Σάλος με τις δηλώσεις Μπαλτά - Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού

Σάλος με τις δηλώσεις Μπαλτά - Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
5

Δεκάδες ήταν τα επικριτικά σχόλια στα social media, αλλά και οι επίσημες αντιδράσεις από τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου μετά τη δήλωση του κ. Μπαλτά που θεωρεί «τιμητική την εικόνα της Ειδομένης για την Ελλάδα».

Με αιχμηρή, σχεδόν ειρωνική ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

«Θα προτείνω στον υπουργό της αριστείας να επισκεφθεί την Ειδομένη για να αισθανθεί εθνικά υπερήφανος».

Σε ανακοίνωσή του, το «Ποτάμι» τονίζει: «Αν ο κ. Μπαλτάς θεωρεί "τιμητική για την Ελλάδα την εικόνα της Ειδομένης" τότε είναι ντροπή για την Ελλάδα να έχει υπουργό Πολιτισμού που κάνει τέτοια δήλωση.»


Μετά τις αντιδράσεις, ο υπουργός Πολιτισμού αναγκάστηκε να εκδώσει διευκρινιστεί ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως είναι συνηθισμένος στην απομόνωση φράσεων από δηλώσεις του με στόχο την αλλοίωση του περιεχομένου τους».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς δηλώνει σχετικά με δημοσιεύματα που ακολούθησαν τη σημερινή συνέντευξη Τύπου: «Προσωπικά, είμαι συνηθισμένος στην απομόνωση φράσεων από δηλώσεις μου με στόχο την αλλοίωση του περιεχομένου τους. Δεν με εκπλήσσει. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εσκεμμένη αλλοίωση 'παίζει' με το δράμα πονεμένων ανθρώπων στην Ειδομένη. Σε αυτό το παιχνίδι κινητοποιήθηκαν ακαριαία μικροπολιτικά αντανακλαστικά από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντί άλλης απάντησης, τον προτρέπω να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρη τη δήλωσή μου, ελπίζοντας να συναισθανθεί την αστοχία του».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή αύριο η δικογραφία για τα P-3B- Οι πιθανές ευθύνες των Τσίπρα, Καμμένου και Βίτσα

Πολιτική / Στη Βουλή αύριο η δικογραφία για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3B

Κατά πληροφορίες, η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα
LIFO NEWSROOM
«Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ» κατά Κασσελάκη: Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να εξαϋλώσει το κόμμα

Πολιτική / «Πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ» κατά Κασσελάκη: Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία - Το timing για νέο κόμμα ήταν ο αποκλεισμός μου, απαντά

Διαρροή που υπογράφουν «στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ» κατηγορεί τον Κασσελάκη πως θέλει να ιδρύσει δικό του κόμμα - Συνεχίζει τις περιοδείες με στόχο το συνέδριο ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Mouftis komotinis

Πολιτική / Ιλχάν Αχμέτ για την επίθεση κατά του Μουφτή Κομοτηνής: «Η πράξη αυτή είναι ντροπιαστική»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τον προπηλακισμό του νόμιμου μουφτή της Κομοτηνής - Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ήταν ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, γνωστός πολιτικός της μειονότητας 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
E, ναι μας τιμά ιδιαίτερα να πνίγονται σαν τα ποντίκια μέσα σε χειμάρρους επειδή κάτι "αλληλέγγυοι" τους είπαν οτι αν περάσουν τα σύνορα δεν θα απελαθούν. Το οτι έρχεται ακόμη περισσότερο κρύο και οι άνθρωποι θα υποφέρουν επειδή κάποιοι παίζουν μικροπολιτικές με τον πόνο τους δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Το οποίο είναι και λογικό μια και το μόνο τους μέλημα ήταν να κλείσουν το "κολαστήριο" της Αμυγδαλέζας χωρίς κάποια πρόβλεψη μετεγκατάστασης.Φαντάζομαι για τον υπουργό μας τιμά το ίδιο και η κατάσταση με τα αυθαίρετα στα δάση αφού όλοι θα πρέπει να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.Τελικά φαίνεται οτι μας κυβερνούν ιδεοληπτικοί ανόητοι ή, στην καλύτερη περίπτωση, αφελείς.
Η απομόνωση μιας φράσης από μια ομιλία μπορεί πολλές φορές να δημιουργήσει λανθασμένη εντύπωση. Αυτή ΔΕΝ είναι μια από αυτές.Ότι θεωρεί την εικόνα της Ειδομένη τιμητική το είπε και το εννοούσε. Και μετά παρέθεσε τον λόγο που -κατά τη γνώμη του- την καθιστά τιμητική, ότι δηλαδή δεν τους ξαποστείλαμε ή μαντρώσαμε αλλά τους ενημερώσαμε ότι τα σύνορα είναι κλειστά και τους αφήσαμε να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν.Αυτό που δεν μπορεί να διανοηθεί ο Μπαλτάς και μιλάει για αλλοιώσεις και απομονώσεις, είναι ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε το σκεπτικό του -το οποίο είναι άλλωστε αστείο και άξιο ειρωνείας- αλλά ότι θεωρούμε την εικόνα της Ειδομένης ντροπιαστική για την χώρα μας, χωρίς δικαιολογίες.Με το σκεπτικό του δηλαδή, αν αύριο-μεθαύριο, οι πρόσφυγες απελπιστούν και αυτοπυρποληθούν 5-6 σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πάλι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι, αφού τους αφήσαμε να ακολουθήσουν την απόφασή τους !
Αυτή η κυβέρνηση κάνει ισάριθμες ανακοινώσεις και διευκρινιστικές ανακοίνωσεις. Οι δεύτερες δε διευκρινίζουν τις πρώτες, απλώς κατηγορούν αυτούς που τους κατηγορούνε για τις ανακοινώσεις ότι δεν τις καταλάβανε καλά, αυτοί σωστά τα είπαν απλώς φταίνε οι συστημικοί και τα μέσα τους. Σε άλλες ειδήσεις τώρα, η χώρα καταστρέφεται.