O διαφυλικός Jamie τραβούσε κάθε μέρα μια selfie για να δείξει την αλλαγή του

O διαφυλικός Jamie τραβούσε κάθε μέρα μια selfie για να δείξει την αλλαγή του Facebook Twitter
6
O διαφυλικός Jamie τραβούσε κάθε μέρα μια selfie για να δείξει την αλλαγή του Facebook Twitter

Ο21 ετών Jamie Raines, ξεκίνησε να λαμβάνει τεστοστερόνη στα 18 του προκειμένου η ορμόνη να τον βοηθήσει ώστε να έχει αρρενωπή εμφάνιση, φωνή και σώμα. Παρακάτω είναι η πρώτη φωτογραφία του στην οποία κρατά το φάρμακο στα χέρια και αμέσως μετά, είναι η εικόνα που δείχνει την σημερινή του εμφάνιση.

O διαφυλικός Jamie τραβούσε κάθε μέρα μια selfie για να δείξει την αλλαγή του Facebook Twitter
O διαφυλικός Jamie τραβούσε κάθε μέρα μια selfie για να δείξει την αλλαγή του Facebook Twitter

Ο νεαρός αποφάσισε να καταγράψει τη μετάβασή του μέσα από selfies που έβγαζε κάθε μέρα. «Αρχικά είχα την πρόθεση να το κάνω μόνο για το πρώτο έτος, αλλά την πρώτη χρονιά δεν είχα καθόλου γένια" είπε στο BuzzFeed News. Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια και 1400 φωτογραφίες, ο Raines συνέθεσε το βίντεο της μετάβασής του το οποίο κίνησε το ενδιαφέρον ενός τηλεοπτικού παραγωγού του ABC. Λίγο καιρό αργότερα, ήρθε η πρόταση για τη συμμετοχή σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Girls to Men...

Ο Jamie Raines αναφέρει στη συνέντευξή του στο Buzzfeed, πως πριν αρχίσει τη θεραπεία με τις ορμόνες δεν ήθελε να βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη και πως όταν με τον καιρό άρχισαν να γίνονται ορατές οι αλλαγές, άλλαξε και η ζωή του. Μιλώντας για το ρόλο της οικογένειάς του στη δύσκολη αυτή περίοδο αναφέρει: "Ολόκληρη η οικογένειά μου και η φίλη μου η Shaaba υπήρξαν πολύ υποστηρικτικοί και έδειχναν ενθουσιασμένοι. Η μαμά μου πιστεύει ότι αυτό που είμαι σήμερα είναι αυτό που θα έπρεπε να είμαι εξαρχής. Δεν αισθάνεται σαν να έχει χάσει μια κόρη, γιατί είμαι το ίδιο πρόσωπο- είμαι ακόμα το παιδί της, αλλά τώρα είμαι απλά ο γιος της."

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας 2025 / Διεθνής Μέρα Τρανς Ορατότητας: 16 χρόνια μετά, το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα, η ίδια η ύπαρξη των τρανς και non-binary ανθρώπων δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και διεθνώς – τι ζητά το ΣΥΔ στην Ελλάδα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του

Διεθνή / Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Το μουσείο ανακοίνωσε ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει οριστικά λόγω των υψηλών ενοικίων - Το τρανσφοφοβικό σχόλιο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο άκουσμα της είδησης
LIFO NEWSROOM
«Μια πολύ καλή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Εικαστικά / «Μια πολύ κακή ιδέα, τέλεια εκτελεσμένη»: Η προφορική ιστορία των Λέλουδων 

Πώς η ανάγκη μιας κολεκτίβας καλλιτεχνών για χώρο εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο φιλόξενα κουίρ σποτ στο κέντρο της πόλης: Μέσα από τις αφηγήσεις των παιδιών που το έφτιαξαν και το έζησαν.  
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Βιβλίο / Όταν τα «υποψιασμένα κορμιά» κυριαρχούσαν στους ομοφυλόφιλους έρωτες 

Η κυκλοφορία του βιβλίου-ντοκουμέντου «Ανδρικές ομοερωτικές σχέσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα» πυροδότησε μια συζήτηση με τον Κώστα Γιαννακόπουλο για έναν «αλλιώτικο» έρωτα, που παρέμενε ισχυρός ακόμα και σε καιρούς όπου κανείς δεν τολμούσε να προφέρει το όνομά του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ελένη Ρίζου: «Η δυαδική αντίληψη του φύλου ισχύει μόνο όταν μιλάμε με καθαρά γενετικούς όρους»

Lgbtqi+ / Η πολιτική των «δύο μόνο φύλων» και η αντιπαράθεση με τη Βιολογία

Μια χρήσιμη συζήτηση με την εργαστηριακή γενετίστρια και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, Ελένη Ρίζου, για την επιστημονική διάσταση του φύλου και τις πολυπλοκότητες του, από τον βιολογικό του καθορισμό έως τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Lgbtqi+ / «Τα φύλα δεν είναι δύο ήδη από την αρχαιότητα»

Η συγγραφέας, ηθοποιός, αρθρογράφος και σύμβουλος σεξουαλικής υγείας στο Athens Checkpoint, Ερωφίλη Κόκκαλη, σχολιάζει την «αντι-τρανς υστερία» που είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και όχι μόνο, σε σχέση και με την ελληνική πραγματικότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ναι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Οπτική Γωνία / «Όχι, δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα»

Το επικοινωνιολόγ@ Jay Ραΐσης και η κλινική ψυχολόγος, συνιδρύτρια του Orlando LGBT+, Νάνσυ Παπαθανασίου εξηγούν γιατί το κοινωνικό φύλο είναι ένα κατασκεύασμα και πώς η ρητορική μίσους κανονικοποιεί και ενδυναμώνει την άσκηση κάθε είδους βίας στην καθημερινότητα. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Queer Χόλιγουντ: Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ, ένας μεγάλος έρωτας;

Lgbtqi+ / Κάρι Γκραντ και Ράντολφ Σκοτ: Ένας μεγάλος έρωτας ή μόνο φίλοι;

Σε μια εποχή που το Χόλιγουντ απαγόρευε κάθε αναφορά σε οτιδήποτε queer και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις διώκονταν ως κακούργημα στις ΗΠΑ, δύο αχώριστοι κινηματογραφικοί σταρ ζούσαν τη ζωή τους σαν να μη νοιάζονταν για τα σχόλια που γίνονταν γι’ αυτούς.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

σχόλια

2 σχόλια
Συγχαρητήρια στο παιδί για το θάρρος, την υπομονή, την επιμονή και τη δύναμή του, μπράβο και μέγιστος σεβασμός στην οικογένεια και ιδιαίτερα στους γονείς του, που όχι μόνο κατανόησαν αλλά στάθηκαν δίπλα του και το στηρίζουν.Γονείς, να ξέρετε. Το ομοφυλόφιλο παιδί σας, πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα παιδιά, σας χρειάζεται δίπλα του. Μπορεί, αν δεν το αποδεχτείτε, να βρει τη δύναμη να φύγει κι εσείς να νομίζετε ότι είναι δυνατό ή και αναίσθητο. Ότι η αποδοχή σας του είναι περιττή. Όταν όμως είναι μόνο του το βράδυ και δεν το βλέπει κανείς, κλάιει. Είτε από μέσα του είτε απ'έξω του. Τίποτα δεν το κάνει πιο ευτυχισμένο από την αποδοχή και την αγάπη των γονιών του, από την υπερηφάνια τους για εκείνο. Στηρίξτε το για να βγει δυνατό και να αντιμετωπίσει τη ζωή. Για να είναι πραγματικά ευτυχισμένο και να πατά γερά στα πόδια του. Αυτό δεν θέλετε για εκείνο;
...και εμάς τα σχόλιά μας καλοπροαίρετα είναι, απλά επειδή *όντως* υπάρχει αναίτια σύγχυση μεταξύ σεξ. προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφραση φύλου, ακόμη και μέσα στον lgbt+ χώρο, έπρεπε να υπάρξει διευκρίνιση.
Μια παρατήρηση μόνο... δεν πρέπει να μπερδεύουμε συνεχώς σε αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα, την σεξουαλική προτίμηση με την ταυτότητα φύλου. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και ανεξάρτητα. Να το εξηγήσω λοιπόν γιατί έχω βαρεθεί να με ρωτάνε ανεγκπαίδευτοι στρέιτ "ποιος είναι η γυναίκα". Ο/η ομοφυλόφιλος/η (σεξουαλική προτίμηση) είναι το άτομο που σεξουαλικά έλκεται από άτομα του ιδίου φύλου. Ένα άτομο με διαφορετική ταυτότητα φύλου από την λεγόμενη βιολογική μπορεί να έχει οποιαδήποτε σεξουαλική προτίμηση. Εννοώ δηλαδή πως πχ ένας άντρας που αισθάνεται γυναίκα και προβεί σε διόρθωση φύλου, μπορεί να είναι πχ στρειτ και ως γυναίκα να έλκεται από άντρες ή ομοφυλόφιλη και να έλκεται από γυναίκες (βλέπε πχ την σκηνοθέτη Γουακόφσκι που έκανε το Μάτριξ). Διαφωνώ με την άποψη πως ένα παιδί με διαφορετική ταυτότητα φύλου από την βιολογική ή ένα ομοφυλόφιλο παιδί χρειάζεται περισσότερο τους γονείς του. Όλα τα παιδιά χρειάζονται το ίδιο τους γονείς τους και συγκεκριμένα αγάπη, στοργή, επικοινωνία, συνέπεια, σταθερότητα, υποστήριξη, αποδοχή κλπ. Εφόσον ένας γονιός δίνει αυτά στο παιδί του μια χαρά θα είναι (κατανοώντας επιτέλους πως η σεξουαλικότητά απλά είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό όπως πχ το να είναι αριστερόχειρας - το αναφέρω γιατί κάποτε τους αριστερόχειρες τους έκαιγαν ως παιδιά του σατανά και μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας τους έδεναν το χέρι πίσω από την πλάτη για να μάθουν να γράφουν με το δεξί). Αν τώρα λόγω ανεκπαίδευτου περιβάλλοντος ασκείται κοινωνική πίεση, μπούλινγκ ή βία στο παιδί τότε ισχύουν οι ίδιες προσεγγίσεις που ο γονιός θα πρέπει να ακολουθήσει και στην περίπτωση του "χοντρού", "σπυριάρη", "γυαλάκια", "ξένου", "κοντού", "ψηλού" κλπ κλπ χαρακτηρισμού διαφορετικότητας που προξενεί τα αγελαία ένστικτα του εκάστοτε εκπαιδευμένου προς ομοιογένεια κοινωνικού συνόλου. Ίσως τα στρέιτ παιδιά των στρέιτ γονιών να χρειάζονται τελικά περισσότερο προσοχή αναφορικά με την εκπαίδευσή τους ως προς την διαφορετικότητα και γενικά η ετεροκανονική Ελλάδα να πρέπει επιτέλους να μάθει πέντε στοιχειώδη πράγματα. Α και μεταξύ μας, στην χώρα μας, το χειρότερο μπούλινγκ ασκείται από τους ίδιους τους γονείς σε θέματα σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου και μετά από τους εκτός οικογενείας σε ένα νέο παιδί.
OK. Αφού επιλέξατε ένα καθ'όλα καλοπροαίρετο σχόλιο για να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι, επεκτείνω αυτά που λέω για τα ομοφυλόφιλα παιδιά σε όλες τις κατηγορίες που αναφέρετε.Επίσης, για το ότι έχουν ανάγκη περισσότερο αυτά την αποδοχή των γονιών πολύ περισσότερο από τα άλλα, επαναδιατυπώνω: αυτά έχουν πολλές φορές περισσότερη ανάγκη της αποδοχής των γονιών σε ηλικίες όπου άλλα παιδιά αισθάνονται πιο ανεξάρτητα και αυτόνομα, καθώς όποιος έχει πέσει θύμα οποιασδήποτε μορφής διάκρισης σε νεότερες ηλικίες ίσως έχει πιο εύθραυστη ψυχολογία.Μπορείτε να πιαστείτε και εδώ από κάθε μου λέξη και να βγάλετε και από εδώ απ'τη μύγα ξύγκι και να μακρηγορούμε επ'αόριστον χάνοντας την ουσία. Λυπάμε αλλά έτσι χάνετε και χάνεται το νόημα...