Πώς οι ξένοι καταφέρνουν να ξεγελάσουν το εικονικό Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας

Πώς οι ξένοι καταφέρνουν να ξεγελάσουν το εικονικό Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας Facebook Twitter
2
Πώς οι ξένοι καταφέρνουν να ξεγελάσουν το εικονικό Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας Facebook Twitter

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κινέζικη κυβέρνηση σε μία προσπάθειά της να ελέγξει ακόμα περισσότερο τους χρήστες που συνδέονται στο αχανές και «εχθρικό» Διαδίκτυο, έχει βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του λεγόμενου «Μεγάλου Τείχους προστασίας».

Πρόκειται για ένα μηχανισμό λογοκρισίας που εμποδίδει τους Κινέζους να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter ή σε διεθνείς δημοσιογραφικούς ιστοτόπους.

Από την απαγόρευση αυτή δεν επηρεάζονται μόνο οι πολίτες της χώρας, αλλά και οι ξένοι κάτοικοι που θέλουν να έχουν επαφή με τον «έξω κόσμο».

Όπως αναφέρει το Quartz, οι ξένοι δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους απαγορευμένους ιστότοπους μπορούν να να συνδεθούν σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN), έναντι αμοιβής.

Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μπλοκαριστεί από το Μεγάλο Τείχος προστασίας, αλλά ορισμένες εταιρείες έχουν βρει τρόπο να ξεγελούν τον κινέζικο μηχανισμό λογοκρισίας.

Η εταιρεία παροχής VPN, Net Ignition, προσφέρει εικονικές πόρτες εξόδου στους ενδιαφερόμενους, για $150 το χρόνο, τιμή που ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο όρο.

Η «παράνομη» πρόσβαση των ξένων χρηστών και κινέζων ακτιβιστών σε τέτοια δίκτυα δεν είναι απεριόριστη , καθώς τα λαγωνικά του κρατικού μηχανισμού μπλοκάρουν ύστερα από 8-10 ώρες την Κερκόπορτα, συμμετέχοντας σε έναν ψηφιακό κλεφτοπόλεμο.

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Τech & Science / Νέα αιματολογική εξέταση προβλέπει κίνδυνο για ασθένειες σε παιδιά

Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με εξοπλισμό που χρησιμοποιείται ευρέως για τον έλεγχο του πλάσματος αίματος σε βρέφη, καθιστώντας εφικτό για τους γιατρούς να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια ασθενειών και να παρέχουν έγκαιρες θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τech & Science / Ο θηλασμός ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μικροβιώματος και της υγείας των πνευμόνων

Τα δεδομένα μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να αποσυνδέσουν την επίδραση του θηλασμού στο μικροβίωμα του βρέφους από μια σειρά άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων
LIFO NEWSROOM
Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Τech & Science / Είχε η Γη δακτύλιο όπως ο Κρόνος; - Τι αποκαλύπτουν οι κρατήρες στην επιφάνεια του πλανήτη

Επιστήμονες θεωρούν ότι οι ανώμαλες θέσεις των κρατήρων πρόσκρουσης, τα συντρίμμια μετεωριτών σε ιζηματογενή πετρώματα, τα τσουνάμι και η σύντομη έκθεση μετεωριτών σε διαστημική ακτινοβολία σχετίζονται
LIFO NEWSROOM
Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Διεθνή / Έρχονται αλλαγές στο Instagram με στόχο την προστασία των εφήβων

Η εφαρμογή θα εμποδίζει τους εφήβους να βλέπουν ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο - Οι γονείς θα βλέπουν σε ποιους λογαριασμούς στέλνει μηνύματα το παιδί τους - Οι έφηβοι θα λαμβάνουν επίσης μια ειδοποίηση για έξοδο από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Greeklish giati eimai sti Kina ..... Proxtes to vrady eixan blokarei to proxy mou me apotelesma na mi boro na bo se kanena BLOG kai se kanena "social network, youtube, etc". Piga sto google na kano "search" me leksi kleidi "vpn " kai den evgaze KANENA apotelesma!!! Meta prospathisa me allous tropous kai epeidi synexize na mi doulevei sosta to google, zitisa apo filo stin Ameriki na mou steilei links pou na min periexoun ti leksi VPN i Proxy kai otan prospathisa na bo OLA itan blokarismena!!Telika katafera meta apo 4 ores na vro proxy...Plirosa pali kai exo prosvasi alla se ligo kairo tha to vroun kai tha to blokaroun .... Prepei apo tora na exo kavantza!!!!