ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.6.2016 | 18:28

Athens Pride

Προχθές, είχα πάει Γκάζι με μία παρέα. Ανεβήκαμε τις κυλιόμενες και εκεί υπήρχαν κάποια άτομα που μοίραζαν φυλλάδια σχετικά με το Athens Pride. Έτυχε η μία κοπέλα από την παρέα να της δώσουν ένα φυλλάδιο. Καθήσαμε σε μία άκρη για να κανονίσουμε κάποια πράγματα που θέλαμε και παράλληλα η κοπέλα διάβαζε το φυλλάδιο. Τότε αντιλαμάνεται πως πρόκειται για το Athens Pride και λέει: "Ααα, αυτό θα ενδιαφέρει την τέτοια...". Δεν ολοκλήρωσε την πρότασή της ακόμα και όταν την ρωτησαν οι άλλοι για ποια εννοούσε. Παρ' όλα αυτά, εγώ κατάλαβα ότι εννοούσε για μένα. Γενικά στο παρελθόν, έχει πετάξει υποννοούμενα για την σεξουαλικότητά μου, ακόμα και ανάμεσα σε παρέες, και κάποιες φορές το συνεχίζει ακόμα. Οπότε θεωρώ πως ο λόγος που δεν ολοκλήρωσε την πρότασή της δεν ήταν, για να με "προστατέψει" και επίσης αμφιβάλλω να εννοούσε για κάποιο άλλο άτομο. Κάποια άλλη στιγμή, καθώς κάναμε μία βόλτα, έτυχε να δώσουν και σε μένα ένα τέτοιο φυλλάδιο, το οποίο το δέχτηκα κανονικά άλλα αμέσως το τσαλάκωσα και το πέταξα στα σκουπίδια, μόνο και μόνο για να δέιξω στην παρέα ότι δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο Φεστιβαλ. Η αλήθεια είναι όμως, πως αισθάνθηκα πολύ άσχημα που το έκανα αυτό, γιατί το έκανα μπροστά στα παιδιά και νομίζω πως η αντίδρασή μου φάνηκε κάπως ειρωνική να το πω; επιθετική; Ήμουν και λίγο αδιάφορη/αγενής απέναντί τους, ενώ άλλοτε θα χαμογελούσα ή θα έλεγα ευχαριστώ. Ξέρω ότι τα παιδιά δεν με γνωρίζουν, ούτε τα γνωρίζω, οπότε δεν θα έπρεπε να με απασχολεί αυτό. Απλά με ενόχλησε που έδειξα κάτι που δεν είμαι. Τέλος πάντων, το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές όταν η φίλη μου ασχολείται με υποννοούμενα για την σεξουαλικότητά μου, με φέρνει σε δύσκολη θέση και δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Συνήθως δεν μιλάω ή μπορεί να της πω μία πλάκα για να γελάσουμε. Ποτέ όμως δεν το έχω αρνηθεί ούτε παραδεχτεί, κάτι το οποίο υποθέτω πως αυτό δείχνει ότι η ομοφυλοφιλία μου ισχύει.Μία ομοφυλόφιλη, still in the closet.
3
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί την αποκαλείς ακόμα φίλη σου; Ένας σωστός φίλος δε θα συμπεριφερόταν έτσι. Και η δική σου συμπεριφορά μετά, με το φυλλάδιο, περισσότερο καμπανάκι ήταν για την παρέα. Δε νομίζω να τους έριξες στάχτη στα μάτια. Αν έχεις κάποιον άλλον στην παρέα που θα μπορούσες να μιλήσεις, κάντο. Και άσε την άλλη να κουρεύεται. Και, προς Θεού, μην τη θεωρείς φίλη σου.
Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι και μη δίνεις σημασία στις σπόντες που πετάει η κοπέλα. Μίλα στην παρέα σου για τη σεξουαλική σου ταυτότητα, θα δεις θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Αν τώρα κάποιος επιλέξει να κόψει την παρέα μαζί σου για αυτόν το λόγο, απλά δεν αξίζει και να μη στεναχωριέσαι για αυτό. Αγάπα τον εαυτό σου και θα δεις πως θα αλλάξουν πολλά στον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας.
Scroll to top icon