ΗΠΑ: Νέος εν ψυχρώ φόνος 17χρονου από αστυνομικό

ΗΠΑ: Νέος εν ψυχρώ φόνος 17χρονου από αστυνομικό Facebook Twitter
4

Χωρίς τελειωμό είναι τα κρούσματα αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας 17χρονος οδηγός που πυροβολήθηκε από αστυνομικό και έχασε τη ζωή του ενώ είχε σταματήσει για έλεγχο.

Την ώρα που ο αστυνομικός σταματά τον έφηβο, σε δρόμο του Μίτσιγκαν του εξηγεί ότι τον ελέγχει επειδή στο δρόμο. αναβόσβηνε  τα μεγάλα φώτα ενώ ο νεαρός αρνείται να δώσει τα χαρτιά του στον αστυνομικό ρωτώντας «και πώς το ξέρω εγώ ότι είστε αστυνομικός;».

Ο αστυνομικός κρατώντας teaser, καλεί το νεαρό να βγεί από το όχημά του και να ξαπλώσει μπρούμυτα ενώ στη συνέχεια φαίνεται να υπάρχει κάποια πάλη μεταξύ τους και ακούγονται πυροβολισμοί.

Νεκρός είναι ο 17χρονος Deven Guilford, ο οποίος ήταν άοπλος, και δέχτηκε 7 πυροβολισμούς σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

ΗΠΑ: Νέος εν ψυχρώ φόνος 17χρονου από αστυνομικό Facebook Twitter

Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι υπήρξε αντίσταση από το νεαρό και αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες κατά του αστυνομικού. Η οικογένεια του 17χρονου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ομοσπονδιακή αγωγή.

Οι εξετάσεις αργότερα έδειξαν ότι ο Γκίλφορντ που πήγαινε να συναντήσει τη φίλη του, ήταν υπό την επήρεια μαριχουάνας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Απειλές για «συντριπτική απάντηση» κατά του Ισραήλ από τον άξονα της αντίστασης

Διεθνή / Ιράν: Απειλές για «συντριπτική απάντηση» κατά του Ισραήλ από τον άξονα της αντίστασης

Ο Νασράλα, σε προηγούμενη ομιλία του, χαρακτήρισε τις εκρήξεις βομβητών και συσκευών επικοινωνίας τις τελευταίες δύο ημέρες στον Λίβανο ως πιθανή «κήρυξη πολέμου» κατά της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ανάλυση: Η υψηλού ρίσκου επίθεση κατά της Χεζμπολάχ σε δρόμους και καταστήματα του Λιβάνου

Διεθνή / Ανάλυση: Η υψηλού ρίσκου επίθεση κατά της Χεζμπολάχ σε δρόμους και καταστήματα του Λιβάνου

Η Wall Street Journal εξηγεί πώς τα μέλη της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν ενώ βρίσκονταν στην «καθημερινή ζωή» στον Λίβανο, σε πολυσύχναστα μέρη και τι σημαίνει αυτό για την επίθεση
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ερχόταν με τη Ζιζέλ στο σούπερ μάρκετ και με ρωτούσε αν μου αρέσει, κατέθεσε ένας κατηγορούμενος

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ερχόταν με τη Ζιζέλ στο σούπερ μάρκετ και με ρωτούσε αν μου αρέσει, κατέθεσε ένας κατηγορούμενος

Αποκαλύψεις για τους τρόπους με τους οποίους προσέγγιζε τους συνεργούς του ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό στη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Τους δίνουν ένα όπλο κ λίγη εξουσία κ αυτοί τν χρησιμοποιούν δίχως αυριο..Κ ποιος είσαι εσύ ρε Π αφαιρείς τν ζωή ενός παιδιού κ ο λόγος γτ θίχτηκε ο σάπιος εγωισμός Σ γτ σου είπε ο μικρός ότι ψιτ φίλε δν μπορούσα ν δω με Τ φωτα σ. .σορρυ αλλά αυτό δν είναι αντίσταση αρχής. .δεν είμαστε ζώα . . Α εντάξει είμαι μπάτσος κάνω ότι θέλω κ θα κανεις ότι σ πω. .συλλυπητήρια στν φαμίλια του παιδιου. .απλά remind u αθλιε μπατσε πως ολοι κανουμε deal με τ καρμα μας κ αργα η γρηγορα θα ρθει ν σε βρει κ σενα ¡!
Ποσο σοκαριστικό ειναι το βίντεο; Το παλικάρι πραγματικά φαινεται να μην ειναι ουτε εγκληματίας ουτε ένοπλος. Τι θα πει "υπήρξε αντίσταση"; Και; 7 πυροβολισμοί ειναι η αμυνα του αστυνομικού στην αντίσταση ενός 17χρονου;Πραγματικά δεν ξερω αν φταίει ο νεαρός που ηταν επιφυλακτικός η ο αστυνομικός που χωρίς σκέψη έριξε στο ψαχνό μετα απο μια πάλη. Ποιος εκανε το αυγό και ποιος την κότα. Γενικά πρεπει να κοιτάξουν λιγο τη φαση με τη βία.
κρίμα το παλικάρι. ο νεαρός με μαριχουάνα ή όχι ήταν ευγενικός και ήρεμος και προσωπικά πείστηκα πως αναβόσβησε τα φώτα για να προειδοποιήσει στον ουγκ αστυνομικό να τα χαμηλώσει. Ο αστυνομικός δεν του έδειξε την ταυτότητά του και όταν ο νεαρός ξεκίνησε να καταγράφει ο αστυνομικός αρνήθηκε πως δεν του έδειξε την αστυνομική ταυτότητα. Απορώ για ποιον λόγο συγκαλύπτεται το γεγονός ως αντίσταση κατά της αρχής εφόσον ο ίδιος ο αστυνομικός δεν έδρασε σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας... Όσο για την υποτιθέμενη πάλη... μα αφού ήταν στον δρόμο και έφαγε τέιζερ, πως επιτέθηκε; μην ονομάζουμε τους σπασμούς της ηλεκτροπληξίας ως επίθεση... Συλλυπητήρια στους οικείους του.Παρόλα αυτά ίσως το γεγονός πως ήταν λευκός να ευαισθητοποιήσει επιτέλους σχετικά με την αστυνομική βία. Για την μαριχουάνα, ανάλογα την πολιτεία μπορεί να ήταν νόμιμη ως κατανάλωση (αλλά παράβαση η οδήγηση υπό την επήρεια, όμως ανιχνεύεται στα ούρα και μετά την επήρεια ως κατάλοιπο ακόμη και για μέρες). Το πιθανότερο από τον τρόπο που μιλά το παλικάρι είναι να είχε κάνει χρήση ώρα πριν και να ήταν μια χαρά. Δεν κάθεται κάποιος υπό την επήρεια να κάνει συλλογισμό "μα τα φώτα σας κύριε αστυνόμε ήταν στο δυνατό και σας αναβόσβησα να σας προειδοποιήσω μην στραβώσετε κάποιον, αυτό είναι το ευγενικό πράγμα για να κάνει κάποιος" να σκεφτεί να ζητήσει αριθμό σήματος και να καταγράψει και με το κινητό. Και σε τελική ανάλυση, πριν το τέιζερ, θα έπρεπε να καλέσει ενισχύσεις ο αστυνομικός αφού υποτίθεται ο νεαρός προέβαλε αντίσταση.