Τσέχος πρόεδρος: Μετανάστες με iPhone κάνουν τα παιδιά "ανθρώπινες ασπίδες"

Τσέχος πρόεδρος: Μετανάστες με iPhone κάνουν τα παιδιά "ανθρώπινες ασπίδες" Facebook Twitter
2

Ο Τσέχος πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα τους οικονομικούς μετανάστες ότι εκμεταλλεύονται κυνικά τα παιδιά για να φθάσουν στην ΕΕ. Ο πρόεδρος Μίλος Ζέμαν έχει χρησιμοποιήσει πολύ αυστηρή γλώσσα εναντίον των μεταναστών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος αυτή την εβδομάδα κατηγόρησε επίσης την Πράγα ότι συστηματικά θέτει υπό κράτηση μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες για να αποθαρρύνει άλλους επίδοξους μετανάστες.


Στο τελευταίο του αυτό ξέσπασμα, στην ταμπλόιντ εφημερίδα Blesk, ο Ζέμαν ανέφερε: "Tα παιδιά χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες από τύπους με iPhones ώστε να δικαιολογήσουν το κύμα μεταναστών. Αυτοί που κρύβονται πίσω από τα παιδιά...κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζουν καμία συμπόνοια. Μεταφέρουν τα παιδιά με πλαστικές βάρκες, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουν να πνιγούν", σχολίασε ο Ζέμαν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 κι είναι ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας.


Πρόσφατα, ο πρόεδρος είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις με στόχο τους πρόσφυγες λέγοντας μάλιστα "κανένας δεν σας κάλεσε εδώ".
Επίσης πρόσφατα δήλωσε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να "τηρούν τη σαρία (τον ισλαμικό νόμο) αντί τους νόμους της Τσεχίας" και ότι "οι άπιστες γυναίκες θα πρέπει να λιθοβολούνται και οι κλέφτες να ακρωτηριάζονται στα χέρια".


Ο Ζέμαν έχει επιτεθεί εναντίον των γυναικών που είναι πιστές μουσουλμάνες σχολιάζοντας ότι "θα στερηθούμε τη γυναικεία ομορφιά επειδή θα είναι καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αυτό σίγουρα θα είναι προς όφελος κάποιων γυναικών, αλλά αυτές είναι λίγες".
Την Πέμπτη, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζάιντ Ραάντ αλ-Χουσέιν χαρακτήρισε "ισλαμοφοβικά" τα σχόλια του Τσέχου προέδρου.


Επίσης ο Χουσέιν άσκησε δριμεία κριτική εναντίον της Δημοκρατίας της Τσεχίας--μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ--για τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής, μεταξύ των οποίων και παιδιά, προτού συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη δυτική Ευρώπη.


Σήμερα ο Ζέμαν κάλεσε τον Χουσέιν να επισκεφθεί την Τσεχία για να επιθεωρήσει ο ίδιος τα κέντρα φιλοξενίας.
Περισσότεροι από 600.000 μετανάστες και πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Απειλές για «συντριπτική απάντηση» κατά του Ισραήλ από τον άξονα της αντίστασης

Διεθνή / Ιράν: Απειλές για «συντριπτική απάντηση» κατά του Ισραήλ από τον άξονα της αντίστασης

Ο Νασράλα, σε προηγούμενη ομιλία του, χαρακτήρισε τις εκρήξεις βομβητών και συσκευών επικοινωνίας τις τελευταίες δύο ημέρες στον Λίβανο ως πιθανή «κήρυξη πολέμου» κατά της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ανάλυση: Η υψηλού ρίσκου επίθεση κατά της Χεζμπολάχ σε δρόμους και καταστήματα του Λιβάνου

Διεθνή / Ανάλυση: Η υψηλού ρίσκου επίθεση κατά της Χεζμπολάχ σε δρόμους και καταστήματα του Λιβάνου

Η Wall Street Journal εξηγεί πώς τα μέλη της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν ενώ βρίσκονταν στην «καθημερινή ζωή» στον Λίβανο, σε πολυσύχναστα μέρη και τι σημαίνει αυτό για την επίθεση
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ερχόταν με τη Ζιζέλ στο σούπερ μάρκετ και με ρωτούσε αν μου αρέσει, κατέθεσε ένας κατηγορούμενος

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ερχόταν με τη Ζιζέλ στο σούπερ μάρκετ και με ρωτούσε αν μου αρέσει, κατέθεσε ένας κατηγορούμενος

Αποκαλύψεις για τους τρόπους με τους οποίους προσέγγιζε τους συνεργούς του ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό στη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
θα στερηθούμε τη γυναικεία ομορφιά επειδή θα είναι καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Πηγή: www.lifo.grΘα του έδινα credit γιατί σκέφτεται σαν Αρχαίος φιλόσοφος αλλά απ'ότι διαβάζω στην wikipedia το ...τσούζει: Zeman's allegedly excessive alcohol consumption became a subject of public discussion and media attention on several occasions. Many Czechs believed he was drunk during his appearances in Czech TV headquarters, shortly after his win in the 2013 presidential election, or during the exhibition of Bohemian Crown Jewels.[10]
συγνώμη αλλά για το θέμα των μεταναστών με σμαρτφον έχω βαρεθεί να μαλώνω, εσύ αν ξεκίναγες να φύγεις από την χώρα σου λόγω πολέμου και μέρος του ταξιδιού σου γινόταν με τα πόδια ή με μέσα "εμπόρων", εκτός από το να πουλήσεις ότι έχεις και δεν έχεις για να πληρώσεις τους έμπορες, δεν θα ήθελες μαζί σου ένα τηλέφωνο, εμέιλ, τζιπιες, σημείο πρόσβασης στο ίντερνετ, προγνωστικό καιρού κλπ? Τα σμαρτφον εκτός από κοινωνικό σύμβολο μεταξύ νεοελλήνων, αποτελούν και εργαλείο. Ένα αξιόπιστο σμαρτφον λοιπόν (πόσο μάλλον ένα ακριβό μοντέλο) είναι κιτ επιβίωσης για αυτούς τους ανθρώπους.