωθυπουργός του Μάντια Πραντές Σίβρατζ Σινγκ Τσούχαν εξέφρασε στον λογαριασμό του στο Twitter τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και προσεύχομαι για τη γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών», ανέφερε.
Εξάλλου ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 200.000 ρουπίες (περίπου 3.000 ευρώ) στις οικογένειες των θυμάτων και 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ) στους τραυματίες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τραγικό αλλά όχι μη αναμενόμενο... Τα μέτρα ασφαλείας στην Ινδία είναι ανύπαρκτα και η νομοθεσία, ακόμα και όταν υπάρχει, δεν εφαρμόζεται. Κτίρια ολόκληρα χτίζονται με σκαλωσιές από μπαμπού...Επίσης κάνει κακή εντύπωση ότι το πρώτο πράγμα που αναφέρθηκε είναι η αποζημίωση των θυμάτων και όχι η σύλληψη αυτών που δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα για να μην γίνει το ατύχημα...