Aυτό είναι μάλλον το μοναδικό κτίριο σε όλο τον πλανήτη που τίμησε τους 70 νεκρούς στο Πακιστάν

Aυτό είναι μάλλον το μοναδικό κτίριο σε όλο τον πλανήτη που τίμησε τους 70 νεκρούς στο Πακιστάν Facebook Twitter
2
Aυτό είναι μάλλον το μοναδικό κτίριο σε όλο τον πλανήτη που τίμησε τους 70 νεκρούς στο Πακιστάν Facebook Twitter

Την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο δημοτικό πάρκο της Λαχώρης για να γιορτάσουν. Ο βομβιστής αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σκότωσε τουλάχιστον 70 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά. Η είδηση έπαιξε παντού, αλλά με πολύ μικρότερη κάλυψη από τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Πολλοί χρήστες στα social media έσπευσαν να σχολιάσουν πως αυτή τη φορά κανείς δεν έβαλε σημαία στο προφίλ του, κανένας ηγέτης δεν βιάστηκε να κάνει δηλώσεις καταδίκης της τρομοκρατίας, αλλά κυρίως πως κανένα μνημείο ή κυβερνητικό κτίριο δεν φωτίστηκε συμβολικά στα χρώματα της πακιστανικής σημαίας.

Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες το One World Trade Center, το ψηλότερο κτίριο των ΗΠΑ, φωτίστηκε με τα χρώματα της σημαίας του Βελγίου. Το ίδιο έκαναν κτίρια ορόσημα στο Λονδίνο, το Brandenburg Gate στο Βερολίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και το Burj Khalifa στο Ντουμπάι.


Όταν κυκλοφόρησαν ψευδείς φήμες στα social media πως ο Πύργος του Άιφελ φωτίστηκε στα χρώματα του Πακιστάν την Κυριακή για να τιμήσει τα θύματα των επιθέσεων στη Λαχώρη αποκαλύφθηκε πως η φωτογραφία στην πραγματικότητα ήταν από το 2007 και ουδεμία σχέση είχε με το Πακιστάν και η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγούσε για ποιο λόγο διαφορετικές επιθέσεις λαμβάνουν διαφορετικά επίπεδα προσοχής.


«Υπάρχουν επιθέσεις πολύ συχνά σε ολόκληρο τον κόσμο και τιμούμε τα θύματα με διαφορετικούς τρόπους» ανέφερε η ανακοίνωση που μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1. «Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες έχουν ιδιαίτερη απήχηση γιατί έχουμε εξαιρετικό δεσμό με τις Βρυξέλλες» σημειώνεται, όπως μετέδωσε το Vox.


Το να φωτίζονται μνημεία είναι μια συμβολική κίνηση. Αλλά η διαμάχη για το πόση προσοχή δίνουν οι άνθρωποι στους θανάτους και τις τραγωδίες που αφορούν χώρες εκτός Δύσης πολύ συχνά έχει να κάνει με τα σύμβολα- τα πρωτοσέλιδα, τα συλλαλητήρια, τα αφιερώματα.

Υπάρχει όμως μια εξαίρεση και είναι μάλλον αναπάντεχη. Ενώ όλα τα κτίρια στο πάμφωτο Ντάλλας είχαν αφιερώσει το φωτισμό τους στο Πάσχα και είχαν εορταστικό χαρακτήρα, ένα ξενοδοχείο στο Ντάλας, το Οmni Hotel είχε την σημαία του Πακιστάν στην πρόσοψή του.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Ε όχι δεν το δέχομαι. Φωτιζόμεθα κύριοι για τα θύματα της πολιτισμένης Δύσης που τόσο ξαφνικά και αναίτια γίνεται στόχος επιθέσεων! Για τους χριστιανούς του πακιστάν ποιος χ*στηκε, με το μπαρδόν κιόλας. Αφεντικά και δούλοι, σκ@τ@ γινήκαμ´ ούλοι;;;;