ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.5.2016 | 23:42

τρίχες...

Διάβασα την εξομολόγηση μιας κοπέλας σχετικά με την τριχοφυία της και δε θα μπορούσα να ταυτιστώ περισσότερο. Μαύρη τρίχα σε άσπρο δέρμα και εγώ, με καλύπτει ολόκληρη ένα χνούδι. Να πω λοιπόν ότι το λέιζερ με έσωσε! είδα τρομερό αποτέλεσμα και βγάζω τρίχες αλλά πολύ αραιά. το θέμα μου όμως είναι ότι δεν μπορώ να κάνω παντού λέιζερ γιατί όπου έχω χνούδι, δε μου το "χτυπάνε" γιατί λένε ότι θα γίνει χειρότερα. Άρα έχουμε το εξής αποτέλεσμα. Άτριχο πόδι μέχρι τους γλουτούς όπου έχω χνούδι. Άτριχο μπικίνι. ΦΟΥΛ χνούδι σε κοιλιά, μέση, πλάτη, στήθος. Άτριχο χέρι μέχρι τον ώμο. Πολύ χνούδι στο πρόσωπο, κυρίως στη φαβορίτα. Αν το δεις από κοντά είναι σαν μούσι... Δε με χαρακτηρίζω πια λυκάνθρωπο αλλά ζέβρα :P Πλησιάζει και καλοκαίρι και πάλι θα κυκλοφορώ με μπλούζα στην παραλία.. Αν κάποια είχε αντίστοιχο πρόβλημα και το έλυσε, η βοήθεια της θα ήταν πολύτιμη! Προς όλες τις τριχωτές εκεί έξω...κουράγιο!
5
 
 
 
 
σχόλια
Αλήθεια θεμελιακή: το άγχος σκοτώνει.Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει μεγαλύτερο αυτοξόδεμα απ' το άσκοπο άγχος.Άσκοπο, γιατί, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, αγαπητά κοριτσάκια, υπάρχουν αγοράκια, που την τριχοφυία γενικά τη θεωρούν προσόν και σε καμιά περίπτωση ελάττωμα.Η φύση, βλέπετε (η οποία, κατά τη γνώμη σας, είναι ένα τσόκαρο και μισό), εκτός από τις "τριχωτές", έφτιαξε και το αρσενικό κοινό τους(όπως ακριβώς έχει φτιάξει αντίστοιχη κερκίδα και για τις/τους κοντές/-ούς, ψηλές/-ούς, ξανθές/-ούς, κοκκινομάλλες/-ηδες, μικρόστηθες, μεγάστηθες, γαλανομάτες/-ηδες, βαρυκοκκάλες/-ους κοκ).Έπειτα, είναι και το άλλο.Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεται ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για σας και του αρέσετε έτσι όπως είστε.Με τι ψυχή θα σας το πει, όταν ξέρει ότι δε θα τον πιστέψετε, επειδή σας λείπει η αυτοπεποίθηση;Και, επίσης, δεν είναι φυσικό να νιώσει άσχημα για τον εαυτό του και να ξεπεράσει το συναίσθημά του για σας, συνειδητοποιώντας ότι έχει σχέση μ' έναν άνθρωπο χαμηλότατης αυτοεκτίμησης;Γενικόν συμπέρασμα: το άγχος και η ανασφάλεια σκοτώνει εσάς, τους γύρω σας και τα συναισθήματά τους για σας.Μην είστε ανασφαλείς.Είστε υπέροχες και έτσι όπως είστε.(Να δούμε πόσες ακόμα φορές θα χρειαστεί να επανέλθω...)
Συμφωνώ, με μια ένσταση όμως. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι για να αρέσεις στα αγοράκια ή στα κοριτσάκια αλλά στον εαυτό σου. Φυσικά και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους αρέσεις. Το σημαντικό είναι να αποδεχθείς τον εαυτό σου γιατί μερικά πράγματα δεν πολυαλλάζουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι σωματικά εξάλλου. Επίσης όλα αυτά με την τριχοφυία της γυναίκας είναι "φτιαχτά". Σε βεβαιώ πως πριν 100 χρόνια δεν τους ενδιέφεραν αυτά τους ανθρώπους. Όπως κι εσένα, εξομολογούμενη, δε σε ενδιαφέρει αν το αγόρι σου δεν ειπναι σπανός. Ειδικά αν είναι Έλληνας θα έχει πιθανότατα τρίχα στο στήθος, στο πόδι κτλ. Πήγαινε με ασιάτη..ΑΤΡΙΧΟΙ! Αυτό σκέψου για να δεις πόσο αγχώνεσαι για πράγματα που θέλουν οι άλλοι από σένα.Συμπάσχω μιας και βασανίστηκα για καιρό για τα ίδια προβλήματα αλλά με βοήθησε και πολύ να ταξιδέψω και να δω πόσο φτιαχτό είναι όλο αυτό :)
Μαριάννα,ένα απ' τα βασικότερα κίνητρά μας είναι η αύξηση της αποδοχής μας απ' το κοινό του αντίθετου φύλου.Είναι κίνητρο που φυτρώνει μέσα μας με εξίσου φυσικό και αυθόρμητο τρόπο, όπως οι τρίχες.Και, ως εκ τύτου, δεν είναι καθόλου κακό.Αυτό ισχύει, ακόμα κι όταν κάνουμε κάτι, "για να αρέσουμε στον εαυτό μας": η ψυχολογία μάς πληροφορεί ότι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, σε μεγάλο βαθμό ανάγεται στην εικόνα που έχουν οι άλλοι (και ειδικά, στα ζητήματα εμφάνισης, οι εκπρόσωποι του αντίθετου φύλου) για μας.Γι' αυτό ανέφερα (για πολλοστή φορά) ότι υπάρχουν άνθρωποι που γοητεύονται απ' αυτό που κάποιες κοπέλες θεωρούν φοβερό μειονέκτημα.Έχω τη γνώμη ότι, όταν κάποιος είναι γενικά συγκροτημένος, δυσκολότερα παρασύρεται και υποβάλλεται από εμμονές.Παρ' ολ' αυτά, φοβάμαι ότι η πίεση που ασκούν πάνω μας τα κοινωνικά πρότυπα (εμφάνισης, συμπεριφοράς, επιλογών κοκ) είναι πολλές φορές στραγγαλιστική.Αν προσέξεις το ύφος και την ψυχολογία των εξομολογήσεων των κοριτσιών που αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό, θα δεις ότι βρίσκονται, χωρίς υπερβολή, στο όριο της κατάθλιψης (γι' αυτό και έχω ελάχιστες πιθανότητες να τις πείσω γι' αυτά που λέω, παρόλο που τα εννοώ 200%- και μη βάζω και λίγο).Είναι αλήθεια ότι, όπως καθετί άλλο, έτσι και η αντίληψη για το τι είναι ωραίο, είναι κοινωνικό δημιούργημα.Δεν είναι εύκολο, λοιπόν, να παρακάμψουμε την αισθητική που επικρατεί γύρω μας.Καλό είναι όμως να θυμόμαστε πού και πού και τη φύση μας και να μη μας γίνεται εμμονή και ψυχαναγκασμός η συμμόρφωσή μας προς τα τρέχοντα πρότυπα εμφάνισης και συμπεριφοράς.
Έχεις ρωτήσει για βελόνα, τουλάχιστον σε μικρότερης έκτασης σημεια, όπως το πρόσωπο; Αρκετά επώδυνη διαδικασία, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική, περισσότερο από το λέιζερ. Και δεν χειροτερεύει γιατί στοχεύει μια τρίχα κάθε φορά κι όχι τις μικρότερες διπλανές
Scroll to top icon