Στρος Καν: Αποζημίωση 1,5 εκατ. δολάρια στην καμαριέρα

Στρος Καν: Αποζημίωση 1,5 εκατ. δολάρια στην καμαριέρα Facebook Twitter
Ναφισατού Ντιαλό
10

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική  η οποία αναφέρεται σε δημοσίευμα της Journal du Dimanche, ο Ντομινίκ Στρος Καν κατέβαλε στη Ναφισατού Ντιαλό, την καμαριέρα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση, το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων. Τα χρήματα τα οποία έλαβε η καμαριέρα ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια με το 30% της αποζημίωσης να πηγαίνει στους δικηγόρους.  Η Ντιαλό έχει λάβει αποζημίωση και από τη New York Post, καθώς κινήθηκε δικαστικά εναντίον της εφημερίδας που την κατηγόρησε για πορνεία. Μέχρι σήμερα το τι συνέβη ακριβώς στις 14 Μαΐου 2011 στη σουίτα στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης δεν έχει γίνει γνωστό από την πλευρά του Στρος Καν.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι κάποιοι μπορούν να μπουν με άνεση στην θέση του Στρος Καν ("Αν ήμουν ο Στρος Καν θα έκανα αυτό") αλλά δεν μπορούν να μπουν στην θέση της καμαριέρας (μήπως ο ρόλος είναι πιο "αβανταδόρικος").Επίσης, μου προκαλεί έκπληξη που γυναίκα (αν κατάλαβα καλά απο το άβαταρ) εκφράζεται με αυτό τον τρόπο για μια άλλη γυναίκα. Σε μια Εποχή που εξαιτίας του ίντερνετ όλα γίνονται γνωστά (η ιστορία του ομαδικού βιασμού στην Ινδία για παράδειγμα) περιμένουμε και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Τελικά δεν είναι έτσι...
Αγαπητέ Βαγγέλη,προσωπικά το εν λόγω θεμα μου φαίνεται στημένο!Θέλοντας να το αιτιολογήσω με τον πιο απλο τροπο (δλδ προσπαθοντας να δω τη θεση ενος αντρα καποιου "επιπεδου" ) το ανεφερα στα σχολια του κειμενου.Μπορει πραγματι να εχει συμβει βιασμος.Εγω προσωπικα δεν το πιστευω και με βαση τα στοιχεια που εχουν ερθει μεχρι στιγμη στη δημοσιοτητα αλλα και αν θες όντας επηρεασμένη απο την συνομοσιολογιά. Η ολη ιστορια αν ευσταθει ή οχι θα το μάθουμε πιθανον μετα απο πολλα πολλα χρονια.Σχετικα με το γεγονος οτι συγκρινεις κατι που γινεται σε ενα απο τα μεγαλυτερα ξενοδοχεια της Αμερικης και εχει να κανει με εναν πολυ ισχυρο άντρα και με κατι που συμβαινει σε μια πολη της Ινδιας και έχει θύμα μια νέα κοπέλα και θύτες αρκετούς άντρες,θεωρω πως ειναι αδιανόητο.Ο βιασμος των γυναικων ,η ταπεινωση που βιωνουν καθημερινα ,ο εξεφτελισμος και το γεγονος οτι σε παρα πολλες χωρες ανα τον κοσμο δεν εχουν καν δικαιωμα λογου και υπαρξης δεν μπορει να συγκριθει με ενα πολιτικο-ερωτικό σκανδαλο.Η ευαισθητοποιηση του καθενος δεν ειναι δυνατον να φαινεται μεσα απο τις αποψεις που διατυπωνει για ενα συγκεκριμενο θεμα αλλα γενικοτερα με τις δρασεις του και κατα ποσο εφαρμοζει τις αρχες που πρεσβεύει στην προσωπικη του ζωη.Για να κλεισει το εν λογω θεμα ,αν πραγματι εχει υπαρξει βιασμος τοτε ειναι μεγαλο κριμα αλλα και ντρομη που για 1,5 εκατομμυριο δεν τον εφτασε μεχρι τις δικαστικες αιθουσες ωστε και εκεινος να τιμωρηθει απο τον νομο,οσον αφορα ομως σε παγκοσμιο επιπεδο αντι να μενουμε σε ευχολογια συμπαραστασης μεσα απο κειμενα ειναι προτιμότερο να δρασει ο καθενας οπου και οσο μπορει σε καθημερινο επιπεδο.Αλλωστε τα στοιχεια δειχνουν πως στην Ελληνικη κοινωνια τα επιπεδα ξυλοδαρμων γυναικων εχουν αυξηθει ραγδαια τα τελευταια χρονια,μηπως και αυτο αξιζει να το δημοσιευσετε? (http://www.inews.gr/61/afxanontai-ta-fainomena-kakopoiisis-gynaikon-stin-ellada-deite-ti-lene-ta-stoicheia.htm)
Δεν παίρνω θέση, αλλά θυμάμαι είχε βγεί στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης που έδειχνε 2 τυπάδες της ασφάλειας του ξενοδοχείου να αλληλοσυγχαίρονται λίγα λεπτά μετά το συμβάν.
οκ....λοιπον μετα και απο αυτο ας σκεφτουμε λογικα.Ειμαι λοιπον ο Στρος Καν,βγαζω εκατομμυρια,ειναι γνωστο πως ειμαι γυναικας ,εχω συγκεκριμενες αποψεις που πιθανον να δυσαρεστουν καποιους,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να θεσω υποψηφιοτητα για προεδρος της Γαλλιας,εχω τη δυνατοτητα να δωσω 100-10000 δολαρια και να εχω οποιο μοντελο θελω στο κρεββατι μου ...και ΟΜΩΣ παω να βιασω την εν λογω γυναικα που ειλικρινα δεν βλεπεται!!!!!!!!!!!Μας δουλευουν κανονικα????????? Δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση!!!!!!! Ας βρεθει ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ αντρας που δεν εχει ουτε ευρω στη τσεπη να πει πως θα πηγαινε μαζι της και μαλιστα να την βιαζε!!!!!!
πέρα από το γεγονός ότι αυτό που έχεις γράψει δεν έχει ΚΑΘΌΛΟΥ λογική, είναι επιπλέον και άκρως ανίδεος τρόπος σκέψης. Ο βιαστής δεν κοιτάζει την "ομορφιά"...κοιτάζει να επιβάλλει την σεξουαλική εξουσία του πάνω σε ένα αβοήθητο και αδύναμο άτομο,σε αυτήν την περίπτωση η "έγχρωμη φτωχή καμαριέρα"
η ιστορια εχει γραψει οτι τα σεξουαλικα σκανδαλα ειναι η χειροτερη λασπη που μπορει να δεχτει καποιος..οχι μονο του καταστρεφουν τη καριερα αλλα και να βγει καποιος αθωος, του μενει ενα στιγμα...και ναι, εαν ημουν ο στροσ καν, βαση της θεσης μου (ΔΝΤ), θα σκεφτομουν πολυ σοβαρα το να παω να βιασω μια καμαριερα σε ενα κεντρικο ξενοδοχειο, λιγο πριν φυγω απο αμερικη, λιγο πριν τις εκλογες στη γαλλια οπου ειμαι φαβορι..αλλα οπως και ενα παλικαρι στο αρθρο για τη βομβα στο μολ, πιστευω οτι θα πρεπει να διαβασουμε λιγο Τσομσκι για να κατανοησουμε τα παιχνιδια της ελιτ και τη προπαγανδα!