Δείτε σε βίντεο και διαδραστικό χάρτη πόσο τρομακτικά γρήγορα γεμίζει ανθρώπους ο πλανήτης

Δείτε σε βίντεο και διαδραστικό χάρτη πόσο τρομακτικά γρήγορα γεμίζει ανθρώπους ο πλανήτης Facebook Twitter
5

Κατά το έτος 1800, 200 και κάτι χρόνια πριν, υπήρχαν μόνο 913 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Μέχρι το 2050 ο αριθμός μπορεί να ξεπεράσει τα 9,5 δισεκατομμύρια, κάτι που σημαίνει πως ο παγκόσμιος πληθυσμός θα έχει αυξηθεί κατά 10 φορές σε 250 χρόνια.

Ο πλανήτης μας γίνεται όλο και πιο γεμάτος ανθρώπους, με όλες τις συνέπειες που ακολουθούν σε πόρους τροφίμων, κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια. Κανένα άλλο είδος δεν έχει αλλάξει το φυσικό τοπίο της Γης με τον τρόπο που το έχουν κάνει οι άνθρωποι. Ο αντίκτυπος μας είναι τόσο εκτενής που εισήλθαμε και διανύουμε μια νέα γεωλογική εποχή, την Ανθρωπόκαινο.

Η παγκόσμια κλιματική αλλαγή, η μαζική εξαφάνιση των ειδών και η υπερεκμετάλλευση των παγκόσμιων πόρων θα έπρεπε κανονικά να μας ανησυχεί πολύ περισσότερο από όσο στ' αλήθεια συμβαίνει. Το Population Connection στην Ουάσινγκτον δημιούργησε έναν εντυπωσιακό διαδραστικό χάρτη και ένα βίντεο που αποτυπώνουν την πληθυσμιακή έκρηξη. Στην εισαγωγή του πρότζεκτ σημειώνεται κάτι που μπορεί να ακούγεται σκληρό - η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού δεν γίνεται και δεν πρέπει να συνεχιστεί χωρίς έλεγχο.

Ο διαδραστικός χάρτης παρουσιάζει την εκρηκτική αύξηση των ανθρώπων μέσα από ένα χρονικό timeline που δείχνει τα στοιχεία και τους αριθμούς ανά αιώνα.

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ας μην φέρνουμε τον πανικό! Το ποσοστό των γεννήσεων παγκοσμίως έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Ο παγκόσμιος πληθυσμός υπολογίζεται να φτάσει στο πικ του -με 11δις ανθρώπους- στο τέλος του αιώνα.