Πώς οι ξένοι καταφέρνουν να ξεγελάσουν το εικονικό Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας

Πώς οι ξένοι καταφέρνουν να ξεγελάσουν το εικονικό Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας Facebook Twitter
2
Πώς οι ξένοι καταφέρνουν να ξεγελάσουν το εικονικό Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας Facebook Twitter

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κινέζικη κυβέρνηση σε μία προσπάθειά της να ελέγξει ακόμα περισσότερο τους χρήστες που συνδέονται στο αχανές και «εχθρικό» Διαδίκτυο, έχει βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του λεγόμενου «Μεγάλου Τείχους προστασίας».

Πρόκειται για ένα μηχανισμό λογοκρισίας που εμποδίδει τους Κινέζους να έχουν πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter ή σε διεθνείς δημοσιογραφικούς ιστοτόπους.

Από την απαγόρευση αυτή δεν επηρεάζονται μόνο οι πολίτες της χώρας, αλλά και οι ξένοι κάτοικοι που θέλουν να έχουν επαφή με τον «έξω κόσμο».

Όπως αναφέρει το Quartz, οι ξένοι δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους απαγορευμένους ιστότοπους μπορούν να να συνδεθούν σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN), έναντι αμοιβής.

Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν μπλοκαριστεί από το Μεγάλο Τείχος προστασίας, αλλά ορισμένες εταιρείες έχουν βρει τρόπο να ξεγελούν τον κινέζικο μηχανισμό λογοκρισίας.

Η εταιρεία παροχής VPN, Net Ignition, προσφέρει εικονικές πόρτες εξόδου στους ενδιαφερόμενους, για $150 το χρόνο, τιμή που ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο όρο.

Η «παράνομη» πρόσβαση των ξένων χρηστών και κινέζων ακτιβιστών σε τέτοια δίκτυα δεν είναι απεριόριστη , καθώς τα λαγωνικά του κρατικού μηχανισμού μπλοκάρουν ύστερα από 8-10 ώρες την Κερκόπορτα, συμμετέχοντας σε έναν ψηφιακό κλεφτοπόλεμο.

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Greeklish giati eimai sti Kina ..... Proxtes to vrady eixan blokarei to proxy mou me apotelesma na mi boro na bo se kanena BLOG kai se kanena "social network, youtube, etc". Piga sto google na kano "search" me leksi kleidi "vpn " kai den evgaze KANENA apotelesma!!! Meta prospathisa me allous tropous kai epeidi synexize na mi doulevei sosta to google, zitisa apo filo stin Ameriki na mou steilei links pou na min periexoun ti leksi VPN i Proxy kai otan prospathisa na bo OLA itan blokarismena!!Telika katafera meta apo 4 ores na vro proxy...Plirosa pali kai exo prosvasi alla se ligo kairo tha to vroun kai tha to blokaroun .... Prepei apo tora na exo kavantza!!!!