Αυτές είναι οι πόλεις που θέλουν να γίνεις επιχειρηματίας

Αυτές είναι οι πόλεις που θέλουν να γίνεις επιχειρηματίας Facebook Twitter
1

Η έναρξη μιας επιχείρησης δεν είναι ποτέ εύκολη. Αλλά η διαδικασία της εγγραφής μιας εταιρείας είναι πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα, σε ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο, από ό, τι σε άλλες.


Στη Νέα Υόρκη, για να καταχωρηθεί μία επιχείρηση χρειάζονται περίπου τέσσερις ημέρες. Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, παίρνει 101 ημέρες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματική δραστηριότητα.


Ο οργανισμός μέτρησε  σε ημέρες, το διάμεσο χρόνο που απαιτείται για να εγγραφεί μια εταιρεία σε χώρες σε όλο τον κόσμο το 2015, με βάση τις πληροφορίες από τους δικηγόρους.


Η έκθεση διαπίστωσε ότι 45 χώρες εισήγαγαν μεταρρυθμίσεις κατά το 2014 για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις. 


Στο Αζερμπαϊτζάν, όπου χρειάζονται μόλις τρεις ημέρες για να εγγραφεί μια εταιρεία, δεν απαιτούν πλέον σφραγίδα της εταιρείας, ενώ η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Μογγολία και η Σουηδία μείωσαν τον χρόνο που απαιτείται για την εγγραφή μιας επιχείρησης.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία, μια επιχείρηση χρειάζεται τουλάχιστον 11 ημέρες για να καταχωρηθεί.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM