Διαλύθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση η επιτροπή για το Χρέος, που είχε συστήσει η πρώην Πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στην απόφαση που ανακοινώθηκε χθες, ημέρα απεργίας, αντέδρασαν έντονα τόσο η κ. Κωνσταντοπούλου, όσο και η Λαϊκή Ενότητα που σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για «όνειδος και προσβολή στον ελληνικό λαό», ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κ. Βούτση.
Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής με απανωτά tweet κάνει λόγο για «θρασύδειλες κινήσεις σε ημέρα απεργίας».
1. Χθες ο κ. Βούτσης "κήρυξε λήξη εργασιών" της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, πριν την ολοκλήρωση του έργου της. Νέο προαπαιτουμενο;
— Zoe Konstantopoulou (@ZoeKonstant) November 13, 2015
2. Σήμερα στη Βουλή γίνεται Διεθνές Συνέδριο για το Δ.Χρέος, που είχα θέσει υπό την αιγίδα της Βουλής ως Πρόεδρος. Μιλούν μέλη της Επιτροπής
— Zoe Konstantopoulou (@ZoeKonstant) November 13, 2015
3. Αντί για θρασύδειλες κινήσεις εν κρυπτώ μέρα απεργίας, οι @atsipras, Ν. Βούτσης κλπ νεομνημονιακοί θα πούν δημόσια την αλήθεια;
— Zoe Konstantopoulou (@ZoeKonstant) November 13, 2015
Το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για το Τρίτο Μνημόνιο http://t.co/XgfxczGqic
— Zoe Konstantopoulou (@ZoeKonstant) October 4, 2015
Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει:
«Συνιστά όνειδος και προσβολή στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό η απόφαση του Προέδρου της Βουλής, η οποία ελήφθη ανήμερα της μεγάλης επιτυχημένης Γενικής Απεργίας, με την οποία διαλύεται η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το δημόσιο χρέος.
Η απόφαση αυτή ελήφθη προφανώς για να πάψει η Βουλή να ενοχλεί τους πιστωτές και τη κηδεμονία τους στη χώρα, αφού η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής τεκμηρίωνε με πραγματικά δεδομένα και σε επιστημονική βάση ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο.
Είναι τραγικό ότι ο Πρόεδρος της βουλής, με αυτήν την αυταρχική του απόφαση, επιχειρεί να βάλει ταφόπετρα σε κάθε διεκδίκηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Και με την ευκαιρία, δεν μας λέει ο Πρόεδρος, που διαλύει την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος, τι προτίθεται να κάνει εκ μέρους της Βουλής για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών επανορθώσεων; Ή μήπως και αυτές οι διεκδικήσεις έγιναν “καπνός” για να μη διαταράσονται οι φιλικές σχέσεις με Μέρκελ και Σόϊμπλε;»
σχόλια