Παπακωνσταντίνου: Είμαι σε κακή οικονομική κατάσταση - Δεν έχω σύνταξη, ούτε δουλειά

Παπακωνσταντίνου: Είμαι σε κακή οικονομική κατάσταση - Δεν έχω σύνταξη, ούτε δουλειά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραχώρησε συνέντευξη στο Βήμα fm και τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας μίλησε για το βιβλίο του, το «αχρείαστο» τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ, τα σενάρια επιστροφής στην πολιτική, τις κυβερνήσεις Παπανδρέου - Σαμαρά, την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, αλλά και την πολύ κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Για τις αποκαλύψεις του σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του ζήτησαν να «δώσει» τον Ευάγγελο Βενιζέλο

«Θέλω να αναδείξω ότι σ' όλη αυτή την ιστορία παίχθηκαν μικροκομματικά παιχνίδια. Ήταν δύο άτομα και έγινε μία συνάντηση, κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής – όχι όταν είχε πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, αλλά όταν ήταν η ιστορία στη Βουλή. Δεν το ξέρω (αν θα είχα απαλλαγεί), αλλά ξέρω και είπα πως ό,τι είχα να πω, το είπα στη Βουλή. Δεν πρόκειται να μπω στη συζήτηση ποιος ήταν ή δεν ήταν, αν ήταν ο Α ή ο Β και τι ύψος είχε κτλ. Παρατηρήσατε ίσως ότι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση, δεν διαψεύστηκε η συνάντηση. Ειπώθηκαν κάποια περί αναξιοπιστίας, ότι «έκρυβαν τα στικάκια» κτλ., αλλά η συνάντηση δεν διαψεύστηκε. Δεν μπορούσε! Μένω σ' αυτό. Το βιβλίο γράφτηκε, τελείωσε τον Απρίλιο του 2016, και η αναφορά είναι για στελέχη του

ΣΥΡΙΖΑ.»

Για τη διακυβέρνηση Σαμαρά και τη στάση της Ν.Δ

«Είμαι εξαιρετικά αυστηρός απέναντι στον κ. Σαμαρά για την περίοδο της κοινής μας διακυβέρνησης. Θεωρώ ότι το τέρας του λαϊκισμού αυτός το εξέθρεψε. Αναγνωρίζω ότι έκανε μια στροφή 180 μοιρών, τον κρίνω αυστηρά για το γεγονός ότι τους τελευταίους έξι μήνες πέταξε από το παράθυρο ό,τι είχε κερδηθεί και έτσι βρεθήκαμε ξανά στο σημείο μηδέν, αλλά αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια άλλη διάσταση, μια κατάσταση άλλης διάστασης. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο κ. Σαμαράς είχε ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο το Μάιο του 2010 και ίσως θα ήταν διαφορετικά αν και εμείς είχαμε επιλέξει – και θεωρώ ότι αυτό ήταν λάθος μας και μάλιστα κι εγώ είχα επιχειρηματολογήσει κατά – να πάμε σε εκλογές το Νοέμβριο του 2010. Θεωρούσα ότι είναι λάθος και θα έκανε κακό στην οικονομία, πολιτικά όμως ίσως να ήταν η κατάλληλη στιγμή.»

Για τις συζητήσεις Παπανδρέου-Σαμαρά το καλοκαίρι του 2011, πριν την κυβέρνηση Παπαδήμου

«Προσέφερε μια ευρύτερη συναίνεση, μέσα στην οποία ήταν και να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός. Δεν ξέρω αυτό (σ.σ.: αν πρότεινε να γίνει ο κ. Σαμαράς), αλλά σίγουρα ήταν αυτό. Ήταν μια συζήτηση που ξεκίνησε μεταξύ τους και δεν είχα πρωτογενή ενημέρωση. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ευρύτερη συναίνεση ήταν στο μυαλό του Παπανδρέου από την αρχή. Εκεί, φτάνοντας πια σε ακραίες καταστάσεις, το πήγε ένα βήμα παραπέρα.»

Για την κατάσταση που παρέλαβε στην οικονομία και τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή

«Μπήκαμε στο Μνημόνιο το 2010 με ένα τεράστιο έλλειμμα, 16% του ΑΕΠ, πρωτογενές 24 δις ευρώ. Και η σημερινή κυβέρνηση υπέγραψε τρίτο Μνημόνιο έχοντας πρωτογενές πλεόνασμα. Σκεφτείτε τη διαφορά... Η απάντηση είναι ότι ναι, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το Μνημόνιο, εάν είχαν παρθεί μέτρα. Πότε; Το 2008, το 2007. Βεβαίως (επί Καραμανλή). Όταν μιλούσε για θωρακισμένη οικονομία. Και υπάρχει ένα στοιχείο που έχει περάσει στα ψιλά και δεν το ξέρει πολύς κόσμος. Ότι το έλλειμμα της χώρας είναι 10% ήδη το 2008. Όχι το 2009, που είναι 16% και το έχει παραδεχθεί ακόμη και η Ν.Δ. σήμερα, περνώντας μια περίοδο στην οποία εξακολουθούσαν να λένε ότι το έχουμε φουσκώσει κτλ. και δεν ήταν 16%. Ε, 16% ήταν, δυστυχώς. Και ευτυχώς που όλες οι κυβερνήσεις πλέον έχουν παραδεχθεί ότι το σημείο αφετηρίας ήταν εκεί. Και ο κ. Τσίπρας το έχει παραδεχθεί, μακάρι να ήταν μικρότερο, αλλά δυστυχώς ήταν αυτό.»

Για την περίφημη συνάντηση Παπανδρέου-Στρος Καν και του ιδίου στο Νταβός

«Στη συνάντηση αυτή ήμουν παρών. Είναι η περίφημη συνάντηση στην κουζίνα, στο Νταβός, για την οποία τόσα έχουν γραφτεί, διάφορα πράγματα. Έγινε σε μια κουζίνα, διότι οποιαδήποτε δημόσια συνάντηση των τριών μας την επόμενη θα ήταν πρωτοσέλιδο ότι η Ελλάδα προσέφυγε στο ΔΝΤ και ήταν μια εποχή που ακόμα, θυμίζω, οι Ευρωπαίοι ήταν μακριά από το να φτιάξουν ένα μηχανισμό. Είναι η εποχή που εμείς παίρνουμε μέτρα και άλλα αν χρειαστεί, αλλά οι αγορές δεν πείθονται, διότι θέλουν εγγύηση πτώχευσης από εμάς και μας λένε «κάντε εσείς τα μέτρα λιτότητας και μη σας νοιάζει», αλλά φάνηκε ότι αυτό δεν δούλευε. Μας είπαν τότε «πηγαίνετε στον Στρος Καν να του ζητήσουμε να βοηθήσει να πείσουμε τους Γερμανούς» και δεύτερον, για να πούμε ότι αν δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές πια και αν οι Γερμανοί και όλη η Ευρώπη δεν φτιάχνουν μηχανισμό, τι κάνουμε τότε; Ο μόνος μηχανισμός που εκ του καταστατικού του ήταν υποχρεωμένος να μας δανείσει, παρότι τα χρήματα ήταν πολλά, ήταν το ΔΝΤ. Ο Χιλιανός επικεφαλής μιας μεγάλης ομάδας 20 ατόμων που είχε καθίσει απέναντί μου και αφού είπαμε τα διαδικαστικά, μου έδωσε ένα τόμο και μου λέει «ορίστε, κύριε υπουργέ». Του λέω «τι είναι αυτό» και διαβάζω τον τίτλο: «Αναμόρφωση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης». Λέω «πότε προλάβατε και το κάνατε, εμείς τώρα ξεκινήσαμε» και βλέπω την ημερομηνία: 2005. Είχαν κληθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, τους είχε φωνάξει ο κ. Αλογοσκούφης, και είχαν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, η οποία μετά είχε μπει στα συρτάρια. Η δουλειά που έκαναν με εμάς το 2010 και το 2011 δεν μπήκε στα συρτάρια. Νομοθετήθηκε και θα σας πω ευθέως: είναι δύσκολο, από ένα σημείο και μετά, όπως το θέμα των αποδείξεων που μας ταλαιπώρησε τόσο καιρό, όσο βαθαίνει η κρίση και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, να μπορέσεις να συμμαζέψεις ένα σύστημα και να πεις σε όλο τον κόσμο να κόβει αποδείξεις. Έχει να κάνει δηλαδή και με την κρίση που βάθυνε.»

Για το πρόβλημα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα απέναντι στους θεσμούς

«Το θέμα είναι κυρίως και βασικά πολιτικό, δεν είναι οικονομικό. Προφανώς και η Ελλάδα έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά είδαμε ότι η Ελλάδα βγήκε από την κρίση και όμως μπορεί να ξαναμπεί στην κρίση, μετά από ό,τι έχει περάσει, αν παρθούν οι λάθος πολιτικές αποφάσεις. Έχει ζήτημα πολιτικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης από το εξωτερικό και τους επενδυτές, ότι έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις και θα κάνει τα σωστά πράγματα. Εγώ δεν έχω δει ξανά σε διαπραγμάτευση να μας ζητούνται πράγματα που ζητούνται τώρα και αυτό είναι αποτέλεσμα ευθέως της έλλειψης της οποιασδήποτε εμπιστοσύνης των θεσμών απέναντι στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και στο παρελθόν μας έλεγαν ότι εάν χρειαστεί θα πάρουμε και άλλα μέτρα, αλλά αυτό του ότι πρέπει να νομοθετήσουμε και να υπάρξουν αυτόματες προσαρμογές και περικοπές κτλ. δεν το έχω ξαναδεί...»

Για τη συγγραφή του βιβλίου, το ενδεχόμενο επιστροφής στην πολιτική και το μέλλον του

«Έγραφα σπίτι μου, δίπλα σε μια πολύ δυνατή οικογένεια που με βοήθησε πάρα πολύ, και σκεφτόμουν το μέλλον. Είναι εξαιρετικά δύσκολο στην Ελλάδα (να βρω δουλειά) και προσπαθώ να κινηθώ στο εξωτερικό, όχι πάντα με επιτυχία. Πολιτικά, δεν έχω καμία σκέψη να προσπαθήσω ξανά και το λέω ξεκάθαρα ότι αυτό το βιβλίο, όχι, δεν είναι προάγγελος επαναδραστηριοποίησης. Πρέπει να λύσω μια σειρά από προσωπικά ζητήματα, ζητήματα οικονομικής επιβίωσης, διότι είμαι στην πολιτική πάρα πολλά χρόνια και αντιθέτως με άλλους έχω βρεθεί σε πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή που ήμουν όταν μπήκα. Δεν έχω σύνταξη, δεν έχω δουλειά, άρα λοιπόν πρέπει να λύσω αυτά πρώτα πριν σκεφτώ οτιδήποτε άλλο. Άρα λοιπόν, όχι (δεν θα επιστρέψω στην πολιτική). Η πολιτική είναι κάτι εξαιρετικά συναρπαστικό και κανείς πρέπει να έχει γνώση τι έχει να αντιμετωπίσει όταν μπαίνει. Εγώ μπήκα με άγνοια κινδύνου και θα έπρεπε να ξεκάθαρα έχω προστατεύσει τον εαυτό μου σε πολλά πράγματα. Ένα λάθος που έκανα, αλλά ήταν θέμα χειρισμού αυτό, ήταν η περίφημη δήλωση ότι δεν θα πάρω άλλα μέτρα. Προσωπικά μου έκανε μεγάλη ζημιά, διότι με υπέσκαψε και όταν την έκανα αφορούσε άλλη χρονιά και δεν ήξερα ότι θα είχαμε και άλλη αύξηση στο έλλειμμα, στο 16%, και όντως θα χρειαστούν και άλλα μέτρα. Μου δημιούργησε ένα τεράστιο πρόβλημα προσωπικής αξιοπιστίας.»

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση ανάλυση: Τι σημαίνει η δημόσια διαφωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν για την υφαλοκρηπίδα

Πολιτική / Άμεση ανάλυση: Τι σημαίνει η δημόσια διαφωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν για την υφαλοκρηπίδα

Η υφαλοκρηπίδα, το μόνο θέμα διαφωνίας με την Άγκυρα, είπε ο Γεραπετρίτης - «Δεν μπορούμε να περιορίσουμε τα προβλήματα μόνο στα θέματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ», απάντησε ο Φιντάν
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
H Milliyet επιτίθεται σε Σαμαρά-Καραμανλή και λέει ότι δεν θέλουν ειρήνη όσοι βλέπουν το Αιγαίο ως ελληνική θάλασσα

Πολιτική / «Εθνικιστές της φακής»: H Milliyet επιτίθεται σε Σαμαρά-Καραμανλή και λέει πως «δεν θέλουν ειρήνη όσοι βλέπουν το Αιγαίο ως ελληνική θάλασσα»

Γιατί η Τουρκία δεν θέλει Πομπέο υπουργό στην κυβέρνηση Τραμπ - Τι γράφει ο διευθυντής της Milliyet από την Αθήνα για τη συνάντηση Φιντάν - Γεραπετρίτη για τα ακροδεξιά κόμματα στην Ελλάδα που επικρίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Ο Πολάκης κατήγγειλε τον Κασσελάκη για ψευδές Πόθεν Έσχες και συμμετοχή σε offshore- Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης εναντίον Κασσελάκη για «ψευδές Πόθεν Έσχες» και offshore- Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά Κασσελάκη, η απάντηση αναφέρει ότι τα στοιχεία που επικαλείται ο Παύλος Πολάκης δεν είναι καινούργια και ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποχωρήσει από όλες τις εταιρείες στις οποίες συμμετείχε
LIFO NEWSROOM
Κλέων Γρηγοριάδης κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου: Τα κανάλια την παίζουν όλη μέρα ως «φασαριόζα και τσαμπουκαλού»

Ελλάδα / Κλέων Γρηγοριάδης κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου: Τα κανάλια την παίζουν όλη μέρα ως «φασαριόζα και τσαμπουκαλού»

Επίθεση εναντίον της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπολύει μέσω του Χ, ο πρώην βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης
LIFO NEWSROOM
«Ο Τραμπ είχε πρόθεση να φτιάξει 2-3 πύργους στο Ελληνικό» λέει ο Κοτζιάς

Πολιτική / «Ο Τραμπ είχε πρόθεση να φτιάξει 2-3 πύργους στο Ελληνικό» λέει ο Κοτζιάς

Ωστόσο -σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών- η ελληνική κυβέρνηση της εποχής (κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου) δεν υποστήριξε το εγχείρημα και ο Τραμπ στράφηκε στην Κωνσταντινούπολη για τις επενδύσεις του και κατέληξε στο συμπέρασμα πως για την κρίση φταίνε οι Έλληνες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αν και ειναι απαραδεκτος να μιλα για τα προσωπικα του ενας πρωην υπουργος οικονομιας χωρας με 24% ανεργια, δινω εδω τι εγραφε ο Μαικλ Λιουις για αυτον στο ”Μπουμερανγκ" το 2011, απο ενα κεφαλαιο το οποιο στο αυθεντικο Αγγλικο δημοσιευτηκε ως αρθρο στο Αμερικανικο Vanity Fair, Οκτ 2010.Ο τιτλος στην Αγγλικη ειναι το ειρωνικο : "Και ανακαλυψαν τα Μαθηματικα".Στην Ελληνικη : "Καθενας για την Παρτη του..." Ο τιτλος στο Vanity F: "Beware of Greeks bearing bonds", παραλλαγη του γνωστου "Beware of Greeks bearing gifts". Μπορειτε να το διαβαστε εδω : http://www.vanityfair.com/business/features/2010/10/greeks-bearing-bonds-201010."Μπουμερανγκ" Ταξιδια στο νεο Τριτο Κοσμο. ( ΙΣΛΑΝΔΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ 2011 )Του Μαικλ ΛιουιςΜεταφραση Νικου Ρουσσου73Στη σκοτεινη και στενη εισοδο του υπουργειου Οικονομικων ενα μικρο πληθος απο φυλακες ελεγχουν τα στοιχεια σου καθως μπαινεις - αλλα δεν μπαινουν στον κοπο να ελεγξουν γιατι ενεργοποιησες τον ανιχνευτη μεταλλων. Στον προθαλαμο του γραφειου του υπουργου εξι γυναικες, ολες ορθιες, κανονιζουν το προγραμμα του. Φαινονται φουριοζες, ταλαιπωρημενες και καταπονημενες..κι ομως, ο υπουργος φτανει καθυστερημενος. Γενικα, το μερος δινει την εντυπωση οτι ακομα και οι καλυτερες μερες του δεν ηταν και τοσο σπουδαιες Τα επιπλα ειναι φθαρμενα, το δαπεδο απο λινοταπητα. Το πιο εντυπωσιακο ειναι ο αριθμος ατομων που απασχολει. Ο υπουργος Γ. Παπακωνσταντινου ( "ας μιλαμε στον ενικο") σπουδασε τη δεκαετια του 1980 στο NYU και στη London School of Economics, και κατοπιν εργαστηκε για μια δεκαετια στον ΟΟΣΑ ( Οργανισμο Οικονομικης Συνεργασιας και Αναπτυξης ) στο Παρισι. Ειναι ευπροσηγορος, φιλικος, φρεσκος και καλοξυρισμενος, και οπως πολλοι στα ανωτατα κλιμακια της Ελληνικης κυβερνησης δεν μοιαζει τοσο με Ελληνας οσο Αγγλοσαξονας - για την ακριβεια, σχεδον Αμερικανος. Οταν ο Παπακωνσταντινου μπηκε στο υπουργειο, τον Οκτωβριο του 2009, η ελληνικη κυβερνηση ειχε υπολογισει το ελλειμμα του προυπολογισμου του 2009 στο 3,7%. Δυο εβδομαδες αργοτερα το νουμερο αυτο ειχε αναθεωρηθει προς τα πανω, στο 12,5%, και οπως αποδειχτηκε εφτανε σχεδον το 14%. Ο Παπακωνσταντινου ηταν ο υπευθυνος για να το υπολογισει και να εξηγησει στον κοσμο πως ειχε προκυψει. "Τη δευτερη μερα μου στο υπουργειο υποχρεωθηκα να συγκαλεσω συσκεψη για να εξετασουμε τον προυπολογισμο" λεει. "Συγκεντρωσα τους παντες απο το Γενικο Λογιστηριο του Κρατους, και βαλαμε μπροστα τη διαδικασια της ανακαλυψης". Καθε μερα ανακαλυπταν καποια απιστευτη παραλειψη. Ενα συνταξιοδοτικο χρεος υψους ενος δισεκατομμυριου δολλαριων ετησιως παρεμενε με καποιον τροπο εκτος των λογαριασμων του κρατους, καθως ολοι καμωνονταν πως δεν υπηρχε παρα το γεγονος οτι το κρατος το πληρωνε' η τρυπα στο ταμειο των αυτοαπασχολουμενων δεν ανερχοταν στα 300 εκατομμυρια ευρω οπως υπεθεταν, αλλα στα 1,1 δισεκατομμυρια ευρω και ουτω καθεξης. 74"Στο τελος καθε μερας ελεγα "Λοιπον παιδια, αυτα ειναι ολα ;". Και μου απαντουσαν "Ναι". Το επομενο πρωι εβλεπα ενα χερακι να σηκωνεται στο πισω μερος της αιθουσας :"Για να λεμε την αληθεια, κυριε υπουργε, υπαρχει αλλο ενα ελλειμμα γυρω στα 100 με 200 εκατομμυρια ευρω". Αυτο το βιολι συνεχιστηκε για μια εβδομαδα. Μεταξυ αλλων αποδειχτηκε οτι υπηρχαν ενα σωρο ψευτικα προγραμματα δημιουργιας θεσεων εργασιας, τα οποια παρεμεναν εκτος ισολογισμου. "Το υπουργειο Γεωργιας ειχε δημιουργησει μια εκτος ισολογισμου μοναδα, η οποια απασχολουσε 270 ατομα, για την ψηφιοποιηση των φωτογραφιων των εκτασεων που ανηκουν στο ελληνικο δημοσιο" μου λεει ο υπουργος Οικονομικων. "Το προβλημα ηταν οτι κανενας απο του 270 δεν ειχε την παραμικρη εμπειρια απο ψηφιακη φωτογραφια. Τα πραγματικα επαγγελματα αυτων των ανθρωπων ηταν, ας πουμε, κομμωτες". Μεχρι την τελευταια μερα των ανακαλυψεων, και αφου ειχε σηκωθει και το τελευταιο χερακι στο πισω μερος της αιθουσας, το προβλεπομμενο ελλειμμα των 7, περιπου, δισεκατομμυριων ευρω ειχε ξεπερασει τα 30 δις. Το ευλογο ερωτημα - Πως ειναι δυνατον να συμβει κατι τετοιο; - μπορει ευκολα να απαντηθει: μερι εκεινη τη στιγμη κανεις δεν ειχε μπει στον κοπο να κανει μια πληρη καταμετρηση. "Δεν ειχαμε κατι σαν το Γραφειο Προυπολογισμου του Κογκρεσου" εξηγει ο υπουργος Οικονομικων. " Δεν υπηρχε ανεξαρτητη στατιστικη υπηρεσια". Το κομμα που βρισκεται στην εξουσια απλως μαγειρευει τα νουμερα καταπως του αρεσει, για τους δικους του σκοπους. Απο τη στιγμη που ο υπουργος Οικονομικων ειχε στα χερια του το νουμερο ξεκινησε για τις τακτικες, προγραμματισμενες του συναντησεις με τους υπουργους Οικονομικων ολων των ευρωπαικων χωρων. 75Μιας και ηταν ο καινουργιος πηρε το λογο. " Οταν του ανεφερα το νουμερο ακουστηκαν αγκομαχητα" μου ειπε. "Πως ειναι δυνατον να συμβει τετοιο πραγμα; Κι εγω ελεγα μεσα μου, Πως ειναι δυνατον, ρε παιδια, να μην εχετε αντιληφθει οτι το νουμερο δεν ηταν σωστο ; Αλλα το προβλημα ηταν οτι καθομουν πισω απο μια ταμπελα που εγραφε ΕΛΛΑΔΑ, οχι μια ταμπελα που εγραφε ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ". Μετα τη συσκεψη ο Ολλανδος υπουργος τον πλησιασε και του ειπε" Τζορτζ, ξερω οτι δεν φταις εσυ, αλλα δεν πρεπει καποιος να παει φυλακη ;". Καθως ολοκληρωνει τη διηγηση του, ο υπουργος οικονομικων τονιζει οτι δεν προκειται για απλη περιπτωση κυβερνησης που ψευδεται για τις δαπανες της. " Δεν οφειλονται ολα στην ανακοινωση εσφαλμενων στοιχειων" λεει. "Το 2009 ο φοροεισπρακτικος μηχανισμος διαλυθηκε.επειδη ηταν ετος εκλογων"."Οριστε;".Χαμογελαει."Το πρωτο πραγμα που κανει μια κυβερνηση σε ετος εκλογων ειναι να μαζεψει τους φοροεισπρακτορες απο τους δρομους"."Πλακα μου κανεις ".Τωρα εκεινος γελαει μαζι μου. Ειμαι εντελως αφελης.”
Τζορτζ, ξερω οτι δεν φταις εσυ, αλλα δεν πρεπει καποιος να παει φυλακη ;". Πηγή: www.lifo.grΕ, πήγε ο Τσοχατζόπουλος, δεν αρκεί; :-)Κάποιον άλλον του έδωσαν το υψηλότερο αξίωμα, και τώρα αγορεύει με το μονίμως τεθλιμμένο ύφος του, και μας λέει και παραμύθια για Μινώταυρους.
κλεισμένος στο σπίτι να δακτυλογραφεί το βιβλίο του που παρουσιάζει στο BHMA fm, Καταδικασμένος για πόκρυψη εγγράφων και ονομάτων της γνωστής λίστας, συνάμα αμετανόητος, αμετροεπής!
Δηλαδή όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ εμπνεύστηκαν από τον Σαμαρά ; Αυτό ούτε ο Μητσωτάκης (ο πρεσβύτερος) δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί και να το πει. Και τι σχέση έχουν αυτοί που κυβερνούν τώρα με το "αντιμνημινιακό λάβαρο".Έχεις πάντως μια φαντασία στις απόψεις σου. Όσον αφορά τον τριψήφιο αριθμό Ναι.....η ευφυία των αναγνωστών της Lifo.