Το 28% των Βρετανών, το 45% των Γερμανών, το 41% των Γάλλων, το 34% των Δανών, το 31% των Σουηδών, το 37% των Φινλανδών και το 27% των Νορβηγών κρίνουν πως ο τρόπος που αντιμετώπισε η Ελλάδα το μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ κακός, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το YouGov στις αντίστοιχες χώρες.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα 9.334 ενηλίκων από αυτές τις χώρες, ο οποίοι, μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το πως αντιμετώπισε η Ευρώπη την προσφυγική κρίση και συγκεκριμένα, ποιες χώρες θεωρούν ότι διαχειρίστικαν το ζήτημα καλά και ποιες κατέγραψαν τις χειρότερες "επιδόσεις".
Αν και πρώτη, και με διαφορά, στην αίσθηση της κακής αντιμετώπισης έρχεται η Ουγγαρία (-33), η Ελλάδα βρίσκεται επίσης ανάμεσα στις χώρες με αρνητική βαθμολογία (-16), με Γαλλία και Βρετανία να ακολουθούν. Να σημειωθεί δε πως από όλους τους ερωτηθέντες, μόνο ένα 22% Βρετανών και Νορβηγών κρίνουν πως τα πήγε καλά στο μεταναστευτικό.
Στον αντίποδα, η Γερμανία έρχεται πρώτη σε καλές εντυπώσεις σχετικά με το πως αφομείωσε τη μεταναστευτική κρίση, ενώ εξίσου καλά θεωρείται πως τα πήγε και η Σουηδία.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν επίσης ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν καλύτερα το πως νιώθουν αναφορικά με την προσφυγική κρίση.
Οι Βρετανοί δήλωσαν θλίψη, οι Γερμανοί φόβο και οι Γάλλοι θυμό. Ειδικότερα, οι λέξεις που αναφέρθηκαν περισσότερο ανά χώρα είναι:
- Μεγάλη Βρετανία: Λυπημένος, ενοχλημένος, θυμωμένος
- Γερμανία: Φοβισμένος, αβοήθητος, ενοχλημένος
- Γαλλία: Θυμωμένος, λυπημένος, φοβισμένος
- Δανία: Με κατανόηση, λυπημένος, αβοήθητος
- Σουηδία: Κρίμα, αηδιασμένος, με κατανόηση
- Φινλανδία: Με κατανόηση, λυπημένος, ενοχλημένος
- Νορβηγία: Λυπημένος, κρίμα, αβοήθητος
σχόλια